به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ، به نقل از خبرگزاری فارس ؛ کرونا از نفس افتاده؛ استادگی ایرانیها آدمکُش بیرحم را گوشهی رینگ فرستاد. مبارزهای که البته خالی از هزینه نبود. در همین روزهای قرنطینه مشکلات فراوانی ایجاد شد. خاصه برای آنها که ناگزیر از تعطیلی کار و کاسبی برای قطع زنجیرهی بیماری شدند. ماه مبارک پیش رو است. فکری لازم است. بهویژه برای مستمندان؛ کارگران روزمزد و صاحبان مشاغل آزاد. مطلبی که موضوع بسیاری از سوژهها در «فارس من» هم بود؛ ببینیم.
اول| کمپین «کمک مؤمنانه» برای دستگیری از نیازمندان
ایده از سخنرانی نیمهشعبان رهبر انقلاب شکل گرفت؛ وقتی که معظمله با اشاره به صدمات اقتصادی اقشار آسیبپذیر ناشی از کرونا، خواستار اجرای رزمایش «کمک مؤمنانه» در آستانه ماه مبارک شدند. ایشان فرمودند: «خوب است یک رزمایش گسترده برای مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه شکل بگیرد. برای اثبات ارادتمان به امام زمان(عج) جلوههایی از جامعه مهدوی را که جامعه ای همراه با قسط، عدل، عزت، علم، برادری و همیاری است، بهوجود آوریم.»
ایده «کمک مؤمنانه» خیلی زود مورد توجه قرار گرفت. نیکوکاران و گروههای مختلف مردمی برای اجرای منویات رهبری پای کار آمدند. برنامههای مختلف اعلام شد. یکی از بهترین برنامهها را ولی بدنه عظیم بسیج مردمی ارائه کرد. شبکهی گستردهای از جوانان انقلابی در اقصینقاط کشور که همیشه برای تحرکات جهادی پای کارند. سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین روز جمعه در جریان یک نشست خبری، این برنامهها را تشریح کرد. جزئیات بیشتر اینجا.
در «فارس من» هم دهها کمپین مختلف با انگیزههای خیر در آستانه ماه مبارک تشکیل شد. مثلاً این کمپین با دهها امضا که از مردم میخواست برای پیوستن به کمک مؤمنانه پیشقدم شوند. امضاکنندگان معتقدند: «بسیج بهعنوان تشکیلات مردمی میخواهد با محوریت ۵۴هزار پایگاه، رزمایش سراسری «کمک مومنانه» را برگزار کند. از همه مردم نوعدوست دعوت میشود باتوجه به در پیش بودن ماه مبارک و تنگناهای حاصل از کرونا، در این رزمایش شرکت نمایند.»
خیلیها حتماً مشتاق پیوستن به این رزمایش هستند. راههای مشارکت در آن هم اعلام شده است. به گزارش فارس مردم میتوانند از طریق شماره حساب ۵۱۵۱۸۱۸۰۸۶۰۱۱ و شمارهکارت ۵۸۹۲۱۰۱۲۱۴۴۸۵۲۰۹ بانک سپه بهنام سازمان بسیج مستضعفین در این کار خیر سهیم شوند. همچنین مردم میتوانند از طریق کد دستوری «ستاره هشتصد و هشتاد ستاره یازده مربع» کمکهای خود را به نیازمندان اهدا کنند.
ماه مبارک پیش رو است؛ مبادا مستحقان و آسیبدیدههای بیماری را فراموش کنیم. چه فرصتی بهتر از ساعتهای طلایی این ماه برای انفاق و نوعدوستی. «فارس من» منتظر اخبار و تصاویر کمکهای جهادی شما است.
دوم| از گرانی میوه و ترهبار تا مافیای واردات لیموتُرش!
مردم این روزها در این کرونابازار بیشتر از همیشه میوه و ترهبار مصرف میکنند؛ لیموتُرش و شیرین هم. هرچه نباشد تمام این مواد منبع غنی فیبر و ویتامین بوده و برای تقویت سیستم ایمنی بدن کاملاً لازمند. حالا در این شرایط بعضی برای جیب و سلامتی شهروندان کیسه دوختهاند. اخبار متواتری مبنی بر گرانفروشی و یا بیانصافی برخی فروشندهها متأسفانه بهگوش میرسد. مطلبی که ضرورت نظارت هرچه بیشتر بر بازار اثبات میکند.
تواتر کمپینهای ثبتشده در اینباره در «فارس من» میتواند شاهد مناسبی برای اثبات این مدعا باشد. دهها سوژه با محتوای انتقادی از قیمتهای بیحسابوکتاب برخی فروشندهها. مثلاً این کمپین باعنوان «به داد گرانی میوه و ترهبار برسید، مردم توان ندارند». حامیان آن معتقدند: «از مسئولین تقاضا داریم به داد بازار میوه و ترهبار برسند. مردم واقعا توان خرید ندارند. مردم واقعا افسردگی گرفتند. بیشتر از این روی این ملت فشار نیارید.»
