به گزارش کورنگ به نقل از رودآور ،ایام، ایام شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهراء(س) است و اما سوال های بسیاری اذهان بسیاری را به خود مشغول کرده است اینکه چرا برای جایگاه حضرت فاطمه(س) سریالی ساخته نمی شود؟ موانع کار کجاست؟ آیا چرداختن به سجایای اخلاقی آن حضرت کار دشواری است؟
چرا برای امام علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) سریال ساخته می شود اما برای ام الائمه فیلم یا سریالی ساخته نشده است؟
اینکه چگونه می شود جایگاه آن بانوی بزرگوار را در قالب فیلم هم به تصویر کشید و وحدت جامعه اسلامی را هم حفظ کرد؟
از این رو و با طرح این مسئله به سراغ «آیت الله سیدمحمد قائم مقامی»، استاد حوزه و دانشگاه می رویم که تحلیل گر فیلم های مذهبی نیز هست.
واکاوی حوادث و وقایع بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) یک وظیفه دینی و عقلی است
«آیت الله سیدمحمد قائم مقامی» در گفت و گو با خبرنگار رودآور؛ با تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه، گفت: واکاوی ماجرای مربوط به حضرت فاطمه(س) یعنی حوادث و وقایع بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) که با محوریت حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه(س) اتفاق افتاد یک ضروت است.
وی اظهار کرد: تبیین این حوادث از ضرورت های عقلی و شرعی است یعنی به لحاظ عقل، شرع و علم همه ما وظیفه داریم این حوادث را بازنگری و واکاوی کرده و مجدداً تحلیل کنیم و ببینیم که در صدر اسلام چه اتفاقی افتاد تا کار به آنجا رسید.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه پرداختن به این مسئله می تواند به دو گونه باشد، افزود: یکی به گونه ای که مسئولانه نباشد و یکی از منظر کسانی که مسئولیت و جهان اسلام را می شناسند و می دانند در چه جهانی زندگی می کنند و در چه وضعیتی هستند.
ضرورت طرح شدن حقایق با زبان علمی، مناسب، تحقیقی و استدلالی/کفار از هر فتنه و نزاعی بین مسلمانان خوشحال می شوند
آیت الله قائم مقامی عنوان کرد: ما معتقدیم که باید از این منظر کسانی که جریانات را می دانند به طور دقیق و با زبان علمی، مناسب، تحقیقی و استدلالی ماجرای واقع شده بعد از رحلت نبی مکرم اسلام(ص) را واکاوی و بازگویی کنند، آن هم برای عبرت آموزی و نه برای تفرقه و ایجاد جنگ مذهبی، چرا که کفاری همچون امریکا و اسراییل همین را می خواهند و دوست دارند که بین فرقه های مسلمانان جنگ و نزاع باشد.
بیان حقایق به صورت مسئولانه باشد و آن جلب رضایت خدا و اهل بیت(ع) است
وی گفت: از سویی دیگر به دلیل اینکه باید وحدت حفظ شود، نمی شود حقایق را نگفت و این هنر می خواهد که چگونه حقایق را مطرح کرد تا وحدت خدشه دار نشود، بیان حقایق به شکل مسئولانه معنایش این است یعنی هم باید حقیقت را بگوییم و هم به گونه ای عنوان شود که مورد رضای خدا و اهل بیت(ع) باشد و کفار از آن سوءاستفاده نکنند.
زبان بیان حوادث صدر اسلام باید، زبان شقفت و مهربانی، رأفت، دعوت و هدایت باشد/ضرورت بررسی اینکه چرا مسلمانان دچار فاجعه، نکبت و شکست شدند
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: زبان بیان باید، زبان شقفت و مهربانی، رأفت، دعوت و هدایت باشد تا دنیای اسلام برگردد و مسئله را بازنگری کند که چرا این وقایع رخ داد و چرا مسلمانان دچار مصیبت، فاجعه و نکبت و شکست شدند.
در صدر اسلام عظیم ترین وظیفه و تکلیف الهی همان تکلیف ولایت و صله رحم پیامبر(ص) بود
آیت الله قائم مقامی افزود: یکی از مهمترین مسائل این است که ما بگوییم که مسلمانان در صدر اسلام عظیم ترین وظیفه و تکلیف الهی که همان تکلیف ولایت و صله رحم پیامبر(ص) و حضرت زهراء(س) بود را قبول نکردند و بگوییم به دلیل آن قطع رحم در یک فضای تاریخی ذلت، نکبت و شکست به دنبالش آمد.
مسلمانان جهان را، به بیداری و حقیقت، دعوت کنیم
وی تأکید کرد: باید این موارد برای عامه مسلمانان بازگویی و تحلیل شود و آنان به بیداری و حقیقت دعوت شوند تا به جبران مافات بپردازنند و عبرت بگیرند، چرا که ما نمی خواهیم تفرقه ایجاد کنیم و باید گفت مطابق با سنت قرآن و رسول خدا (ص) قطع صله رحم سبب ساز فساد در جامعه می شود.
جهان کنونی، جهان علم، خبر و آگاهی/ساخت سریال درباره حضرت فاطمه زهرا (س) شدنی اما دشوار است و توفیق می خواهد
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه جهان کنونی، جهان علم، خبر و آگاهی است، افزود: به طور قطع می توان با زبان فیلم و هنر این کار را انجام داد و البته با توجه به شرایط و اقتضاعات بسیار خاصی که دارد، اجرایی شدن این امر بسیار هم سخت است.
آیت الله قائم مقاومی عنوان کرد: پرداختن به مسائل و واکاوی ماجرای بعد از رحلت با محوریت حضرت فاطمه(س) توفیق بسیار می خواهد و رعایت تمامی نکات در آن دشوار است و باید طوری بیان شود توهین و توهین و تفرقه آموزی در بین مسلمانان نشود و آن فیلم برای ایجاد وحدت، نزدیک کردن به حقیقت و دعوت به توبه و جبران مافات باشد.
این سوال باید مطرح شود که چرا مسلمانان نمی دانند قبر دختر پیامبرشان کجاست؟!
وی تصریح کرد: ما معتقدیم که باید به بیان حقایق پرداخت و البته با رعایت تمامی نکات تا به وحدت خدشه ای وارد نشود، مگر می شود به این موضوع نپرداخت که چرا باید با دخت نبی اکرم(ص) که دارای عظمیترین مقام بعد ازپیامیر(ص) و امام علی(ع) بود، آن گونه برخورد شد تا جایی که ایشان به صورت اعتراضی جهان را ترک کند و در پایان عمرشان بگویند که باید قبر من مخفی بماند، این سوال باید مطرح شود که چرا مسلمانان نمی دانند قبر دختر پیامبرشان کجاست؟!
بیان حقایق باید علمی، استدلالی و محترمانه و از منظر شفقت و هدایت باشد
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: بنابراین باید به این مسئله و سوال با زبان علمی، استدلالی و محترمانه و از منظر شفقت و هدایت پرداخت.
ساخت سریال درباره حضرت فاطمه زهرا (س) نیازمند تلفیق زبان علمی و محتوایی از علما و زبان فنی و هنری از هنرمندان متدین، متعهد و مذهبی
آیت الله قائم مقامی در ادامه عنوان کرد: به لحاظ محتوایی، زبان بیان باید علمی باشد و زبان علمی را ما از علما می آموزیم، علمای شیعی همچون علامه طباطبایی ها و علامه امینی ها، چرا که آنان حقایق مکتب را بدون اهانت و بدون آنکه ایجاد تفرقه، فتنه و فساد کند بیان می کردند.
وی تصریح کرد: به لحاظ فنی و هنری هم باید شخصیتی که دست به ساخت فیلم حوادث بعد از رحلت نبی مکرم(ص) می زند، هنرمندی متعهد و متدین باشد که با تمام وجود در خدمت دین و اهل بیت(ع) بوده و در درجه اول خودش مؤمن و مذهبی باشد و به ویژه بداند که چگونه با تسلط بر زبان فیلم، موضوع اصلی را پیش ببرد.
زنگنه
انتهای پیام/
دیدگاه شما