به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ، به نقل از خبرگزاری فارس ؛ حسن پرویز رئیس انجمن قلم ایران در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، پس از ترخیص از بیمارستان درباره ویروس و بیماری کرونا اظهار داشت: در ایامی که ویروس کرونا هرروز تعدادی از هموطنان را درگیر و در برخی موارد به شدت بیمار میکند، همه دست اندرکاران حوزههای سلامت از لزوم «حفظ فاصله فیزیکی بین افراد و مراقبتهای فردی برای پیشگیری از ابتلا» سخن میگویند. به نظر میرسد عمل دقیق به دستورالعملهای حفاظت شخصی در برابر با کرونا لازم است ولی کافی نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: آنچه عموما در دستورالعملها کمتر مورد تاکید قرار میگیرد، مسئولیت مهمی است که بر عهده بیماران و افراد مشکوک قرار دارد. اگر فرض کنیم همه کسانی که بیمارند یا حتی به دلیل علائم مشکوک (تب، سرفه، بی اشتهایی، اختلال سیستم بویایی و چشایی و مشکلات تنفسی) احتمال اندکی میدهند که ناقل ویروس باشند، با مراقبت جدی و سخت، مانع از انتقال ویروس به دیگران شوند، قطع زنجیره انتقال بیماری به دیگران زودتر و راحتتر اتفاق میافتد.
رئیس انجمن قلم بیان داشت: در دستورات دینی ما، هر فرد مسلمان هم در قبال خود و هم در قبال اجتماع مسئول است. آیا اگر کسی مشکوک به بیماری است و با حضور آزادانه و بدون محافظت شخصی (ماسک و دستکش) اماکن عمومی را آلوده کند، در قبال کسانی که بیماری را از او میگیرند، ضامن نیست؟ سمت و سوی توصیههای عمومی ما امروز به طرف مردم عادی است.
به گفته وی، ما به مردم میگوییم مراقب باشید مبتلا نشوید. این درست مثل آن است که دائم به مردم گوشزد کنیم هنگام تردد در خیابان، مراقب باشید رانندگان بی مبالات با شما تصادف نکنند و در این بین، مسئولیت رانندگان برای رانندگی ایمن را فراموش کنیم.
پرویز با تاکید بر اینکه امروز در بحث کرونا وظیفه اصلی «حفاظت از دیگران» بر عهده همه کسانی است که بیمار یا مشکوک به بیماری هستند افزود: این امر منافی «حفاظت از خود» نیست.
این نویسنده تصریح کرد: به نظر میرسد لازم است متصدیان امور فرهنگی و تبلیغی جامعه، یادآوری مسئولیت افراد مشکوک به بیماری در حفاظت از افراد سالم و رعایت سخت ضوابط پیشگیری از انتقال بیماری به افراد سالم را از یاد نبرند. کرونا تنها در صورتی به زانو درخواهد آمد که همه به وظایف و مسئولیتهای اجتماعی و فردی خود توجه کافی داشته باشند.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما