تازه ترین مطالب

تاریخ : 16. مرداد 1396 - 22:41   |   کد مطلب: 25592
«خبرنگاران چشم بینا و زبان گویای جامعه هستند» این جمله آشنایی برای قشر خبرنگار است که بارها در جلسات متعدد از سوی مسئولین مطرح می شود؛ اما درصد کمی از مسئولین به آن اعتقاد دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،به نقل از بهارانه، روز 17 مرداد ماه ، سالروز شهادت خبرنگار شهید محمود صارمی به عنوان روز خبرنگار نامگذاری شده است ، این روز بهانه ای است برای اینکه در بین انبوه اخبار و انتقادات نیم نگاهی هم به شغل شریف خبرنگاری داشته باشیم و زحمات این قشر مظلوم جامعه را ارج نهیم.

خبرنگاری از جمله مشاغل سخت و زیان آور در دنیا محسوب می شود که این سختی در کشور ما بیشتر بوده و به تبع در شهرهای کوچک به دلیل نبود پشتوانه محکم و امنیت شغلی بیشتر به چشم می آید.

مطمئنا هر خبرنگار در عمر چند ساله کار خبری خود با انبوهی از فرازو نشیب های خبری مواجه می شود وبه تبع هرچه جامعه ای کوچکتر باشد تاثیرگذاری رسانه در آن بیشتر شده و فشارها از سوی صاحبان قدرت بر رسانه و خبرنگاران نیز بیشتر می شود.

شهرستان بهار نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در سالهای گذشته با گسترش شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی و حضور فعال خبرنگاران شهرستان در این عرصه تاثیر گذاریشان بر جامعه بیشتر شده است.

همواره یکی از دغدغه های فعالان اجتماعی شهرستان عدم وجود حس مطالبه گری در بین مردم بوده است ؛ اما خوشبختانه با گسترش شبکه های اجتماعی در شهرستان بهار توانسته ایم این حس را در بین مردم بیشتر کرده و باعث ایجاد ارتباط دوطرفه مردم و مسئولین شویم و با انتقال پیام های مردمی مسئولین نیز خود را موظف به ارائه پاسخ به مردم می دانند.

چه بسا مشکلاتی که از چشم خادمان مردم به دور مانده و با انتشار آنها مسئولین به راحتی به آن دست می یابند.

درد دل:
«خبرنگاران چشم بینا و زبان گویای جامعه هستند» این جمله آشنایی برای قشر خبرنگار است که بارها در جلسات متعدد از سوی مسئولین مطرح می شود؛ اما درصد کمی از مسئولین به آن اعتقاد دارند و زمانی که انتقادی به یکی از مسئولین از سوی خبرنگاران وارد می شود، خبرنگار حکم مخرب جامعه و مشوش کننده اذهان عمومی را پیدا کرده و مسئول مربوطه به هر نحوی که شده به جای آنکه در پی رفع نقص از عملکرد خود برآید به فکر گوشمالی دادن خبرنگار می افتد و به اشکال مختلف همچون تهدید و ارعاب و شکایت به دستگاههایی همچون پلیس فتا ، اداره اطلاعات و یا دادگاه در پی جلوگیری از انتشار اخبار انتقادی از خود بر می آید تا به این وسیله بتواند  زبان گویای جامعه را لال کرده و چشم بینای جامعه را کور کند.

وقتی که احضاریه دادگاه ، کادوی هفته خبرنگار شود

مایه تاسف و خوشحالی است که در روزهای مانده به بزرگداشت هفته خبرنگار احضاریه دادگاه به جای تقدیرنامه برای یک خبرنگاریا مدیر یک رسانه ارسال شود؛ چرا که این احضاریه نشان از قدرت و نفوذ آن رسانه است و مایه خوشحالی برای مدیران آن رسانه است و از طرفی مایه تاسف است چراکه ضعف یک مدیر در پاسخگویی به انتقادات و تحمل پایین مدیر مربوطه را نشان می دهد، لذا امیدواریم که مسئولین ما آستانه تحمل خود را بالا برده و بجای مچ گیری از خبرنگاران به فکر رفع نقص خود باشند.

وقتی که مردم رسانه را ملجا و پناهگاهی برای بیان مشکلات خود می دانند

یکی از شیرینی های کار خبرنگاری که باعث ایجاد انگیزه در ادامه کار خبرنگار می شود بازخوردهایی است که از بیان مسائل و مشکلات دیده می شود و انعکاس مشکلات باعث تسریع در حل مشکلات مردم شده و گاهی در عرض کمتر از 24 ساعت مشکل یک منطقه به مسئول مربوطه منعکس شده و حل می شود.

مسئولین ظرفیت خود را بالا ببرند

خبرنگاری همانند حرکت بر روی لبه تیغ است که هم مردم انتظار دارند که حرفشان را به گوش مسئولین برسانیم ، هم مسئولین انتظار دارند که گزارش عملکردشان را به گوش مردم برسانیم. در اینجا باید به مسئولین توصیه کنیم که خبرنگاران دشمن مسئولین نیستند و اگر انتقادی در یک رسانه مطرح می شود، قصد رسانه تخریب یک مدیر نیست و خبرنگار با کسی دشمنی ندارد. به مردم نیز باید این نکته را یادآوری کنیم که اگر گزارشی از عملکرد یک ارگان منتشر می شود، این به معنای سرپوش گذاشتن به مشکلات و طرفداری یک جانبه از ارگان مربوطه نیست.

ما نیز به عنوان یک رسانه مردمی در این مدت سعی کرده ایم که تعادل را در کار خود حفظ کرده و هم زبان گویای مردم باشیم و هم منعکس کننده گزارشات اداری و سعی ما بر این بوده که از جانبداری ها به دور باشیم و جهت پیشرفت شهرمان قلم بزنیم.

امیدواریم که در این راه توانسته باشیم با تمام نقایص و کاستی ها از عهده وظیفه خود برآئییم و در ساختن شهری بهاری مفید واقع شویم.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب