به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ منصور رضوانیجلال امروز در گفتوگو با نافع اظهار کرد: در طول ۴۰ سال عمر پر برکت جمهوری اسلامی دولت و بخش خصوصی با سرمایهگذاری چشمگیری در حوزه کشاورزی، دستاوردهای بسیاری را خلق کردند.
وی افزود: سطح زیر کشت محصولات زراعی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۴۹۱ هزار هکتار بود که امروز به ۶۲۰ هزار هکتار رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: کرد: همچنین سطح زیر کشت محصولات باغی در استان همدان از ۱۸ هزار هکتار به بیش از ۷۷ هزار هکتار افزایش یافته است.
وی ادامه داد: طی سالهای پس از پیروزی انقلاب ۱۰۷ هکتار گلخانه، ۱۰۰ واحد پرورش قارچ، ۸۱۳ مزرعه پرورش ماهیان زینتی و خوراکی، یک هزار و 368 واحد صنعتی دامپروری، ۹ واحد تولید و فرآوری بذر، ۶ واحد تولیدی نهال لیبلدار به بهرهبرداری رسیده است.
رضوانیجلال خاطرنشان کرد: در نتیجه این اقدامات تولیدات محصولات کشاورزی استان همدان از یک میلیون تن به ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسیده است.
وی گفت: به عبارت دیگر سرانه تولیدات بخش کشاورزی از ۹۰۰ کیلوگرم پیش از پیروزی انقلاب به 2 هزار و ۸۰۰ کیلوگرم در سال 97 ارتقا یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار کرد: در سال ۱۳۵۷ تولید گندم در استان همدان ۲۹۰ هزار تن بود که امروز به ۸۰۵ هزار تن رسیده است.
وی افزود: میزان تولید گوشت قرمز از 7 هزار و 100 تن به ۳۱ هزار تن، گوشت ماهی از صفر به 5 هزار و 900 تن، سیبزمینی از 27 هزار و 500 تن به ۹۷۰ هزار تن و تولید انگور از ۵۵ هزار تن به ۴۰۴ هزار تومان رسیده است.
تشکیل نظام مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی از دستاوردهای انقلاب است
رضوانیجلال تشکیل نظام مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و نظام دامپزشکی را از دیگر اقدامات و دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی عنوان و تصریح کرد: به کارگیری بیش از ۸ هزار نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی در عرصه تولید، توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح بیش از 5 هزار هکتار با تولید بیش از 17 هزار تن محصول، توسعه کشاورزی حفاظتی در 61 هزار هکتار از جمله اقدامات مهم در 40 ساله اخیر است.
وی ادامه داد: توسعه مکانیزاسیون از 2 هزار و 933 دستگاه به 30 هزار دستگاه تراکتور و کمباین و 60 هزار دستگاه دنبالهبند از جمله اقدامات مهم دیگر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه ضریب مکانیزاسیون از 0/3 اسب بخار در هکتار به 1/7 اسب بخار در هکتار افزایش یافته است خاطرنشان کرد: از اقدامات ارزشمند دیگر در 40 سال گذشته میتوان به توسعه و تقویت مرکز تحقیقات کشاورزی منابع طبیعی با بهرهمندی از ۵۷ محقق و مدرس اشاره کرد.
وی گفت: ایجاد ۱۱ ایستگاه تحقیقاتی کاربردی با گرایشهای کشاورزی، خاک، آب، اصلاح بذور و نهال، آبخیزداری، جنگل و مراتع و منابع طبیعی، دامپروری و دامپزشکی نیز از اقدامات مهم انجام شده است.
رضوانیجلال در پایان خاطرنشان کرد: در نتیجه این اقدامات متوسط تولید هر بهرهبردار از 8 تن به ۴۳ تن رسیده است و عملکرد در واحد سطح محصولات زراعی از یک هزار و 600 کیلوگرم به 5 هزار و 900 کیلوگرم و عملکرد در واحد سطح محصولات باغی از 4 هزار و 40۰ کیلو گرم به 9 هزار و 600 کیلوگرم ارتقا یافته است.
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما