حداد، نامزدی ریاستجمهوری را به امید ریاست مجلس فراموش میکندآغاز این هفته با شروع برنامههای نامزدها در تلویزیون همراه شده است. موضوع هاشمی رفسنجانی و مشایی در حال کم رنگ شدن است و در مقابل، نامزدها مشغول سازماندهی نهایی تبلیغات خود و ارائه خود به مردم هستند. این روزها، هم فرصتی برای سیاسیون بیرون از رقابت برای اظهارنظرهای داغ است و هم فرصتی برای ساختن شایعاتی که هدف آنها گاهی تشویش اذهان عمومی است.
محسن رضایی، نخستین نامزدی بود که دیشب در شبکه اول سیما، دیدگاههای خود را به مردم ارائه کرد. وی در بخشی از سخنان خود گفت: فساد، رشوه و تبعیض در اداره کشور از حد معمول خود تجاوز کرده است. در همه دنیا درصدی از فساد هست، ولی در ایران این مسائل تشدید شده و در واقع این مسائل کارآمدی لازم را از اداره کشور گرفته است؛ مسأله دیگر، سقوط ارزش پول ملی است. پول ملی ما در حال سقوط است و میخواهند آن را ساقط کنند و اینها جزو نگرانیهای ماست. با سیاه نماییهایی که در کشور میشود، مخالفم و با افرادی که مردم را خواب کرده و میگویند در کشور مشکلی نیست، هم مخالفم.
هر چند اخبار مربوط به مشایی تقریبا دیگر در حال تمام شدن است، ولی هنوز اخبار مربوط به هاشمی رفسنجانی زیاد است. حبیب الله عسکر اولادی دیدار با آیتالله هاشمی را پس از اعلام اسامی احراز صلاحیت شدگان توسط شورای نگهبان تکذیب کرد. روز گذشته ادعا شده بود که پس از اعلام نام احراز صلاحیت شدگان حبیب الله عسکر اولادی دیداری با آیتالله هاشمی داشته که در ضمن آن آیتالله هاشمی از شورای نگهبان به دلیل عدم احراز صلاحیتش تشکر کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری نیز در گفتوگویی با انتقاد از اظهارات اخیر آیتالله علمالهدی به عنوان امام جمعه پایتخت معنوی؛ مشهد مقدس، نسبت به دختر امام خمینی، تأکید کرده: عدالت و احتیاط در گفتار و کردار از شرایط اولیه و الزامی سمت امامت جمعه است و علاوه برآن کسوت روحانیت که لباس تقوا و اخلاق و پیشوایی جامعه است نیز اقتضای این امر را دارد.
وی افزود: من از ایشان درخواست میکنم به خاطر مسائل سیاسی بیش از این به اعتماد عمومی مردم به روحانیت لطمه وارد نکنند.
داريوش قنبري، نماينده اصلاح طلب مجلس هشتم نیز با تأکيد بر اين مطلب که کانديداتوري آيت الله هاشمي منتفي شده است، گفته: تا جايي که بنده پيگيري کرده ام آقاي هاشمي هيچ اعتراضي به رد صلاحيت خود نکردهاند و بازگشت ايشان به میدان انتخابات ديگر منتفي است.
یدالله طاهر نژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه پس از عدم احراز صلاحیت آیتالله هاشمی رفسنجانی، کارگزاران به حمایت از کاندیدای دیگری نمیاندیشد، گفته است: کارگزاران برنامهای برای حمایت از کاندیدایی ندارد، باید منتظر ماند و هنوز عدهای منتظرند اتفاق جدید و تجدید نظری صورت بگیرد.
در طیف سیاسی اصلاحطلبان، به گفته سخنگوی محمد شریعتمداری در دوره داوطلبی وی برای انتخابات، شریعتمداری در تلاش برای ایجاد ائتلاف بین حسن روحانی، محمدرضا عارف و کاندیداهای معتدل از جمله سیدمحمد غرضی است.
فعالیتهای ستاد انتخاباتی حسن روحانی رسماً از دیروز آغاز شد. ریاست این ستاد بر عهده محمدرضا نعمتزاده است. خامسیان مدیر روابط عمومی دفتر محمدرضا عارف نیز نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، اخبار منتشره مبنی بر اینکه عارف در فشار است تا نهایتا به نفع روحانی کناره گیری کند، تکذیب کرد.
جعفر توفیقی، رئیس ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف با اشاره به انتشار برخی اخبار مبنی شکلگیری ائتلاف بین حسن روحانی و محمدرضا عارف به پیشنهاد محمد شریعتمداری گفته: تاکنون در این باره نشستهایی بین عارف و روحانی برگزار نشده است.
وی درباره اینکه آیا احتمال دارد چنین جلساتی در آینده برگزار شود یا خیر، گفت: اگر چنین موضوعی مطرح باشد، باید در مورد آن تصمیمگیری شود، تاکنون چنین تصمیمی برای ائتلاف عارف با روحانی گرفته نشده است.
از سوی دیگر، در پی انتشار اخباری مبنی بر بازداشت رئیس ستاد انتخاباتی یکی از کاندیداهای اصلاح طلب در انتخابات پیش رو، پس از این که مسئولین ستاد حسن روحانی هر گونه بازداشت در ستاد وی را تکذیب کردند، سیدحسن رسولی، سخنگوی ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف، بازداشت جعفر توفیقی رئیس ستاد انتخاباتی وی را تکذیب کرد.
وی اظهار داشته: بنده هم اکنون با جناب آقای توفیقی در یک جلسه حضور دارم و اعتباری هم برای این گونه اخبار قائل نیستم. کاندیدای اصلاح طلب حاضر در عرصه انتخابات آقای دکتر عارف و رئیس ستاد ایشان آقای جعفر توفیقی، وزیر اسبق علوم هستند. شخصیت آقای توفیقی به گونهای است که قابلیت بازداشت ندارند. این نوع اخبار خبرسازی و در راستای تشویش اذهان عمومی است.
