تازه ترین مطالب

تاریخ : 5. دى 1403 - 8:28   |   کد مطلب: 38079
واتس اپ و گوگل‌پلی با اجماع رای مثبت اعضای شورای عالی فضای مجازی رفع فیلتر شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،در جلسه شورای عالی فضای مجازی پس از بحث و بررسی اعضا ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی به رفع محدودیت‌های دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگل‌پلی، با اجماع رای مثبت دادند.

یکصد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی امروز چهارم دی ماه با حضور سران سه قوه، وزیران و اعضای شورای عالی فضای مجازی کشور برگزار شد و در این جلسه، موضوع بازنگری در سیاست‌های مسدودسازی، مجدد طرح شد و پس از ارائه نظرات دستگاه‌ها، که پیشتر مورد بررسی قرار گرفته بود، در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت .

همچنین در جلسه امروز، اعضا بر حمایت از سکوهای داخلی تاکید کردند. این اقدام گام اول طرح رفع محدودیت و فیلترینگ در دولت چهاردهم است.

تصاویر جلسه مهم شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ واتساپ و گوگل پلی را اینجا ببینید.

رفع فیلترینگ در ایران موضوعی پیچیده و چند بعدی است که تحت تأثیر عوامل مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرار دارد. فیلترینگ معمولاً به عنوان ابزاری برای کنترل دسترسی به اطلاعات و نظارت بر فضای مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بنابراین موضوعی حساس است.

عوامل مؤثر بر رفع فیلترینگ
تغییرات سیاسی: تغییر در دولت یا تغییرات سیاسی در کشور ممکن است منجر به بازبینی و تغییر سیاست‌های فیلترینگ شود. به‌عنوان مثال، در شرایطی که فشارهای اجتماعی برای آزادی بیشتر وجود داشته باشد، ممکن است امیدوار بود که فیلترینگ کاهش یابد.

نظارت عمومی: افزایش نظارت عمومی بر سیاست‌های دولت و مطالبه‌ی آزادی‌های بیشتر از سوی مردم می‌تواند بر روی کاهش فیلترینگ تأثیرگذار باشد.

اقتصاد دیجیتال: با رشد روزافزون اقتصاد دیجیتال و نیاز به تعاملات بین‌المللی، ممکن است دولت‌ها به این نتیجه برسند که فیلترینگ می‌تواند به تجارت و توسعه اقتصادی آسیب بزند، بنابراین احتمالاً به سمت رفع محدودیت‌ها پیش خواهند رفت.

فناوری و توسعه‌های نوین: پیشرفت فناوری و استفاده گسترده از ابزارهای دور زدن فیلترینگ (مانند VPNها و پروکسی‌ها) ممکن است دولت‌ها را مجاب کند تا رویکردهای خود را در زمینه فیلترینگ بازنگری کنند.

چالش‌های رفع فیلترینگ
نگرانی‌های امنیتی: دولت‌ها معمولاً نگران مسائل امنیتی، تحولات اجتماعی و احتمال ایجاد ناامنی و بی‌نظمی در فضای مجازی هستند و این نگرانی‌ها می‌تواند مانع از رفع فیلترینگ شود.

دولت‌های محافظه‌کار: در برخی موارد، سیاست‌های محافظه‌کارانه و تمایل به کنترل اطلاعات به‌ویژه در زمان‌های بحرانی، مانع از تغییر سیاست‌ها در زمینه فیلترینگ می‌شود.

رفع فیلترینگ در ایران وابسته به تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است. برای ایجاد تغییرات مثبت در این زمینه، همکاری و تعامل بین دولت و جامعه ضروری است. در نهایت، برای دستیابی به فضای مجازی آزادتر، نیاز به ایجاد دیالوگ و مطالبه‌گری از سوی جامعه مدنی وجود دارد که البته تمامی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم اذعان به این مساله داشتند و «مسعود پزشکیان» هم از این قاعده مستثنی نبود. تا جایی که اتفاق امروز را بسیاری هم سویان سیاسی دولت، اولین گام قوه مجریه چهاردهم برای تحقق وعده اش پیرامون برداشته شدن فیلترینگ ذکر کرده اند.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت