حسین عابدینی، مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص دلیل افزایش قیمت کاغذ اظهار کرد: دولت الان هیچ تمهیدی در قیمت کاغذ ندارد. مقداری کاغذ در اختیار اتحادیههای نشر قرار دادند و صرفا کار توزیع آن را انجام میدهند و کاغذ را به دست ناشران میرسانند. البته باید گفت که جای ثابتی برای این کار درنظر گرفته نشده است و توزیع و فروش هم تاثیری در گران شدن کاغذ ندارد. در واقع علت گران شدن کاغذ به نبود نظارت درست در این زمینه برمیگردد.
وی در ادامه بیان کرد: کسی قدرت این را ندارد که روی قیمت کاغذ نظارت داشته باشد.کاغذ را با دلار ۴۲۰۰ تومان به کشور وارد میکنند، اما چرا باید با دلار ۱۲ هزار تومان در اختیار ناشر قرار دهند؟ کاغذ کالایی نیست که مبادی ورودی آن مشخص نباشد یا اینکه فرد بتواند آن را در چمدانش بگذارد و به کشور وارد کند. کاغذ از گمرک جنوب کشور وارد میشود. مکان ورود آن به کشور مشخص است. در واقع میتوان با نظارت دقیق قیمت کاغذ را مانند کالاهای اساسی دیگر کنترل کرد تا هر روز شاهد افزایش آن نباشیم.
وی با اشاره به اینکه کسانی که کاغذ را در اختیار دارند آن را به هر قیمتی در بازار میفروشند، اظهار کرد: دیروز کاغذ مورد نیازم را برای انتشار کتابهای انتشاراتی سفیر اردهال به قیمت ۳۳۵ هزار تومان خریدم. الان هم یک بخش از توزیع کاغذ به اتحادیه و یک بخش دیگر آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شده است. اگر ۱۰۰ بند کاغذ به ناشری میدهد، او (ناشر) یا از کاغذ برای انتشار کتاب استفاده میکند یا آن را در بازار میفروشد. الان سود کاغذ بین چندین ناشری که کاغذ را دریافت میکنند، تقسیم میشود.
عابدینی ادامه داد: تنها نظارت میتواند مشکل افزایش بیرویه کاغذ را حل کند. هر تولید کنندهای کاغذ را به کشور وارد کند از عمده فروشی کاغذ نیز سود خواهد برد، اما توزیع آن باید هدفمند باشد. میزان کاغذ مصرفی کشور در طول سال حدود ۸۵ هزار تن است، که اگر ۹۰ هزار تن کاغذ به کشور وارد شود. ۵ هزار تن کاغذ اضافی به کشور وارد شده است، بازار سیاه ایجاد نمیکند. الان به راحتی میتوان از چین و مالزی کاغذ به کشور وارد کرد تا مشکلی در زمینه کاغذ نداشته باشیم، اما، چون روی کاغذ از ابتدای ورود آن به کشور تا توزیع آن نظارتی وجود ندارد باید پول کاغذ از جیب ناشر و امثال ما پرداخت شود.
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما