به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ، کم کم به سال ۱۴۰۰ نزدیک می شویم، سالی که می تواند سکوی پرشی برای ارائه و عرضه واکسن کرونای ایرانی باشد، چرا که مسئولان متولی در این باره عنوان کرده اند؛ این واکسن در اوایل سال جدید به تولید انبوه می رسد، واکسنی که مورد اطمینان بسیاری از کشورهای جهان نیز است و از هم اینک تقاضای خود را برای ایران ارسال کردند.
در این زمینه به سراغ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رفتیم تا بدانیم آن کمیسیون در حمایت از واکسن کرونای ایرانی چه تدابیری اندیشده اند.
ایران در مبارزه با کرونای جزء کشورهای پیشرو است
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با خبرنگار عصر همدان؛ با اشاره به اینکه در حوزه بهداشت و درمان ایران اسلامی پیشرفت های قابل ملاحظه ای در ۴۲ سال گذشته داشته است، گفت: کشور ما در مبارزه با کرونا با وجود همه گیری شدید، موفقیت های چشم گیری داشته و با اجرای طرح های متنوعی از جمله طرح شهید سلیمانی به نتایج مطلوبی دست یافته است.
وی اظهار کرد: هرچند که تا موفقیت نهایی گام های بلند دیگری باید برداشت، این در حالی است که حتی کشورهای به ظاهر توسعه یافته در مواجه با کرونا فلج شده اند، این را می توان از آمارهای جهانی اعلام شده درخصوص تعداد مبتلایان و فوتی های کرونایی در آن کشورها مشاهده کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: ایران اسلامی در زمینه تولید واکسن برای مقابله با کرونا جزء کشورهای پیشرو محسوب می شود و رسیدن تقریباً همزمان به مرحله فاز انسانی واکسن های تولیدی کشورمان با دیگر کشورهای تولید کننده واکسن کرونا، نشان از قدرت علمی و درمانی متخصصان، محققان و نخبگان جوان این مرز و بوم دارد.
ایران در جمع ۱۱ کشور تولید کننده واکسن در جهان
شهریاری تصریح کرد: در حال حاضر خوشبختانه پروژه های مختلفی برای تولید واکسن کرونای ایرانی در کشور توسط متخصصان و محققان در حال پیگیری است و پیشرفت های قابل توجهی هم به دست آمده و ما در میان ۱۱ کشورها تولید کننده واکسن در جهان هستیم.
وی عنوان کرد: واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و مؤسسه برکت که در حال گذار از فاز انسانی خود است و به داوطلبان هم تزریق شده، قابلیت آن را دارد که علیه ویروس جهش یافته انگلیسی مقابله کند، در حالی که عمده واکسن های تولیدی دیگر کشورها چنین قابلیت اثرگذاری موثری ندارند، این بدان معناست که با تولید انبوه این نوع واکسن به زودی کشورهای متعددی تقاضامند واکسن کرونای ایرانی می شوند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: دو شرکت انستیتو پاستور ایران و مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی نیز مجددانه و با تلاشی جهادی و شبانه روزی و با بهره گیری از علوم روز دنیا برای تولید واکسن کرونا پیش قدم شده اند و محصولاتشان آماده مرحله فاز انسانی است.
اعتماد مجلس و ملت به واکسن ایرانی
شهریاری اعلام کرد: قرار هم بر این بوده که واکسن هایی که تولید می کنند ۷۰ درصد قیمت واکسن های خارجی از این شرکت ها خریداری و واکسیناسیون انجام شود.
وی همچنین گفت: شرکت های دیگری نیز در کشورمان و در حوزه تولید واکسن اقدامات در خور توجهی انجام داده اند که امیدواریم به زودی با اعلام نتایج تحقیقاتی آنان خبرهای خوش دیگری در راه داشته باشیم.
حمایت از تولید داخل، طرحی راهبری که رهبر انقلاب برای کشور ترسیم کرد
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرد: نمایندگان مجلس نیز تا کنون جلسات و نشست های متعددی با مسئولان دولتی و متولی در حوزه بهداشت و درمان برگزار کرده اند، به طور قطع هم کمیسیون بهداشت و درمان و هم در مجموع مجلس از واکسن تولیدی داخل حمایت می کند.
شهریاری تأکید کرد: حمایت از تولیدات داخلی نه تنها درخصوص واکسن کرونا بلکه درخصوص سایر تولیدات موضوع و طرحی راهبردی است که مقام معظم رهبری برای کشور ترسیم کرده اند.
واکسن های کرونای امریکا و انگلیسی تهدیدی برای سلامت جهانیان
این مقام مسئول افزود: رهبر انقلاب درخصوص بی اعتمادی محض به واکسن کرونای دو کشور امریکا و انگلیس که سال های سال تهدیدات و تحریم های خصمانه ای علیه ملت ما داشته اند تاکید کردند و مجلس نیز همسو با رهبری به هیچ عنوان اجازه ورود چنین واکسن هایی را به کشور نداده و نمی دهد، چرا که آن واکسن ها اگر مؤثر بودند دولتمردان خود آن کشورها برای کاهش مرگ و میران مبتلایان به کرونا استفاده می کردند.
شهریاری با بیان اینکه واکسن های کرونای انگلیس و امریکایی می تواند تهدیدی برای سلامت جهانیان باشد، تصریح کرد: مردم ما نیز به واکسن های تولید داخل اعتماد بیشتری دارند و مجلس نیز حمایت قاطع خود از واکسن ایرانی را اعلام می کند، ضمن اینکه باید بگوییم واکسن تولیدی متخصصان کشورمان به طور قطع اگر بهتر از واکسن های تولیدی در نقاط دیگر دنیا نباشد کمتر از آن ها هم نخواهد بود.
وی ادامه داد: ایران اسلامی در حوزه های مختلف علم و فناوری در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی خودکفا شده است، مسئله ای که نه تنها دوستان کشورمان بلکه دشمنانمان هم بر آن اذعان دارند.
سال ۱۴۰۰ می توانیم در تولید واکسن کرونا خودکفا شویم
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: دانشمندان داخلی در زمینه تولید واکسن کرونا هم می توانند با تکیه بر دانش بومی کشورمان را خودکفا کنند و اعتقادمان بر این است اگر واکسن کرونای ایرانی به تولید انبوه برسد حتی توانایی صادرات آن را نیز داریم.
شهریاری اظهار کرد: تصورش را بکنید این واکسن توسط محققان و نخبگان داخلی ساخته نمی شد، آیا کشورهای استعمارگر غربی و در رأس آن امریکا که جنایاتش علیه ملت ما روز به روز بیشتر می شود و ثابت شده به ما واکسن کرونا می دادند؟ خیر.
وی تصریح کرد: این خبیثان تنها به فکر منافع خودشان هستند و هیچ گاه واکسن های تولیدی خودشان را به ملت ما عرضه نمی کردند، هم چنان که از سالیان گذشته تاکنون شاهد بودیم این دولت های متخاصم تحریم های دارویی بسیاری بر ملتمان تحمیل کردند و مجامع بین المللی در این سال ها در برابر تحریم های دارویی هیچ اقدامی انجام نداده است و تنها با وعده های دروغین از اهداف شوم کشورهای تحریم کننده حمایت کردند.
امریکا، ملت ما را آزمایشگاهی برای منافع و تحقیقات خود می بیند
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: اگر امروز مشاهده می کنیم که دشمنان ملتمان حرف از عرضه واکسن کرونای خودشان می زنند در واقع می خواهند از ملت ما به عنوان آزمایشگاهی برای ادامه تحقیقات خودشان استفاده کنند و به هیج عنوان دلسوز مردم ما نیستند.
واکسن کرونای ایرانی با تفکر انقلابیگری و روحیه جهادی جوانان ما ساخته شد
شهریاری گفت: بنابراین امید بسیار به تولید انبوه واکسن کرونای ایرانی داریم و بی تردید از آنجا که تفکر نیروهای متخصص جوان ما بر پایه جهادی و انقلابیگری است، سربلند در این حوزه خارج می شویم.
وی افزود: باید بگوییم هرچند کرونا این ویروس منحوس مشکلات زیادی برای بخش های مختلف در کشور ایجاد کرده، اما سبب شد که ما خط تولید واکسن به ویژه تولید انبوه را خوشبختانه با اتکا به دانش بومی راه اندازی کنیم و حتی بتوانیم برای موارد دیگر اگر اضطراری به وجود آمد به موقع محصولاتی دیگر تهیه کنیم و اقدامات لازم را در اسرع وقت انجام دهیم.
اثربخشی واکسن کرونای ایرانی در برابر ویروس جهش یافته ثابت شده
این مقام مسئول همچنین عنوان کرد: ناگفته نماند که واکسنی که توسط متخصصان داخلی ساخته شده، از آنجا که تمامی مراحل ساخت را به طور کامل و مرحله به مرحله طی کرده، بی تردید برای مقابله با کووید_۱۹ اثربخشی بالاتری دارد.
شهریاری ابراز امیدواری کرد که همان گونه که وزارت بهداشت گفته ابتدای سال ۱۴۰۰ واکسن کرونای ایرانی به صورت انبوه تولید و واکسیناسیون با قدرت و شدت بیشتری انجام شود، تا خستگی کادر درمان که جانشان را در کف دست گرفته و در رویارویی با کرونا از زندگی و خانواده خود گذشتند کاسته شود.
مجلس قدردان شهامت مدافعان سلامت
وی افزود: بی شک شهدای مدافعان سلامت همچون شهدای دوران دفاع مقدس در مبارزه با کرونا جان خود را خالصانه فدا کردند و ما نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان ملت قدردان زحمات کادر درمانی هستیم که ایستادگیشان زبانزد خاص و عام شده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: با تمام این تفاسیر باز هم از مردم می خواهیم تا آماده سازی واکسن نهایی و واکسیناسیون کامل، همچنان پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما