به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تجربه نشان داده است اقتصاد دولتی نه تنها راهی برای قویتر کردن پایههای اقتصاد نیست بلکه مانند وزنهای سنگین از حرکت و پویایی شاخصهای اقتصادی جلوگیری میکند. واگذاری بخشهای اقتصادی دولتی به بخش خصوصی نیز تاکنون نتوانسته انتظاراتِ از پیش تعیینشده را برآورده کند. فعالیت اقتصادی مردم حتی در کارگاهها و شرکتهای تولیدی کوچک با تکیه بر پتانسیلهای بالقوه در نقاط مختلف کشور راه حل مناسبی برای اشتغالزایی و همینطور شکوفایی اقتصاد کشور در درازمدت است. در این میان کارآفرینان بسیجی نیز در سراسر کشور با تکیه بر دانش تخصصی و همچنین استفاده از شرایط موجود به فعالیت پرداخته، بسته به تواناییشان تولیدات و اشتغالزایی قابل قبولی داشتهاند.
خراسان شمالی
کارآفرین جوان اسفراینی با حمایت بسیج سازندگی برای ۱۲ نفر اشتغال ایجاد کرد
به گزارش عصراترک، بسیج سازندگی شهرستان اسفراین به عنوان بخشی از یک نهاد انقلابی و مردمی ظرفیتهای خود را برای تحقق اقتصاد مقاومتی به کار گرفته و تا به امروز با جدیتی بیش از گذشته، اقتصاد مقاومتی را در تمام شهرستان و بهخصوص در مناطق محروم، روستایی و کم برخوردار دنبال میکند.
علی اکبرزاده رضایی یکی از کارآفرینان بسیجی اسفراین است که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی که با بهرهگیری از تسهیلات بسیج سازندگی، اقدام به پرورش مرغ تخمگذار کرده است در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به ضرورت کارآفرینی در جامعه امروز گفت: در جامعهای که اکثر جوانان آن بیکار بوده و به دنبال کار هستند، تنها راه نجات برای فرار از بیکاری کارآفرینی و ایجاد اشتغال است و همه جوانان نباید فقط به دنبال شغل دولتی باشند چرا که بسیاری از شغل های آزاد پر درآمد هستند.
اکبرزاده رضایی پرورش مرغ تخمگذار را یکی از همین شغل های آزاد پر درآمد دانست و افزود: با توجه به نیاز شهرستان این شغل از لحاظ اقتصادی نیز سودآوری بسیاری دارد.
وی اظهار کرد: بعد از گرفتن وام از بسیج سازندگی اقدام به ایجاد یک مرغداری کردم که در حال حاظر روزانه بیش از 4 هزار عدد تخم مرغ تولید می شود.
اکبرزاده رضایی افزود: با ایجاد این واحد در حال حاضر برای شش نفر به صورت مستقیم و برای شش نفر نیز به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد کرده ام.
وی با گلایه از عدم حمایت مسئولین خاطر نشان کرد: در حال حاضر مقدار تولیدی تخم مرغ در سطح شهرستان جوابگوی نیاز شهرستان نیست و به دلیل عدم صدور مجوز مرغداری جدید در حال حاضر دو سوم تخم مرغ اسفراین از خارج از استان وارد خواهد شد و در صورتی که مسئولین حمایت کنند و با صدور مجوز موافقت نمایند ما آماده ایجاد یک مرغداری با ظرفیت ۱۰ هزار عددی هستیم.
ایلام
درآمد ماهیانه 4.5 میلیونی از طرح پرورش بلدرچین/ اشتغال 21 ایلامی در یک طرح اقتصاد مقاومتی
"محراب آتشزبان" از همان مجریانی است که توانسته با اجرایی کردن طرحهای اقتصاد مقاومتی و مردمی، حرفی برای گفتن داشته باشد و با ورود به موقع و عملی خود در این عرصه شاهد موفقیت اقتصادی برای خود و خانوادهاش باشد.
وی در طرح پرورش بلدرچین مشغول به فعالیت است و توانسته از این طرح حتی پیشرفت هایی نیز در سایر حوزه ها داشته باشد، این مجری برتر اقتصاد مقاومتی هم اکنون با تولید انواع ترشیجات و شوری جات به یکی از مراکز خرید اصلی مردم ایلام شده است.
قیمت محصولات تولید شده در این طرح حتی نسبت به سطح بازار بسیار مناسب تر است و با تخفیف های ویژه ای این محصولات به مشتریان ارائه می شود، کیفیت حاصل از این طرح نیز به گونه ای است که مردم از آن تعاریف ویژه ای دارند و وجود مشتریان پرشمار بر این نکته دلالت دارد.
جالب تر اینکه آقای آتش زبان این طرح را با کمترین هزینه ممکن و با حمایت های بسیج سازندگی سپاه استان ایلام شروع کرده است.
تبحر وی در این مدت فعالیت در عرصه اقتصاد مقاومتی تا حدی رسیده که حتی حاضر به پذیرش سفارش های مخصوص نیز شده است و با پذیرش این سفارش های با کیفیت های بسیار عالی روند اقتصادی خود را نیز بیشتر ترمیم کرده است.
این مجری برتر اقتصاد مقاومتی نه تنها برای خود بلکه برای سایر اعضای خانواده اش نیز فرصت های شغلی ایجاد کرده و آنان را نیز در این طرح سهیم کرده است به طوری که حتی بستگان دور و نزدیکش نیز در این طرح او را یاری کرده و سهم خاصی را نیز برای خود دریافت می کنند.
تمامی این اقدامات و ایجاد اشتغال برای سایر اعضای خانواده در حالی صورت گرفته که میزان دریافت تسهیلات از سازمان بسیج سازندگی ایلام به مبلغ 150 میلیون ریال بوده است و این نشان می دهد که با اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی و با کوچکترین تسهیلات می توان اقدامات بزرگی انجام داد و حتی برای دیگران نیز فرصت های شغلی ایجاد کرد.
آقای اتش زبان از میزان درآمد ماهیانه خود از فروش این محصولات نیز می گوید ماهیانه 5/4 میلیون تومان درآمد دارم که از این درآمد ماهیانه خود بسیار خرسند و راضی هستم، علاوه بر این برای 20 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد شده که برای شغل های مستقیم درگیر با این طرح برای هر نفر 5/1 میلیون تومان ماهیانه حقوق شامل می شود و از سایر مردم شهر ایلام وحتی کشور نیز می خواهم به این عرصه ورود کنند و زمینه اقتصاد فعال خانواده خود و اطرافیان را فراهم کنند.
وی تأکید دارد که اورده های لازم نیز برای ادامه کار هزینه های هنگفتی ندارد و مزد نتایج آن را در آینده ای نه چندان دور هم برای خود و هم برای خانواده را دید.
در حال حاضر و با گذشت سابقه خاص خانم باباخانی بسیاری از مردم شهر ایلام گوشت و تخم بلدرچین خود را از وی تهیه می کنند و حتی بسیاری از مغازه داران ضمن خرید محصولات وی اقدام به فروش آن در مغازه های خود می کنند و در این میان سودی را نیز برای سایر فروشندگان به ارمغان می آورد.
وی می گوید تا رسیدن به این مرحله اقتصادی از زندگی خود زحمت های فاوانی کشیده ام و برای این منظور شب و روز فعالیت جهادی دارم تا بتوانم به مردم شهرم نیز خدمتی کرده باشم؛ محصولات این مجری برتر حتی به شهرستان ها و نیز استان های دیگر نیز صادر می شود.
بنده در این کار تنها به پرورش بلدرچین بسنده نکردم و اقدام همزمان سه طرح اقتصاد مقاومتی در سه نقطه مختلف استان داشته ام.
وی در ادامه به جوانان تأکید می کند با توجه به وضعیت اشتغال در کشور و نبود کار دولتی به این سمت گرایش پیدا کنند و اقتصاد زندگی خود را در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی تقویت کنند و با توجه به اینکه اجرای این طرح ها با کمترین هرینه و بیشترین سودهی انجام می گیرند می توان شاهد اشتغالی پایدار در این عرصه نیز بود.
وی در ادامه ضمن انتقاد از عملکرد دولت از بی توجهی به مجریان اقتصاد مقاومتی نیز گفت: دولت به کلی مقوله اقتصاد مقاومتی را رها کرده و کاری در این عرصه انجام نداده و تمامی اظهارات دوبت فقط در حد شعار است.
بدون شک توجه به زندگی مجریان اقتصاد مقاومتی نکته مهمی برای ادامه این فعالیت ها از سوی مردم است و رفع مشکلات انان از سوی دولت با توجه به نامگذاری امسال اولویتی اساسی است.
یزد
اشتغالزایی برای 30 نفر با راهاندازی کارگاه خیاطی و قالیبافی در یزد
به گزارش یزدرسا، توجه به ترویج و توسعه طرحهای اقتصاد مقاومتی علاوه بر اینکه به تقویت رویه خودکفایی کمک می کند از سویی حلال مشکلات اقتصادی کشور و راهکار برون رفت از رکود تورمی است. از این رو باید از روشی تولید را توسعه و رونق داد که کمترین میزان وابستگی به نقدینگی را ایجاد و در سریعترین زمان به بازدهی مطلوب برسد.
حمید حسنی از کارآفرینان بسیجی یزدی است که توانسته با حمایت بسیج سازندگی و راهاندازی کارگاه قالی بافی و خیاطی در منطقه حسن آباد مشیر برای تعدادی از زنان سرپرست خانواده اشتغالزایی کند.
وی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، گفت: ابتدا در یک کارگاه کوچک خیاطی با چهار کارگر در زیرزمین خانه فعالیت میکردم اما با استقبالی که از سوی زنان بی سرپرست برای کار در این کارگاه انجام شد تصمیم به راهاندازی کارگاه بزرگتر گرفتم و سالنی به مساحت تقریبا 500 مترمربع برای این کار نظر گرفته شد.
حسنی ادامه داد: از آنجا که بازار کار خیاطی و ترمه دوزی به مشکل برخورد سالن جدید را به قالی بافی اختصاص دادم و برای آن 6 دستگاه دار قالی خریداری شد اما با وجود اینکه به کمیته امداد و بهزیستی برای پیدا کردن کارگر مراجعه داشتم هیچ کدام از این ادارات حتی حاضر نشدند این کارگاه را به مددجویان خود معرفی کنند و حمایتی نداشتند و با پخش تراکت توانستم چهار بافنده برای کارگاه پیدا کنم.
وی با بیان اینکه تاکنون نزدیک به 300 میلیون برای راهاندازی این کارگاه سرمایهگذاری کردم، افزود: با درخواستی که از سوی کارگران خیاطی انجام شد بخشی از سالن را نیز با خرید چندین دستگاه برای خیاطی در نظر گرفته شد و با حمایت بسیج سازندگی و تسهیلاتی که در اختیار ما قرار دادند کارگاه خیاطی را نیز در کنار قالیبافی راهاندازی کردیم.
این فعال اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه بسیج سازندگی تنها نهادی بود که در این امر کمک کرد و بازدیدهای متعددی نیز از کارگاه داشت، تصریح کرد: برای راهاندازی کارگاه از برخی مدیران صنعت معدن دعوت شد اما با وجود اینکه شعار خود را حمایت از تولید و اشتغازایی قرار دادهاند هیچکدام حضور پیدا نکردند.
حسنی عنوان کرد: با وجود اینکه زنانی از اتباع بیگانه با دستمزدی بسیار پایینتر از آنچه که الان به کارگران پرداخت میشود حاضرند در کارگاه مشغول به کار شوند اما این موقعیت در اختیار زنان یزدی که سرپرست خانواده هستند قرار گرفت تا آنها بتوانند درآمدی برای خود کسب کنند.
وی گفت: اکنون در مجموع 28 نفر در این دو کارگاه قالیبافی و خیاطی مشغول به کار هستند و 24 نفر نیز در خانه کار ترمه دوزی را انجام میدهند و تولیداتی از جمله دولچه، جا دستمال کاغذی، رومیزی و ... را با پارچه ترمه میدوزند و با ما قرارداد دارند و سه کارگاه خیاطی داخل منطقه نیز با ما به صورت اختصاصی کار میکنند؛ علاوه بر آن دستگاه دوخت کیف و کفش ترمه نیز برای کارگاه خریداری شده است.
این کارآفرین یزدی با تأکید بر لزوم حمایت مسئولان از کارگاههای کوچک تولیدی ادامه داد: مسئولان باید شرایطی را فراهم کنند تا تسهیلات و وامهای مناسبی با بهره پایین در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد و همچنین تسهیلاتی فراهم شود تا بتوان کارگرانی را که در این زمینه مشغول هستند و اکثرا زنان سرپرست خانوار هستند با سهولت بیمه کرد.
وی تصریح کرد: حتی چنانچه کمکی از سوی مسئولان صورت نگیرد اما توجه به تولیدکنندگان و بازدیدی که از کارگاههای تولیدی و افراد شاغل در آنها انجام میگیرد میتواند موجب دلگرمی و ایجاد انگیزه برای تولیدکننده باشد.
اصفهان
۳۰ هکتار زمین زیر کشت زعفران، نتیجه تلاش های بسیج سازندگی در برخوار/ برخوار زمینه خوبی برای کشت زعفران مرغوب دارد
به گزارش صاحب نیوز؛ جعفر ملایی اهل شهر دستگرد با تحصیلات دیپلم تجربی مدت هفت سال است که در کشت زعفران و زرشک مشغول فعالیت است.
این کشاورز چندین بار در جشنواره های اقتصادی حائز رتبه های برتر شده و هم اکنون ضمن کشت زعفران در آموزش جوانان جویای کار و علاقمند به کشت زعفران در بسیج سازندگی شهرستان برخوار مشغول فعالیت است.
این کشاورز در گفتگو با صاحب نیوز، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۰ کشت زعفران را به صورت آزمایشی در زمینی به متراژ یک جریب آغاز کردم و در سال سوم موفق به کشت زعفران شدم و هم اکنون با همکاری برادرانم در حدود یک هکتار زمین را به زیر کشت زعفران و زرشک برده ایم.
ملایی همچنین از اشتغال زایی چهار نفر در هر جریب زمین خبر داد و اظهار کرد: کشت زعفران از کشت های مفید و پرسود شهرستان می تواند باشد اما هزینه های مقدماتی آن بسیار بالا است و به همین دلیل بسیاری از کشاورزان یا توانایی مالی آن را ندارند و یا از ریسک و خطرات آن می هراسند.
وی ادامه داد: با وجود این که هر جریب زمین حدود ۵ میلیون تومان هزینه در بر دارد اما جهاد کشاورزی شهرستان برای کشاورزان خود تسهیلات چندانی ارائه نمی دهد.
این کشاورز خاطرنشان کرد: اگر از این محصول به صورت صحیح مراقبت کنیم، حتی اگر محصول زعفران هم ندهد می توانید پیاز آن را بفروشید.
این تولیدکننده ضمن قدردانی و تشکر از زحمات سازمان بسیج سازندگی، یادآور شد: اگر در شهرستان ۳۵ هکتار زمین زیر کشت زعفران است، ۳۰ هکتار آن مرهون تلاش های بسیج سازندگی شهرستان و مشاوره ها و آموزش ها و ارائه وام ها و تسهیلات دیگر است.
ملایی عنوان کرد: اگر جهاد کشاورزی و مسوولان بخواهند از این محصول حمایت کنند شهرستان برخوار زمینه خوبی برای کشت مرغوب زعفران را دارا است و کشاورزان در صورت ارائه تسهیلات و وام های کم سود می توانند زمین های بیشتری را زیر کشت این محصول ببرند.
این فعال عرصه اقتصادی افزود: در حال حاضر کشاورزان پیاز خوب سه هزار و ۵۰۰ تومانی را از دلالان، ۶ هزار تومان می خرند در حالی که اگر کشاورزان با هم متحد بودند و این امر متولی داشت می توانستیم بهترین پیاز را به صورت عمده ای و قیمت پایین خریداری کنیم.
وی در پایان اظهار کرد: امروز محصول زعفران از کیلویی ۱۸ میلیون تومان در سطح بالاتر خریداری و به فروش می رسد.
زنجان
کارآفرین بسیجی سالانه 200 نفر را آموزش می دهد
به گزارش موج رسا; توجه به ترویج و توسعه طرح های اقتصاد مقاومتی علاوه بر اینکه به تقویت رویه خودکفایی در جوامع کمک می کند از سویی حلال مشکلات اقتصادی کشور و راهکار برون رفت از رکود تورمی است. از این رو باید از روشی تولید را توسعه و رونق داد که کمترین میزان وابستگی به نقدینگی را ایجاد و در سریعترین زمان به بازدهی مطلوب برسد.
میلاد میرزایی یکی از افراد برتر ایجاد طرح های اقتصاد مقاومتی استان زنجان است که موفقیت بی نظیری در عرصه های مختلف کسب کرده است.
وی از جمله جوانان تحصیل کرده و فعال بسیج زنجان است که به دلیل علاقه مندی برای کمک به خودکفایی در طرح های زنبورداری فعالیت می کند.
این فعال حوزه اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار موج رسا با اشاره به آغاز فعالیت های خود در عرصه زنبورداری از سال 86 ،اظهارداشت: فعالیت در این عرصه را به صورت حرفه ای از سال 90 شروع کردم.
وی ادامه داد: در حال حاضر در زمینه تولید فرآورده های زنبور عسل نظیر عسل، موم، ژله رویال، بره موم گرده گل و بره موم و ملکه با پروانه های متعدد زنبور عسل از معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مشغول هستم.
این کارآفرین با بیان اینکه در ایستگاه پرورش ملکه اقدام به اصلاح نژاد زنبور عسل و ملکه با روش به گزینی کرده ام،خاطرنشان کرد:همچنین در زمینه ملکه و کلنی ها در سطح استان و استان های همجوار مبادرت به توزیع می نمایم.
ابراهیمی با اشاره به اینکه پروانه فعالیت خود را از نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستان زنجان اخذ کردم،بیان داشت:در کارگاه کندوسازی اقدام به تولید کندو و ملزومات زنبورداری کرده ام.
این زنبوردار یادآورشد: در کارگاه بسته بندی عسل اقدام به بسته بندی عسل کرده و محصولات را خام فروشی نمی کنیم. وی پشتیبانی واحد های پرورش زنبور عسل دارای مجوز از سازمان جهاد کشاورزی استان را از دیگر فعالیت های خود عنوان کرد و افزود: نهاده ها و خرید تضمینی محصولات و مشاوره در زمینه گسترش زنبورداری از دیگر اقدامات محسوب می شود.
این مدرس زنبورداری با بیان اینکه به ۲۰۰نفر در سال زنبورداری تدریس می کنم،گفت:از دوران نوجوانی علاقه زائد الوصفی به زنبور داشتم و در شروع آرزو داشتم همه صنایع زنبور عسل را در کنار هم داشته و از صفر تا صد این صنعت را یاد بگیریم و در مسیر اهداف فوق تلاش بسیاری کرده ام.
وی ادامه داد: افرادی که با توجیه اقتصادی این کار مطلع هستند و آموزش های لازم را دریافت می کنند به راحتی می توانند در این کار موفق شوند.
این کارآفرین ادامه داد: پیشنهاد من برای جوانان این است که برای آشنایی با این کار، ضمن مطالعه و حضور در کلاس های آموزشی به صورت آزمایشی حداقل یک کندو در حیات یا پشت بام خانه هایشان نگهداری کنند و به تدریج اقدام به تکثیر و افزایش کلنی نمایند.
میرزایی برضرورت آتش به اختیار بودن در فعالیت ها تاکید کرد و گفت: ویژگی بسیجی آتش به اختیار بودن است، من زنبوردارم و مدرس تا جایی که می توانم آموزش و امکانات می دهم تا در زنبورداری افراد دیگری به ویژه جوانان بسیجی آموزش های لازم را اخذ کنند.
میلاد ابراهیمی،دانشجوی رشته پرورش زنبور عسل،با یازده سال سابقه زنبورداری حرفه ای نگرانیش نداشتن بیمه و آینده این کار عنوان می کند و می گوید: دولت در خصوص بیمه کارشکنی می کند و این امر مشکلاتی را برای زنبورداران به وجود آورده است.
وی می افزاید:نداشتن اطلاعات کافی مردم در شناخت عسل و خواص آن باعث شده که زنبوردار تولیداتش را با قیمت ناچیز در بازار عرضه کرده و سود اصلی عاید دلال می شود.
وی با بیان اینکه " وَ أَوْحی رَبُّکَ إِلَی النَّحْل" و " فیه شفا لناس" دو آیه در مورد زنبورداری و شغلی است که در حدود صد درصد توجیه اقتصادی دارد،افزود:این شغل هم مقدس است و در دو دیدگاه ارزشی و علمی دارای جایگاه والایی است.
این زنبور دار برضرورت ارتقای جایگاه عسل در سبد غذایی خانوار تاکید کرد و گفت: باید خانواده ها باید با این هنر بیشتر آشنا شوند.//ن
همدان
بانوی کارافرین بسیجی: 10 میلیون تومان سرمایه اولیه فعالیتم بود/برای 51 نفر ایجاد اشتغال کردهام/تولیداتم با کمک سپاسد در راه جشنواره دبی و امارات است
فاطمه نثاری بانوی بسیجی نهاوندی کارآفرینی را در سال 95 از بسیج سازندگی شروع کرد و اکنون برای 51 نفر ایجاد اشتغال کرده و 18 هنرجوی خود را بیمه کرده است.
به گزارش نافع، بانوی بسیجی نهاوندی کارآفرینی را در سال 95 از بسیج سازندگی شروع کرد و در زمینه هنرهای دستی، تجسمی، مینا کاری لعابدار سنتی، معرق کاشی، دکوپاژ و هنر ویترای با 51 نفر نیرو در نهاوند و برخی روستاها با محوریت روستای نثار، توانسته به سطحی از توانایی برسد که محصولات تولیدیاش آماده عرضه در دبی و امارات هستند.
فاطمه نثاری بانوی موفق و کارآفرین 31 ساله نهاوندی که 16 مدرک صنایع دستی و هنریاش را در شیراز و تهران گرفته است، توانسته 18 تن از هنرجویانش را نیز بیمه کند.
در ادامه گفتوگویی در خصوص چگونگی آغاز فعالیت و توفیقات این بانوی موفق کارآفرین بسیجی انجام شده است که میخوانید.
نافع: در خصوص چگونگی آغاز فعالیت و تأمین سرمایه مورد نیاز بگویید.
نثاری: با 10 میلیون تومان شروع کردم؛ بسیج سازندگی بعد از دیدن کارها، ما را به سپاسد معرفی کرد و 20 میلیون تومان وام بلاعوض برای توسعه کارگاه دریافت کردیم که توانستیم تعداد بیشتری اشتغالزایی کنیم.
به تدریج کارگاه را توسعه دادم، هنرجویان بیشتری استقبال کردند و اکنون برای 51 نفر توانستهام اشتغال ایجاد کنم.
نافع: با توجه به استقبال از تولیدات شما علاوه بر نهاوند در شهرهای تهران، شیراز و اصفهان اکنون در چه مرحلهای هستید؟
نثاری: به لطف خداوند و کمکهای سپاسد در مرحله پیگیری برای صادرات بینالمللی کارهایم هستیم؛ کارت بازرگانی را گرفتهام و برای کارت صادرات بینالمللی هم اقدام کردهام.
یک نمونه از کارهایم به سفیر آلمان در ایران اهدا شده است و بعد از اینکه سفیر کارم را دید و تأیید کرد، از هر کدام از کارهایم یک نمونه با بستهبندی شیک و به روز ارسال شد.
نافع: گروه سپاسد اکنون هم از شما حمایت میکند؟
نثاری: در حال حاضر معاونت سپاسد برای فروش محصولاتم در آلمان در حال مذاکره است، ضمن اینکه 100 نمونه از کارهای مختلفم را نیز به کشور گرجستان فرستادهاند؛ امیدوارم شرایطی فراهم شود که بتوانم تولیداتم را به گرجستان هم صادر کنم.
نافع: فکری برای معرفی تولیدات خود با یک برند خاص دارید؟
نثاری: در صورتی که موفق به صادرات تولیداتم بشوم در نظر دارم آنها را با دو برند ایرانا - نثار و ایرانا - نهاوند صادر کنم و تبعاً این امر به اشتغالزایی بیشتری منجر خواهد شد.
نافع: آیا از برندهای مطرح شده هیچ کدام ثبت ملی شده است؟
نثاری: برند ایرانا – نهاوند ثبت ملی شده است و تا کنون با برند ایرانا - نهاوند کارهایم را به شیراز، اصفهان و سایر نقاط کشور صادر کردهام.
نافع: تاکنون در جشنواره و یا نمایشگاه خارجی حضور داشتهاید؟
نثاری: در جشنوارهای که حدود دو ماه پیش در اراک برگزار شد، از طرف دفتر ریاست جمهوری از کارهای من بازدید شد و از کار جدیدم با طرح بافت سفال، بسیار استقبال شد؛ کارهایم را در جشنواره صنایع و هنرهای دستی در دبی و امارات که اواخر آذر ماه برگزار میشود، عرضه میکنم، از بین 36 بانوی ایرانی، به لطف خداوند کار من پذیرفته و برای این جشنواره معرفی شد.
نافع: در مورد کار بافت سفال بیشتر بگویید و اینکه طرح و ایده کار را از کجا گرفتید؟
نثاری: در کاووش باستانشناسی از سیلک کاشان طرحهایی کشف شده بود که از کشور یونان به ایران آمده بود و مربوط به حدود 6 هزار سال قبل بود؛ ما این طرح را با تغییراتی جدید احیا کردیم و طوری طراحی کردیم که مشخص شود این سبک کار قدمت دارد و البته بسیار مورد توجه قرار گرفت.
مدیر میراث فرهنگی نهاوند از ما خواسته که نمادی از سفالینههای قدیم نهاوند را البته با طراحی جدید احیا کنیم که قطعاً این کار هم مورد توجه قرار میگیرد.
نافع: از چه شهرها و سازمانهایی سفارش کار داشتهاید؟
نثاری: هر شهری یا هر سازمان و نهادی که سفارش میدهد بسیار خوشحال میشوم و البته بیشتر از من، هنرآموزان خوشحال میشوند؛ قرار است 24 نمونه از کارهایم به عنوان هدیه از طرف وزارت کشور به 24 تن از وزرا و رؤسای برخی قوا اهدا شود که این مسئله باعث خوشحالیام شد.
نافع: عمدهترین بازارهای فروش تولیدات کجاست؟
نثاری: اصفهان و شیراز را میتوانم بازار فروش تضمین شده کارهایم عنوان کنم اما سفارشاتی از شهرهای دیگر دارم برایم جالب بود.
نافع: جالبترین پیشنهاد کاریتان تا به امروز چه بوده؟
نثاری: جالبترین پیشنهاد این بود که اصفهان برای زیباسازی شهر 700 بشکه شیر و نفت به ما داد و خواست بشکهها را طراحی کنیم که به عنوان سطل آشغال در اصفهان استفاده کنند؛ روی بشکهها با رنگهای پلاستیکی، الیاف و دکمه، طراحیهایی با برند ایرانا - نهاوند انجام دادیم و کار جالبی شد؛ البته اصفهان و شیراز سفارشهایی برای هفت سین، دکوپاژ دستمال کاغذی، طراحی شمع و ... برای نوروز هم سفارش دادهاند.
نافع: با توجه به تعیین برند برای تولیدات آیا بسته بندی خاصی هم دارید؟
نثاری: در ابتدا و با شروع کارم بستهبندی خاصی برای تولیدات نداشتم و به دلیل کمبود اعتبار و اینکه هنوز کار رونق نداشت، با نایلون معمولی محصولات را به فروش میرساندیم؛ بعد از آن جعبههای پیتزا میگرفتیم و رنگ میکردیم که البته در نوع خودش خوب بود.
اکنون با توجه به ایجاد بازار ارائه محصولات، تولیدات را با جعبههای چوبی شیک عرضه میکنیم که همین بستهبندی روی فروش بیشتر هم تأثیر گذاشته است.
نافع: آیا برنامه دیگری برای کارآفرینی و اشتغالزایی دارید؟
نثاری: بله. همین جعبههای چوبی کادویی که برای بسته بندی استفاده میکنیم کمی گران هستند و از طرفی هم ساخت این جعبهها کار سختی نیست، با بازدیدی که از محل تولید این جعبهها داشتم، تصمیم گرفتم جعبه را خودم تولید کنم و در این زمینه هم اشتغالزایی داشته باشم.
با همکاری مرکز آموزش فنی و حرفهایی خواهران قرار است مواد اولیه این کار را به زودی خریداری کرده و کار را شروع کنیم.
حرف پایانی...
نثاری: تشکر ویژه از سازمان بسیج سازندگی، شرکت توزیع برق نهاوند، اداره میراث فرهنگی، فرمانداری و مرکز آموزش فنی و حرفهای خواهران در نهاوند داردم که در به ثمر رساندن کارم، بسیار به من کمک کردند.
نافع: ممنون از حضور شما در این گفتوگو و آرزوی موفقیتهای بیشتر و درخشش نام ایران با محصولاتی از دیار نهاوند توسط یک بانوی بسیجی کارآفرین.
کرمان
کارآفرینان بسیجی: اگر تسیهلات دولت در اختیار بسیج بود؛ اشتغال ۹۰ درصدی مردم را شاهد بودیم/نقش مهم بسیج در رفع موانع تولید
سیدعلی موسوینژاد کارآفرین بسیجی در حوزه اقتصاد مقاومتی در گفتگو با راه آرمان؛ در خصوص اهم فعالیت اقتصادی خود گفت: برای تولید قارچ در ابراهیم آباد رفسنجان سالنی را ساختم و با کمک وام ده میلیونی بسیج سازندگی توانستم کولر و رطوبت ساز تهیه کنم .
وی ادامه داد: البته وام مورد تقاضا برای ایجاد اشتغال من سی میلیون تومان بود که به دلیل عدم وجود بودجه کافی بسیج تنها ده میلیون تومان به من اعتبار داده شده که توانستم برخی از اقلام سالن خود را تجهیز کنم.
موسوی نژاد عنوان کرد:اگر بسیج بودجه داشته باشد از خود دولت بهتر می تواند اشتغال زایی کند؛ چرا که کار و فعالیت بسیج صادقانه است و طی این مدت دو بار برای بازدید از طرح ها در محل فعالیتم حضور پیدا کرده اند.
این کارآفرین کرمانی با بیان اینکه تا کنون سه بار کشت قارچ را انجام داده ایم، ابراز کرد: برای پیشرفت کارمان نیاز به دوالی سه سالن دیگر داریم و برای این منظور به هر جا که مراجعه کرده ایم گفتند که دولت بودجه ندارد؛ این در حالی است که دولت برای اشتغال زایی در روستا ها چندین سال است تبلیغ می کند ولی متأسفانه بودجه در اختیار نمی گذارد.
وی با اشاره به اینکه در هر کشت ۱۵۰۰ کیلو برداشت می کنم، تأکید کرد: اگر دولت بتواند تسهیلات را در اختیار بسیج قرار بدهد فکر می کنم نود درصد مردم در امر اشتغال پیشرفت داشته باشند.
دولتی: بسیج در عرصه اقتصاد مقاومتی به خوبی وارد شده است
دولتی از دیگر کارآفرینان اقتصاد مقاومتی در گفتگو با راه آرمان ؛ در رابطه با اهم فعالیت های خود گفت: فعالیت خود را در عرصه پرورش دام و به طور خاص بز سانان انجام می دهم.
وی ادامه داد: برای آغاز کار خود در کنار هزینه ای که از جیب گذاشته ام از بسیج سازندگی وام دریافت کرده ام.
این کارآفرین کرمانی عنوان کرد: بسیج در زمینه اقتصاد مقاومتی به خوبی وارد شده است و همکاری خوبی در عرصه کشاورزی و دامداری داشته است.
دولتی در خصوص مشکلات خود در زمینه کاری اش ابراز کرد: با توجه به تغیرات بازار واردات جو و ذرت با مشکل مواجه می شود و ما نیز برای تأمین خوراک دام با مشکلاتی مواجه می شویم و همچنین زمانی که خوراک وارد می شود با توجه به بالا بودن قیمت ها جهت تأمین با مشکل مواجه می شویم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اما با وجود مشکلات متعدد در عرصه کار به امید روزی که تمام این مسائل تمام شود بر انجام فعالیت خود پافشار هستیم.
نخعی:نقش مهم بسیج در رفع موانع تولید
نخعی کارآفرین در عرصه پرورش ماهی در گفتگو با راه آرمان در خصوص فعالیت های خود گفت: طرح های تحقیقاتی را در زمینه پرورش ماهی در آب های شور انجام دادیم و این کار را با جدیت بیشتر دنبال خواهیم کرد؛ چرا که حتی در زمینه کشاورزی به دلیل شوری بالای آب درعرصه تولید پسته موفق نیستیم.
وی ادامه داد ما توانستیم با سازگاری ماهی ها با آب ها تولید قابل ملاحظه ای را برداشت کنیم و این مسئله نقطه امیدی است که از آب های نامتعارف در جهت تولید پروتئین بهره برداری بهتری داشته باشیم.
نخعی عنوان کرد:با غنی تر کردن خروجی استخرها کشاورزان می توانند در زمینه تولید پسته موفقیت خوبی داشته باشند و در این زمینه برخی اقدامات در انار و راور انجام شده است؛ همچنین مجموعه فعالیت هایی را در این رابطه با آستان قدس رضوی، اوقاف و بخش خصوصی داشته ایم.
این کارآفرین کرمانی ابراز کرد: با بسیج سازندگی نیز برای انجام پروژه هایی در زمینه شیلات فعالیت داشته ایم و برای دریافت تسهیلات جهت توسعه طرح معرفی شده ایم.
وی با اشاره به امکانات مناسب مجموعه سپاه و بسیج تصریح کرد: با توجه هب اینکه در هر ناحیه بسیج نیروهایی خوبی در اقصی نقاط کشور و محیط های روستایی وجود دارد و با توجه به اینکه نوع فعالیت ما نیز در مناطق روستایی است؛ بنابراین بسیج می تواند مبلغین بسیار خوبی در این زمینه باشند.
نخعی افزود: بسیج می تواند در خصوص بحث فراگیری این کار اقدام نمایندغ همانطور که ما طی سال های ۹۴-۹۲ توانستیم با نواحی بسیج استان کلاس های آموزش و توجیهی در زمینه آبزیان و اثرات آن برگزار کردیم.
این کارآفرین کرمانی گفت: سپاه با توجه به ارتباط خوبی که با ارگان ها و سازمان ها دارد می تواند مشکلات تولید کنندگان را حل کند؛ به طور کلی بسیج وسپاه می تواند نقش مهمی در جهت رفع موانع تولید داشته باشد.
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما