تاریخ : 4. ارديبهشت 1396 - 8:46   |   کد مطلب: 24954
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: «شنگ اسبی» که در خراسان‌جنوبی به نام نقودشک مشهور بوده از نظر ویتامینی غنی و انواع ویتامین‌ها را دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،«محسن پویان» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: «شنگ اسبی» گیاهی متعلق به خانواده آستراسه و یا کاسنی بوده و گیاه علفی است که در قسمت تحتانی(بن) نیمه چوبی و غده‌دار است.

وی با اشاره به این‌که برگ‌های شنگ اسبی تخم‌مرغی تا بیضی شکل بوده و دارای گل‌های زرد رنگ است، افزود: این گیاه در خراسان‌جنوبی به نام نقودشک مشهور است که در ابتدای بهار برگ‌های آن جمع‌آوری و مصرف می‌شود.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی ادامه داد: برگ‌های این گیاه طوقی و بر سطح خاک می‌روید که به‌علت وجود هم‌رنگی با خاک زمینه محل رویش به زحمت تشخیص داده می‌شوند.

پویان با اشاره به این‌که نقودشک از اواخر اسفندماه تا اواخر فروردین‌ماه در مناطق استان می‌روید، تصریح کرد:. برگ‌های سبز مایل به قهوه‌ای این گیاه جمع‌آوری و به‌صورت سبزی تازه، کوکو سبزی یا همراه با نان مصرف می‌شود.

وی یادآور شد: این گیاه از نظر ویتامینی غنی بوده و انواع ویتامین‌ها را دارد و میزان فیبر آن در حد قابل قبول است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: این گیاه در گویش‌های محلی خراسان‌جنوبی علاوه بر نقودشک به شکل‌های نقوتشک، کالوک و یا نون پیغمبرو خوانده می‌شود.

پویان خاطرنشان کرد: در فرهنگ نام‌های گیاهان دارویی «ولی‌الله مظفریان» به نام شنگ اسبی آمده است و در استان کرمان به آن نون تنکو نیز می‌گویند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت