تازه ترین مطالب

تاریخ : 8. بهمن 1395 - 14:18   |   کد مطلب: 24340
ترامپ از قدرت ایران در منطقه پس از حمله نظامی آمریکا به عراق صحبت کرد. او گفت ترجیح می‌دهد در مورد گزینه نظامی حرف نزند و عمل کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،، دونالد ترامپ در اولین گفت‌وگوی تلویزیونی‌اش در مقام رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا از قدرت ایران در منطقه پس از حمله نظامی آمریکا به عراق صحبت کرد. او گفت ترجیح می‌دهد در مورد گزینه نظامی حرف نزند و عمل کند.

 

دونالد ترامپ، برای اولین بار پس از ادای سوگند رئیس‌جمهوری مقابل دوربین شبکه تلویزیونی «ای‌ بی‌ سی» رفت و با دیوید میور گفت‌وگو کرد. در این گفت‌وگو او توضیح داد که هدف از برنامه تعلیق صدور ویزا و پناهنده‌پذیری بیشتر جلوگیری از ورود شهروندان کشورهای تروریست و اعضای گروه «دولت اسلامی» (داعش) به ایالات متحده آمریکا است.

 

ترامپ در مورد ایران چه گفت؟

رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد ایران در رابطه با منطقه خاورمیانه، عراق و داعش صحبت کرد.

او بحران فعلی در خاورمیانه را به جنگ ایران و عراق ارتباط داد و گفت: «دو کشور، عراق و ایران، اساساً قدرت نظامی برابر داشتند. برای دهه‌ها و دهه‌ها جنگیدند(…) ما وارد شدیم. سر یکی از این کشورها را بریدیم؛عراق. من گفتم: ایران دارد عراق را می‌گیرد. و اساساً همین اتفاق هم افتاد.»

 

دونالد ترامپ در نخستین روز ریاست جمهوری‌اش در سخنانی که در سازمان سیا ایراد کرد گفته بود که به نظر او آمریکا می‌بایست نفت عراق را در اختیار بگیرد. رئیس جمهوری آمریکا سپس به کارکنان آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا گفته بود: «شاید یک فرصت دیگر داشته باشید».

 

دیوید میور، مجری شبکه تلویزیونی «ای بی سی» با طرح پرسش یاد شده، به این گفته‌های ترامپ نظر داشت.

 

صحبت‌های رئیس‌جمهوری ایالت متحده آمریکا اما در مجموع ابهام داشت و مشخص نبود که آیا آمریکا تحت فرماندهی او برای گرفتن نفت به منطقه خاورمیانه حمله خواهد کرد.

 

دیوید میور از ترامپ پرسید که منظور دقیقش در مورد «شاید یک فرصت دیگر» چیست؟

 

ترامپ توضیح داد که در حوزه نظامی ترجیح می‌دهد که عمل پیش از حرف صورت بگیرد: «در حوزه نظامی من نمی‌خواهم بحث در مورد گزینه‌ها پیش از عمل اتفاق بیفتد».

 

در نهایت ترامپ مشخص نکرد که اگر گزینه نظامی مطرح است، در مورد چه کشور یا منطقه‌ای مطرح است.

 

رئیس‌جمهوری آمریکا بار دیگر توضیح داد که به نظر او اگر آمریکا نفت عراق را برای خود برمی‌داشت، گروه «دولت اسلامی» (داعش) شکل نمی‌گرفت، عراق آینده بهتری داشت و پول نفت عراق به ازای هزینه جنگ که آمریکا متقبل شده بود در فضای داخلی آمریکا خرج زیرساخت‌ها مانند مدراس و جاده‌سازی می‌شد.

 

برنامه تعلیق ویزا و پناهنده‌پذیری برای کدام کشورهاست؟

این پرسش را دیوید میور می‌پرسد و ترامپ پاسخ می‌دهد: «یک فهرست بالابلند داریم.» او می‌گوید فهرست را قرار است تا دو ساعت دیگر اعلام کنند اما، با این حال به رغم وعده ترامپ، فهرست یاد شده ۲۵ ژانویه اعلام نشد.

 

تأکید ترامپ در مورد محدودیت‌های ویزا، مهاجرت و پناهنده‌پذیری بر ارتباط با گروه «دولت اسلامی» است. ترامپ گفت: «این [تدابیر] برای ممنوعیت [ورود] مسلمان به [آمریکا] نیست».

 

او در ادامه توضیح داد که محدودیت‌های حوزه ویزا و مهاجرت مربوط به کشورهایی است که دست در ترور دارند: «کشورهایی که مایل هستند برای ما مشکلات زیادی ایجاد کنند.»

 

دونالد ترامپ قرار بود چهارشنبه ۲۵ ژانویه برای امضای چندین دستور اجرایی در رابطه با مهاجرت و امنیت مرزها به وزارت امنیت داخلی برود. او حکم اجرایی مربوط به آغاز ساخت دیوار مرزی بین آمریکا و مکزیک را امضاء کرد اما حکم‌های مربوط به تعلیق مهاجرت و ویزا را امضا نکرد.

 

صبح روز ۲۵ ژانویه دو مشاور نزدیک به کاخ سفید که نخواسته بودند نام آنها فاش شود به «فاکس نیوز» گفته بودند که حکم مربوط به تعلیق صدور ویزا و پناهنده‌پذیری آمریکا هنوز نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت