به گزارش کورنگ ،محمدعلی پورمختار در گفتوگویی در همدان با اشاره به آثار مستقیم شعار سال اظهار داشت: بینیازی از واردات، کاهش قاچاق، تأمین کالای با کیفیت و بهاندازه مناسب و ایجاد اشتغال از مهمترین نتایجی است که در صورت محقق شدن "رونق تولید" نصیب جامعه میشود.
وی افزود: امروز بیکاری از دغدغهها و چالشهای اصلی حوزه اقتصاد است و دولت در برنامه ششم دولت مکلف به کاهش آن و رساندن به حداکثر 8.5 درصد شده است.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ گفت: شعار سال 98 نشانگر نگاه عمیق و تیزبینانه مقام معظم رهبری نسبت به نیازها و ضرورتهای کشور است که عمل به این شعار موجب تقویت پایههای اقتصادی کشور میشود.
پورمختار تصریح کرد: در سالهای گذشته هم نامگذاریهای سال با رویکرد اقتصادی همراه بوده، اما شعارها به معنای واقعی کلمه محقق نشد و روی زمین ماند.
وی بیان کرد: رونق تولید و استحکامبخشی به پایههای اقتصاد کشور از راه تولید در گرو مصرف کالای ایرانی بهوسیله مردم، افزایش کیفیت کالا از طرف تولیدکنندگان و حمایتهای عملی، محسوس و قاطعانه دولت، مجلس و قوه قضائیه از تولیدکنندگان است.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس با اشاره به آثار غیرمستقیم تحقق شعار سال 98 هم مطرح کرد: توسعه همهجانبه، افزایش ثروت و رفاه، افزایش رضایتمندی مردم و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از کمبود درآمد، بیکاری یا کمبود کالا از مهمترین این موارد است.
پورمختار اعلام کرد: اگر هر سه قوه با هم و در کنار هم و با همافزایی به حمایت از تولید و رونق بخشی به آن اهتمام ورزند؛ امید میرود که نهتنها تولید داخلی رونق گیرد؛ بلکه صادرات قابلتوجه هم داشت.
وی تأکید کرد: این مهم جز با همراهی سه قوه، ایجاد امنیت اقتصادی و حمایت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران که سربازان خط مقدم تحقق شعار سال هستند؛ امکانپذیر نیست و باید مشوقهای کافی برای جلب مشارکت آنها را فراهم کرد.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در خانه ملت با بیان اینکه شعار سال 97 جز مقدار اندکی محقق نشد، گفت: شعارهای چند سال گذشته به دلیل عمل نکردن هر سه قوه محقق نشده درحالیکه شعارهای سال مقام معظم رهبری بر مبنای کار کارشناسی شده، مطالعات کافی و با توجه به ضرورتهای کشور تعیین میشود و توفیق آن در گرو همراهی هر سه قوه است.
پورمختار تصریح کرد: گرچه در سال 97 برخی کارها چون اصلاح برخی قوانین یا تصویب قانونهای جدید، دادن تسهیلات اشتغالزایی و مبارزه با مفاسد اقتصادی انجام شد، اما درمجموع نتوانست خواست مقام معظم رهبری در این زمینه را تأمین کند.
برخی مسئولان هنوز درک درستی از جنگ اقتصادی ندارند؛ وظیفه خطیر بانک مرکزی برای تحقق شعار سال
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به موانع و عوامل تحقق نیافتن شعارهای سال هم گفت: نه مانع حقوقی و قانونی و نه عملی وجود ندارد؛ بلکه تنها نیازمند شکلگیری اراده قویتر برای انجام این کار در مسئولان هستیم و ابتدا باید موضوع را بهدرستی بشناسند تا بتوانند کار عملی انجام دهند.
پورمختار تصریح کرد: نشناختن مسئله، کمکاری برخی مسئولان، نداشتن درک درست از شرایط جنگ اقتصادی و روشهای مقابله با آن از عواملی است که موجب شد شعار سال 97 هم مانند شعار سالهای دیگر که با رویکرد اقتصادی همراه بود روی زمین بماند.
وی تأکید کرد: هنوز برخی مسئولان بهدرستی نفهمیدهاند که کشور در چه شرایط اقتصادی قرار دارد و برای مقابله با روشهای دشمن در جنگ اقتصادی چه اقداماتی باید انجام داد و همین ندانستن موجب شده تا مانند شرایط عادی برای کشور برنامهریزی کنند.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس افزود: هرچند مجلس هم از راه برطرف کردن موانع قانونی نقشآفرین است و قوه قضائیه هم وظیفه ایجاد آرامش خاطر و امنیت در این حوزه را بر عهده دارد، اما کار اصلی بر عهده دولت است که به دلیل نداشتن شناخت و مطالعه کافی، کار را متناسب با شرایط عادی پیش برده است.
پورمختار بیان کرد: امیدواریم امسال نگاه دولت تغییر کرده و تلاش بیشتری را برای برطرف کردن مشکلات اقتصادی انجام دهد و بخشی از برنامهریزی اقتصادی را هم متوجه بانکها و تأمین سرمایه برای تولیدکنندگان کند.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی وظیفه بسیار خطیر و سنگینی برای تحقق شعار سال 98 بر عهده داشته و باید بانکها را مکلف به حمایت از تولیدکنندگان کند.
گفتوگو: سمیه مظاهری
انتهای پیام/
دیدگاه شما