یا مثلاً این کمپین که از انحصار واردات لیموتُرش در دست ۵ نفر انتقاد کرده و خواهان ورود دستگاه قضا به این مافیا است: «در این شرایط کرونایی که بعضی از میوهها مثل لیموترش یا شیرین یک درمان برای بیماری است. من لیمو شیرین را کیلویی ۲۵۰۰۰ تومان بخرم. چرا؟ چون 5 نفر، آن را در انحصار خودشان دارند و با جان مردم بازی میکنند. اگر امکان دارد رئیس قوه قضاییه این انحصار را نابود کند. انشاالله که انحصارهای بعدی هم ریشهکن شود.»
همکاران من در گروه اقتصادی خبرگزاری البته از ابتدای بحران کرونا پیگیر مشکلات معیشت مردم هستند. با این همه رسیدگی به این مطالبه شما هم روی میز آنها است. اخبار تکمیلی را در فارس بخوانید.
سوم| شرایط بغرنج رانندههای تاکسی؛ چرا کسی به فکر آنها نیست؟
همه گرفتارند؛ رانندههای بینوای تاکسی بیشتر. کسانی که روزانه ناگزیر از برخورد با صدها مسافر و لمس اسکانسند. چارهای نیست؛ نمیشود تعطیل کرد. درآمد ثابتی هم که ندارند بتوانند تعطیل کنند. حالا بخاطر بحران هم طبعاً سهم عمدهای از مسافرانشان را هم از دست دادند. نگرانند؛ از اینکه این معاشرات روزانه آنها را مبتلای به بیماری نکند. مطالبه دارند؛ حق با آنها است.
کمپینهای متعددی در اینباره در «فارس من» تشکیل شد؛ مثلاً این باعنوان: «شرایط وخیم رانندگان تاکسی در شرایط کرونا». در این کمپین آمده است: «تقاضا داریم دراین اوضاع کرونایی کمی هم به فکر رانندههای تاکسی باشند. حدود ۲ ماه هست از کار و کاسبی افتادیم. اصلاً مسافری نیست که بخواهیم سوار کنیم. بهخدا داریم شرمنده زن و بچههامون میشویم. ضمن اینکه خود ما هم خیلی در خطر ویروس کرونا هستیم.»
کمپین آنها همین حالا دهها حامی دارد. شما هم اگر با این مطالبه موافقید، از این پیوند حمایت کنید. اطمینان داشته باشید نگرانیهای شما دغدغهی اصلی همکاران من در خبرگزاری است. اخبار تکمیلی را در فارس بخوانید.
چهارم| یکپیشنهاد؛ کارمندان بخشی از حقوقشان را به نیازمندان اهدا کنند
کارمندان و مواجببگیران ادارههای دولتی کمتر از دیگران آسیب دیدند. حتی اگر تعطیل هم شده باشند، بهرحال حقوقشان سرِ بُرج پرداخت میشود. کارگران روزمزد و کسبوکارهای آزاد اما نه! چند ماهی است مطلقاً در ضررند. یا برای مبارزه با بیماری تعطیل کردند، یا اگر فعالند، مشتری ندارند. چارهای نیست. حالا فرصت همدلی است. امروز باید سرودهی سعدی را ترجمه کرد: بنی آدم اعضای یکپیکرند...
گروهی از کاربران هم با همین دغدغه در «فارس من» یک کمپین تشکیل دادند. کمپینی که از کارکنان دستگاههای مختلف میخواست درصدی از حقوقشان را برای کمک به اقشار آسیبپذیر اهدا کنند. در این پویش آمده است: «پیشنهاد میشود ساز و کاری فراهم شود تا کارمندانی که تمایل دارند، بتوانند بخشی از حقوق ماهانه خود را در ماه رمضان به آسیبدیدگان کرونا اختصاص دهند. صدا و سیما هم در اطلاعرسانی برای جلب مشارکت فعالانه عمل کند.»
بعضی دستگاهها البته پیشقدم شدند. مثل سپاه پاسداران؛ رمضان شریف از تصمیم فرماندهان سپاه برای اختصاص ۲۰ درصد حقوق ماهانه تا پایان بحران کرونا در رزمایش «کمک مؤمنانه» به افرادی که شغل خود را از دست دادهاند، خبر داد. مسؤلین عالی قضائی هم بهگفته آیتالله رئیسی همقسم شدند ۲۰ درصد از حقوق ماهانهشان را تا ۳ ماه آینده برای کمک به اقشار آسیبپذیر پرداخت کنند.
اتفاق مبارکی است؛ کاش دیگر کارمندان و بویژه دستگاههای مُتمول دولتی هم برای این منظور پیشقدم شوند. بهرحال همیشه برای کار خیر و شرکت در ثواب آن فرصت هست.
«فارس من» حالا با ظاهر تازه و امکانات جدید در اختیار شما است. غیر از «مطالبه» شما میتوانید تصاویر یا اخبار خود را برای «انتشار» در خبرگزاری ارسال نمایید. همهی این اقدامات برای نزدیک کردن هرچه بیشتر خروجیهای مختلف به خواست و سلیقه شما است. چرا که شما سردبیر فارس هستید!
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما