تازه ترین مطالب

تاریخ : 23. دى 1396 - 10:29   |   کد مطلب: 26814
دولت روحانی در حالی مدعی ایجاد سالانه 700هزار شغل شد که بر اساس اعلام مرکز آمارمشخص شد از ابتدای سال 92 تا انتهای سال 95، به‌طور متوسط سالانه 490 هزار شغل در کشور ایجاد شده و نه بیشتر!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،،بر اساس تکلیف برنامه ششم توسعه قراربر این است تا سالانه 8/0 درصد از نرخ بیکاری کشور کاسته شود؛ هر چند به نظرمی رسد متولیان امر در عملیاتی ساختن پنج برنامه پیشین نیز هنوز موفق نبوده اند.

 

برآیند مقایسه نرخ بیکاری در سه دولت نهم تا یازدهم ، حکایت از آن دارد که میانگین نرخ بیکاری در دوره مدیریت دولت نهم ۱۰.۹ درصد، در دولت دهم ۱۲.۴ درصد و در دولت یازدهم نیز ۱۱.۱ درصد بوده است.

 

نرخ بیکاری در دولت دوازدهم رشد کرد

اما در دولت دوازدهم بر اساس نتایج طرح آمارگیری مرکزآمار ایران در خصوص نیروی کاردر سال 95 ، نرخ بیکاری با افزایش 1.4درصدی باردیگر به 12.4 درصد رسید.

در حالی دولت روحانی در دور نخست سعی کرد ضمن بازی با آمار و ارقام، عملکرد خود را در اشتغالزایی مطلوب ارزیابی کند که آمارهای رسمی نشان داد خالص اشتغالزایی دولت یازدهم سالانه 50 هزار شغل بوده است.

 

درشرایطی چهارسال دوره فعالیت دولت روحانی در دور نخست سپری شد که هیچ کدام از وعده‌های انتخاباتی دولت برای حل معضل بیکاری محقق نشد و شمار بالای بیکاران، بازهم بر نگرانی های مردم افزود.

 

وعده روحانی محقق نشد

روحانی که در سال 95 دستور تک رقمی شدن نرخ بی کاری را داده بود، باز هم نتوانست به وعده های خود جامه عمل بپوشاند.

 

دولت روحانی در حالی مدعی ایجاد سالانه 700هزار شغل شد که بر اساس اعلام مرکز آمارمشخص شد از ابتدای سال 92 تا انتهای سال 95، به‌طور متوسط سالانه 490 هزار شغل در کشور ایجاد شده و نه بیشتر!

 

از ادعای، ایجاد ماهانه یک هزار شغل تا آمار سازی استاندارهمدان

ادعاها در دولت یازدهم و دوازدهم تنها به موارد طرح شده محدود نشد و استاندار همدان نیز مبناي  مدعي شد ماهانه در همدان 800 تا يك‌هزار شغل ايجاد می شود.

بر همین اساس، محمد ناصر نیکبخت در نخستین شورای اداری سال جاری نیز عنوان کرد که در سال 95 در استان همدان 9 هزار و 568 شغل جدید ایجاد شده است!

 

این آمار در حالی بار دیگر از سوی "نیکبخت" مطرح شد، که وی بارها خبرنگاران را به راستی آزمایی این آمار فراخوانده بود اما بر اساس بررسی اصحاب رسانه استان، تعداد زیادی از کد‌های بیمه ثبت شده در سازمان تامین اجتماعی استان ناشی از لیست چندروزه و کوتاه‌مدت پیمانکاران و کارگاه‌ها  بوده است.

 

استاندار همدان در حالی خبرنگاران را به راستی آزمایی سخنان خود دعوت کرد که بررسی ها نشان از آمارسازی می داد و شمار کارگران تعدیل شده چیزی غیر از آنچه بود که عنوان می شد.

 

240 هزار کارگرهمدانی با قراردادهای سفید امضاء

آمارسازی های استاندار همدان در حالی همچنان ادامه دارد که حتی افراد به اصطلاح شاغل در این استان نیز هرگز طعم امنیت شغلی را نچشیده اند به طوری که دبیر اجرایی خانه کارگراستان همدان درگفتگو با خبرنگار نافع از اشتغال240 هزار کارگر همدانی، با قرار داد سفید امضاء خبر داد.

چنگیز اصلانی عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از کارخانه ها در پرداخت مطالبات کارگران دچار مشکل هستند و همین موجب شده تا کارگران استان، یا اخراج شوند و یا گاها یک تا دو ماه و یا بیشترازحقوق خود را دریافت نکرده باشند.

 

وی با اذعان به اینکه کارگران فعال نیزبا قراردهای سفید مشغول به کار هستند، اظهار کرد: در حال حاضر 240 هزار کارگراستان همدان، با قرار دادهای کاملا سفید که البته مطابق بند دو ماده هفت قانون کارخلاف مقررارت است مشغول به فعالیت هستند و این به معنای نبود امنیت شغلی کارگران است.

 

فرماندار همدان ازوضعیت نا امیدکننده اشتغال سخن گفت

رضایتمندی استاندار همدان از وضعیت اشتغال در حالی بیان شد که فرماندار شهرستان همدان در آذرماه سال جاری،از وضعیت نامناسب اشتغال در همدان خبر داد و گفت: در راستای ایجاد اشتغال در شهرستان همدان تا کنون فقط 25 درصد تعهدات انجام شده است.

علی تعالی فرماندار شهرستان همدان بیان کرد:  در سالجاری  شهرستان همدان تعهد ایجاد 6000 اشتغال را دارد که تا کنون 25 درصد از این تعهد محقق شده است.

 

حاجی بابایی:نرخ بیکاری در همدان ۲۲.۸ درصداست

در این بین اما، آمارسازی ها موجب شد تا نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیزبا بیان اینکه دوران حرکت های بدون برنامه پایان یافته و باید آمارهای دقیق و علمی مبنای برنامه ریزی قرارگیرد،گفت:

حمیدرضا حاجی بابایی همچنین عنوان با بیان اینکه مرکز آمار ایران با اعلام نرخ ۲۲.۸ درصدی بیکاری ۱۵-۲۴ ساله ها در استان همدان را نشان داد اظهارکرد: در این شاخص استان همدان نسبت به میانگین کشور وضعیت چندان خوبی ندارد.

 

وی افزود: تک رقمی اعلام کردن نرخ بیکاری در استان همدان نه تنها مشکلی از انبوه مسائل اشتغال جوانان حل نمی کند بلکه موجب کاهش اعتبارات استان در این حوزه  نیز خواهد شد.

 

بر اساس آمار تفکیکی اشتغال و بیکاری در بهار ۹۶؛ نرخ بیکاری در بین جمعیت جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال کشور با رشد یک درصدی نسبت به بهار سال گذشته و ۰.۷ درصدی نسبت به زمستان ۹۵ به  ۲۸.۸ درصد رسیده است که این مهم نیازمند توجه جدی مسئولین است.

 

همچنین وضعیت بازار کار در بین جمعیت ۱۵ تا ۲۹ سال حاکی از آن است که ۲۶.۴ درصد از جمعیت فعال در این سن بیکار هستند.

 

اما باید دانست که اشتغالزایی نیازمند آمارسازی و شعار مسئولین نیست بلکه نیازمند همت عالی دولتمردان می باشد.

 

انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت