به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،روستای ورکانه با 750 نفر جمعیت و 201 خانوار، نگین روستاهای هدف گردشگری در استان همدان است که سالانه بسیاری از گردشگران از این روستای دیدنی و با بافت جذاب سنگی دیدن میکنند.
این روستای قدیمی که به عنوان منطقه ویژه گردشگری در کشور شناخته میشود، به دلیل داشتن بافت سنگی در کشور بینظیر است و کاربرد سنگ در تمام قسمتهای بناها به چشم میخورد.
سال گذشته سریال «علیالبدل» که در نوروز 96 در این روستا ساخته شد، موجب شد تا این روستا در سطح کشوری شناخته شده و نوروز امسال بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی از این روستا دیدن کردند.
کوچه پس کوچههای باریک و خانههایی با جدارههای سنگی، نمای زیبایی به روستای تاریخی ورکانه بخشیده و باعث شده تا اهالی این روستا نیز به گردشگری بودن آن واقف شده و برای جذب گردشگر تلاش داشته باشند.
اصطبل تاریخی این روستا که به لحاظ گردشگری جاذبه بالایی دارد، به لحاظ تخریبی که در برخی از نقاط آن رخ داده است، هم اکنون در حال مرمت است تا بتواند مجدد به روزهای اوج خود برسد.
این اصطبل که به یادگار از خانم مهری قرهگوزلو مانده است بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را برای بازدید به این روستا فرا میخواند و همین موجب شده که مرمت این اثر در دستور کار قرار گیرد.
در چند روز اخیر طرح ملی ضربتی تولید و اشتغال در روستاهای هدف گردشگری از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مطرح شد و بر این اساس از 73 روستای مد نظر در کشور، سه روستا در همدان انتخاب شد که نمایندگانی از مرکز به همراه کارشناسان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از این روستاها بازدید کردند و اهالی آن برای همت در این زمینه توجیه شدند.
*اشتغالزایی در روستا موجب ماندگاری اهالی میشود
علی خاکسار در حاشیه بازدید از روستای ورکانه در قالب طرح ضربتی تولید و اشتغال اظهار کرد: این طرح همزمان در 73 روستای هدف گردشگری کشور برگزار میشود که از این تعداد سه روستای گشانی تویسرکان، ورکانه همدان و قلعهجوق فامنین مد نظر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه روستای ورکانه یکی از 20 روستای هدف گردشگری همدان است که به عنوان نگین روستاهای گردشگری استان است، خاطرنشان کرد: این روستا در سالهای اخیر رونق خوبی داشته و با طرح هادی و حفظ اصالت روستا رشد خوبی داشته است.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان اضافه کرد: نخستین اقامتگاه بومگردی در این روستا ایجاد شده و میتواند الگویی برای سایر روستاها باشد که از سوی یکی از فارغالتحصیلان گردشگری ایجاد شده است.
وی بیان کرد: میراث فرهنگی بر اساس رسالتی که دارد و با توجه به اینکه امسال سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال نامگذاری شده است، برای حمایت از طرحهای اشتغالزا اقداماتی را انجام خواهد داد.
خاکسار با بیان اینکه با ایجاد اشتغال میتوان موجب ماندگاری جوانان در روستاها، تولید ثروت و حفظ اصالت صنایعدستی در روستاها و رونق گردشگری روستایی شد، گفت: سازمان میراث فرهنگی آمادگی دارد دوره آموزشی رایگان صنایع دستی را برای آموزش رشتههای مختلف صنایع دستی در این روستا برگزار کند تا علاقمندان ضمن آموزش، در بخش بازار فروش نیز رشد کنند.
وی با اشاره به اینکه متقاضیان بومی روستا میتوانند طرحهای اشتغالزای خود در زمینه صنایعدستی، گردشگری و میراث فرهنگی را برای دریافت تسهیلات اعلام کنند، اضافه کرد: اگر طرحی مد نظر فردی باشد به سازمان میراث فرهنگی معرفی میشود تا تسهیلات در اختیار آنها قرار گیرد.
خاکسار خاطرنشان کرد: اولویت کلاسهای آموزشی با رشتههای صنایعدستی است که در این روستا سابقه دیرینه داشته باشد و در غیر این صورت به سایر رشتهها پرداخته میشود.
وی در خصوص گردشگری و مباحث اقامتی گردشگران در این روستا نیز یادآور شد: اگر طرحهای اقامتی و پذیرایی از سوی اهالی روستا معرفی شود، تسهیلات لازم تا سقف 10 میلیارد ریال به متقاضیان داده میشود.
* رشتههای صنایعدستی روستا باید هویت داشته باشد
نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان نیز با بیان اینکه با توسعه رشتههای صنایعدستی در این روستا میتوان موجب جذب بیشتر گردشگران شد، اظهار کرد: گردشگری که به روستای هدف گردشگری سفر میکند، مسلماً به دنبال سوغاتی بردن از روستا و یا تمایل به دیدن صنایعدستی بومی آن روستا هم هست که اهالی روستا باید در این زمینه ورود کنند.
روحالله رحمانی تصریح کرد: اهالی روستا باید به سمت تولید اقلامی از صنایعدستی بروند که تنها مختص این روستا باشد تا علاوه بر معرفی فرهنگ و آداب و رسوم این روستا، بتواند تبلیغ خوبی برای جذب گردشگر در این روستا باشد.
وی با تأکید بر اینکه رشتههای صنایعدستی باید هویت داشته باشد، گفت: اگر رشتههای با هویتی برای تولیدات صنایعدستی در نظر گرفته شود، دست گردشگر نیز پر شده و در سفر به روستا دست خالی برنمیگردد.
نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با تأکید بر اینکه طبیعت بکر، بافت سنگی روستا و اصطبل تاریخی آن برای جذب گردشگر نیز ظرفیت بالایی دارد، افزود: با ورود اهالی روستا برای تولید اقلام صنایعدستی و ایجاد اقامتگاه روستایی میتوان در جذب گردشگر نیز ورود کرد.
*ضرورت ایجاد بازارچه صنایعدستی در ورکانه/ قلعه تاریخی ورکانه مرمت شود
دهیار روستای ورکانه نیز به ضرورت ایجاد بازارچه صنایعدستی در ورکانه تأکید کرد و افزود: اگر بازارچه صنایعدستی ایجاد شود، میتوان کارهای سنتی اهالی روستا را در آن ارائه کرد و به عنوان سوغات در اختیار گردشگران قرار گیرد.
داوود کزازی با بیان اینکه میتوان از صنایعدستی چون تولید سفال و چرم در این روستا استفاده کرد، افزود: باید در تولید صنایعدستی اقلامی مدنظر باشد که علاوه بر رفع تقاضای گردشگران، برای تولیدکنندگان نیز سودآور باشد.
وی با تأکید بر اینکه ترکههای مروار در این روستا میروید و این محصول قابلیت سبدبافی دارد، گفت: با توجه به وجود محصول گردو در این روستا، میتوان برای فراوری این محصول، صنایع تبدیلی ایجاد کرد.
دهیار روستای ورکانه با بیان اینکه روستای ورکانه در گذشته قالیبافی داشت که اکنون به صورت انگشت شمار در این زمینه مشغول هستند، افزود: قلعه تاریخی هم در این روستا وجود دارد که صحبتهایی مبنی بر احیای آن صورت گرفته که در این صورت میتوان زمینه بازدید از این اثر تاریخی را نیز فراهم کرد.
وی از ساخت یک میهمانپذیر در دست ساخت در ورکانه خبر داد و افزود: این مهمانپذیر 10 سوئیت دارد که با اتمام کار این مهمانپذیر، امکان پذیرش گردشگران در شبانهروز را دارد.
روستانه ورکانه در 20 کیلومتری شهر همدان واقع شده و از توابع بخش مرکزی شهرستان همدان است که با استقرار در مسیر سد اکباتان و جاده بسیار زیبای این مسیر برای گردشگران جذابیت ویژهای دارد.
روستای ورکانه از ابتدای ورودی به روستا تا سایر نقاط آن، دارای مناظر و چشماندازهای زیبایی است که با توریستی شدن آن میطلبد، اهالی روستا برای گردشگری و صنایعدستی این روستا وقت گذاشته و بتوانند روز به روز بر گردشگرپذیری آن بیافزایند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما