به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ،محمد بختیاری یکی از افراد برتر ایجاد طرح های اقتصاد مقاومتی در شهرستان کبودراهنگ و ساکن روستای بابان است.
او مهمترین عامل موفقیت در حوزه خودکفایی را اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی بسیج می داند و می گوید: لازم است که با وجود تحریم های ظالمانه ی غرب و استکبار جهانی با اهمیت به پروژه های داخلی، رونق اقتصادی خانواده و کشور خود را افزایش دهیم.
محمد بختیاری از جمله جوانان با انگیزه و فعال بسیج شهرستان کبودراهنگ است که طعم محرومیت را در روستای محل زندگی خود لمس کرده است، اما او برای علاقه مندی و کمک به خودکفایی و بهبود امرار معاش خود رازهایی را بیان می کند که شنیدن آنها خالی از لطف نیست.
این فعال حوزه اقتصادی می گوید: شرایط فعلی منطقه ایجاب می کند با وجود کم بودن میزان کار دولتی و استخدامی های موجود، هر جوان با استفاده از ظرفیت های محل زندگی خود در آمد زایی برای منطقه خود ایجاد و در حد توان خود به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند.
این فعال حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: با توجه به اینکه شهرستان کبودراهنگ شهرستانی کم برخوردار و نیمه محروم به حساب می آید و بی شک مردم نیز برای کار و تداوم زندگی خود مجبور به مهاجرت از روستاها به شهرهای دیگر می باشند اما ما اکنون در سایه دریافت تسهیلات حوزه اقتصاد مقاومتی توانسته ایم اقدام به راه اندازی یک واحد تولید و پرورش قارچ نماییم.
بختیاری تصریح کرد: ما در فضایی هرچند محدود در مساحت 60متر مربع و در قالب دو سالن مجزا کار خود را شروع کردیم وبا تداوم فعالیت این واحد پرورش قارچ هم اکنون 2نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستیم.
وی در خصوص نحوه تولید طرح خودکفایی خود در حوزه اقتصاد مقاومتی یاد آور شد: این طرح در یک بازه زمانی 60 روزه شامل دو مرحله رویشی و زایشی میتواند قارچ تولیدی را برای فروش روانه بازار مصرف نماید.
این تولید کننده اظهار داشت: به لحاظ اینکه کار تولید و پرورش قارچ یک فضای ارگانیک است طبیعتاً از محیطی پاک برخوردار است به نحوی که اگر کسی وارد این مقوله و بستر تولید شود سوای زحمت و سختی های کار ، روز به روز به آن علاقمند تر خواهد شد.
بختیاری که کار خود را با پرورش قارچ آغاز کرده است، می گوید: بعد از گذشت 2سال فعالیت ظرفیت تولیدات حاصل از این فعالیت ها، قابلیت افزایش خوبی داشته است که علاوه بر تاثیر در حوزه خودکفایی تامین معاش خانوادگی را نیز ایجاد کرده است.
وی می گوید: در آغاز کار مختصر آورده ای را برای طرح تدارک دیدم و در سایه استفاده از تجربیات شخصی و آموزشهای کسب شده در کلاسهای فنی و حرفه ای و با استفاده از راهنمایی های بسیج سازندگی و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان توانستم موفقیت های لازم را در این زمینه کسب و به نوعی مقدمات راه اندازی یک واحد تولیدی در حوزه اقتصاد مقاومتی را ایجاد نمایم که هم برای خودم و هم خانواده ام سودمند بوده است.
وی گفت: البته تداوم این طرح نیز به نوعی نیازمند حمایتهای مالی و پشتیبانی متولیان امر است.
محمد بختیاری که خود اکنون در روستای محل تولدش یعنی بابان زندگی می کند، روستاها را از بهترین مکان ها برای اجرای طرح های متنوع اقتصاد مقاومتی بیان می کند و می گوید: به واقع باید بدانیم که همه چیز کار دولتی و استخدامی نیست. جوانان می توانند با مطالعه در این زمینه و دریافت تسهیلات کم سود و زود بازده غول بیکاری را شکست دهند.
این فعال حوزه اقتصاد مشاغل خانگی با اعلام رضایت از طرح به اجرا درآمده اش می گوید: اگر تمامی جوانان روستاها به جای مهاجرت به شهرهای دیگر و یا بیکاری با مطالعه در این زمینه یعنی پرورش و تولید قارچ و یا تدارک هرشغل دیگر در حوزه مشاغل زود بازده عرصه اقتصاد مقاومتی ورود پیدا کنند، مطمئنا علاوه بر اینکه به تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب در حوزه قطع وابستگی به خارج و کمک به تولید داخلی کمک خواهند کرد در مسیر خودکفایی شخصی نیز موفق می شوند.
بختیاری از مشکلات موجود در اجرای این طرح به نوسان قیمت،عدم وجود حمایت کنندگان از تولید،عدم ماندگاری که باید برای مقابله با این مشکل محصول فراوری شود که نیازمند تسهیلات بیشتر می باشد،نبود دستگاه های بسته بندی و فراوری،فرهنگ سازی نشدن استفاده از قارچ در بین مردم،وجود افراد سودجو و دلال ها در ارائه محصول به بازار خرید عنوان کرد.
انتهای پیام/ر
دیدگاه شما