به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،
اگر شما به طور طبیعی شخصی با اعتماد به نفس بالا نیستید، این کار ساده که با شخص جدیدی یک مکالمه را آغاز کنید میتواند آنقدر برای شما استرسزا باشد که ضربان قلبتان بسیار بالا برود.
بله، شما درست متوجه شدید! عرق سرد، تپش قلب، لرزش و مات و مبهوت ماندن، فقط تعدادی از اثراتی هستند که افرادِ بدون اعتماد به نفس، با آنها، هنگام آغاز یک مکالمه روبرو میشوند.
همه این موارد میتوانند با عمل به این نکات موثر که بسیار هم ساده هستند رفع شوند تا به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کنند.
مریم قاسمی مطلق،کارشناس ارشد روانشناسی بالینی کلانتری شهرستان خمین در خصوص راهکارهای تعامل با دیگران به خبرنگار فارس میگوید: خجالتی بودن کمکی نمیکند، اینکه خجالتی باشیم و از جمع فاصله بگیریم، این روزها دیگر واقعا نتیجهای ندارد، در حالی که در کنار دوستان نشستهایم، به صحبتهایشان گوش دهیم و به خودمان یاد بدهیم که فقط یک شنونده نباشیم و بهتر است که گاهی اوقات هم در بحثها شرکت کنیم.
وی میافزاید: مطمئن باشیم که ما نسبت به بحثی که در حال انجام است، نظراتمان را ارائه میکنیم و چیزی به بحث اضافه میکنیم، با انجام این کار، به مرور زمان ما اعتماد به نفس لازم برای آغاز مکالمه نه تنها با افرادی که آنها را میشناسیم، بلکه با افرادی که کاملا غریبه هستند هم بدست میآوریم.
کارشناس ارشد خمین با بیان اینکه آمادهسازی کلید است! اظهار میکند: یکی از قابلیتهایی که یک سخنران باید داشته باشد که بسیار ساده است، توانایی این است که دیگران به او گوش دهند! جلوی آینه بایستیم و صحبت کردن را تمرین کنیم، صاف بایستیم و خم نباشیم و تُن صدای خوبی هم داشته باشیم.
قاسمی ادامه میدهد: یک صدای رسا به همراه اُتوریته باعث میشود که افراد به سمت ما کشیده شوند و به ما گوش دهند، در واقع آنها راه دیگری ندارند!کاری کنیم که نگاه همه به ما باشد! اگر کسی که دوست داریم با او صحبت کنیم، پشتش را به ما کرده، منتظر نشویم تا برگردند و به جای صبر کردن اسمشان را بگوییم و یا به آنها سلام دهیم تا توجهشان جلب کنیم، با انجام این کارها، به اینکه آنها به ما گوش دهند هم کمک میکنیم، اینگونه با اعتماد به نفس جلوه میکنیم.
وی از قبل پاکنویس کردن را یکی دیگر از راهکاری غلبه بر ترس صحبت کردن دانسته و میگوید: البته منظور این نیست که ما تبدیل به یک فرد بیش از حد درسخوان شویم نیازی نیست که چیزی بنویسیم و یا اصلا کاغذ و خودکار دستتان بگیریم، اما ما میتوانیم به راحتی نقشه افکارمان را در ذهنمان داشته باشیم و موضوعات بحث را در ذهنمان مرور کنیم، سپس زمانی که دهانمان را باز میکنیم، کلمات جاری میشوند، ما بین کلی فکر و ایده گیر نمیکنیم و میتوانیم بحث را به آنجایی که میخواهیم ببریم.
قاسمی با اشاره به اینکه ارتباطات یک "بله" است!، بیان میکند: این را یاد بگیریم که نوع ارتباطمان با دیگر افراد در زندگیتان، عاملی مهم در این است که ما چقدر در زندگیمان موفق خواهیم شد، از هر تعاملی به عنوان فرصتی برای پیشرفت استفاده کنیم، این مهارت که ما توانایی این را داشته باشیم که یک مکالمه خوب را آغاز کنیم، باعث میشود که سطح زندگیمان به مراتب بالاتر رود.
وی تصریح میکند: بنشینیم و فکر کنیم که آیا فرد موفقی در زندگی میشناسیم که توانایی آغاز یک مکالمه را نداشته باشد؟ آیا ما میتوانیم در سایه دیگر افراد زندگی کنیم؟ موفقیت و خوشحالی بستگی به این دارد که ما چگونه با دیگر افراد برخورد میکنیم.
کارشناس ارشد خمین میگوید: باید به خودمان این را یاد بدهیم که اعصاب در واقع چیزی است که ما آن را درست می کنیم، اجازه ندهیم که اعصاب ما موجب این شود که جلویمان گرفته شود، بسیاری از افراد هستند که آغاز کردن صحبت با یک غریبه برایشان بسیار سخت است، پس آنقدر به خودمان سخت نگیریم.
به گزارش فارس علاوه بر موارد گفته شده باید گفت هر کسی در مواقعی در صحبت کردن به مشکل برمیخورد، اگر میتوانیم نکتهبرداری کنیم و مهارتهایی که در بالا ذکر شد را یاد بگیریم، آغاز کردن یک مکالمه، دیگر برای ما سخت نخواهد بود، مضطرب نباشیم، این را درک کنیم که افرادی که سعی میکنند تا صحبتی را آغاز کنند هم، احتمالا اندازه ما مضطرب هستند.
بسیاری از افراد، اعتماد به نفس کافی برای آغاز یک مکالمه را ندارند، یا شاید هم از صحبت کردن با جنس مخالف میترسند، اینها طرز فکرهایی بسیار محدود کننده هستند، افکار منفی مثل آنها به من میخندند و یا من برای آنها جذاب نیستم و خیلی چیزهای دیگر، کاملا بیمنطق هستند، مثبت باشیم! منفیگرایی ما را به هیچ جا نمیرساند.
دیدگاه شما