در حالی که محمدرضا باهنر تأیید صلاحیت غرضی را غیر مترقبه خوانده است، زهیر غرضی فرزند کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ساخت مستند وی توسط یک مستند ساز نه چندان معروف خبر داده است.
باهنر سخنان داغ دیگری هم بر زبان آورده است و با اشاره به نامنویسی جلیلی در آخرین ساعات افزوده است: نامنویسی آقای جلیلی، شبهههایی را در کشور پدید آورده، مبنی بر اینکه جلیلی برگزیده نهایی نظام و مسئولان است. در شرایطی که مقام معظم رهبری به صراحت اعلام کرده بودند که یک رأی دارند و تا زمانی که به صندوق نیندازند، رأی ایشان مشخص نمیشود و در این راستا دستورالعمل مکتوبی هم به سپاه و بسیج فرستاده شده و آنها از اینکه سازمانی در انتخابات از کسی حمایت کنند، منع شدهاند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرده: صداوسیما هم در این برهه زمانی، به صورت غیرمعمول، مسأله مذاکره کوتاه اشتون و جلیلی را خیلی سنگین مطرح کرد و باعث شد این شبهه در اذهان عمومی پدید آید که رییس جمهور مشخص شده است.
وی ضمن این که اقدام شورای نگهبان را شجاعانه دانست، تصریح کرد: تأیید صلاحیت جلیلی در کنار برخی عدم صلاحیتها مثل عدم صلاحیت آقای سعیدیکیا ـ که چهار دوره وزیر بودند و نکته منفی اخلاقی و سیاسی نداشتند ـ باعث شکلگیری شبهههایی در کشور میشود.
سید امیر حسین قاضیزاده، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی هم به یکباره رئیس جمهور مناسب نه تنها برای انتخابات پیش رو، بلکه برای انتخابات سال 96 را هم تعیین کرده و گفته است: آقای سعید جلیلی، بهترین گزینه برای سکانداری قوه مجریه در هشت سال آینده است.
مسئول کمیته طرح و برنامه ستاد دانشجویی «مقاومت؛ رمز پیشرفت» از حامیان جلیلی نیز در خصوص تورم نیز اظهار داشته: از مرداد سال گذشته، گزارشهای خوشبینانه دولت پیشبینی تورم 50 درصدی در اسفند ماه را میکرد که پس از اسفند و در سال جدید، تورم بیش از 50 درصد برسد، اما شورای امنیت تورم را ناشی از نقدینگی کشور دانست و با جمعآوری نقدینگی تورم را به 20 درصد کاهش داد. قانعی در پایان سخنانش این را که کسی اعلام کند برای دوره ریاستجمهوری احتمالیش برنامه دارد، بیشتر به مزاح انتخاباتی تشبیه کرده است.
در نکتهای متناقض مهمترین برنامههای سعید جلیلی، شفافیت اقتصادی اعلام شده است و سید محمد آقامیری، رییس سازمان اقتصادی کوثر از مجموعههای اقتصادی وابسته به بنیاد شهید که مدتی پیش مسائل اقتصادی آن خبرساز شد، رئیس ستاد انتخاباتی استان تهران سعید جلیلی شده است.
در اردوگاه 2+1، احتمال انصراف حداد عادل به همگرایی اصولگرایان منوط شده است. مجتبي شاکري، عضو شوراي مرکزي جمعيت ايثارگران تأکيد کرده: آقاي حداد عادل اگر بخواهند ميتوانند در انتخابات رياست مجلس نيز کانديدا شوند. در واقع نمايندگي مجلس با رياست جمهوري جمع شدنی نيست. حداد عادل منعي براي حضور در رقابت بر سر کرسي رياست مجلس ندارد؛ هر چند ممکن است آرای ايشان تحت تأثير کانديداتوريشان در رياست جمهوري قرار گيرد!
در همین حال، سید مهدی خاموشی دبیر ائتلاف سه گانه اصولگرایان از فشردهتر شدن جلسات سه عضو این ائتلاف و موکول شدن دیدار خود و اعضای این ائتلاف با آیات عظام مهدوی کنی و یزدی به آینده نزدیک خبر داده و افزوده: آقایان حداد عادل، قالیباف و ولایتی در روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته دو بار جلسه داشتهاند و اعضای ائتلاف سهگانه در این دیدارها آخرین وضعیت و آرایش رقبای انتخاباتی را بررسی کردند.
سالک عضو جامعه روحانیت مبارز هم گفته که این تشکل، سهشنبه هفتم خرداد نظر نهاییاش را در مورد حمایت از کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اعلام میکند. جامعتین نیز هفته جاری در مورد نحوه ورود به انتخابات ریاست جمهوری و حمایت از کاندیدا و ورود مصداقی تصمیمگیری میکند.
این در حالی است که علاوه بر خاموشی، دبیر ائتلاف که به قالیباف نزدیکتر بود، مظفر رئیس ستاد این ائتلاف نامزد مورد علاقه خود را برگزیده و به سمت ریاست ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف منصوب شده است.
و در پایان این که، محمدنبی رودکی از اعلام موجودیت سازمان رأی محمدباقر قالیباف با حضور نمایندگان ادوار مجلس خبر داده و گفته: تا پایان هفته جاری، شمار دقیق این نمایندگان که اعلام آمادگی کردهاند، ظرفیت رأی خود را در حوزههای انتخابیه و شهرهایی که قبلا در آن نماینده مجلس بودهاند، در سبد رأی محمدباقر قالیباف بریزند، مشخص میشود.
دیدگاه شما