به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری شبستان، رسانه های غربی از مدت ها پیش اخباری از فضای سیاسی اجتماعی ایران به جهانیان مخابره می کردند که حکایت از عدم اطمینان «اکثریت خاموش» به سلامت انتخابات ریاست جمهوری و قهر بخش بزرگی از جامعه ایرانی با نظام اسلامی داشت. این اخبار نه تنها باور عمومی شهروندان غرب را نسبت به فضای انتخابات ایران بدبین ساخته بود بلکه خود خبرنگاران می پنداشتند که قهر سیاسی با صندوق های رای به مثابه تقدیر خود ساخته نظام اسلامی است.
با اینحال نیم نگاهی به تیترها و مشروح اخباری که نمایندگان رسانه های غربی از نخستین ساعات یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا به رسانه های خود مخابره می کنند، بازگو کننده روایتی متفاوت از این رویداد است.
آنان که از چند روز گذشته برای پوشش انتخابات ریاست جمهوری به ایران آمده اند، در گزارش های امروز خود ضمن اعلام آغاز این ماراتن انتخاباتی، شگفتی خود را از شرکت به زعم آنان «اکثریت خاموش» در انتخابات پنهان نکرده اند.
بی بی سی فارسی، در تیتر یک خود با ارایه گزارشی از انتخابات ریاست جمهوری بیانات صریح و انقلابی رهبر معظم انقلاب را مورد توجه قرار داده و نوشته است: «آیتالله خامنهای، با رد این انتقادات گفت "دشمنان" تلاش زیادی کردند مردم پای صندوقهای رای نیایند و پا را از کارشکنیهای رسانهای نیز فراتر نهادند وی با اشاره به اظهارات یک مقام آمریکایی که انتخابات ایران را با معیارهای دموکراتیک منطبق ندانسته بود، گفت: "نظر دشمنان هیچگاه اهمیتی برای مردم ایران نداشته و ملت همیشه خودش تشخیص داده که به چیزی نیاز دارد و مصلحت کشور چیست و بر همان اساس نیز انتخاب کرده است.»
بی بی سی، اظهارات رهبر معظم انقلاب از بی اثر بودن اقدامات گسترده آمریکا و همپینانش برای دلسرد ساختن مردم ایران از انتخابات را منتشر کرده و ادامه داده است: آیتالله خامنهای، گفت: دشمنان تلاش زیادی کردند مردم پای صندوقهای رای نیایند و پا را از کارشکنیهای رسانهای نیز فراتر نهادند و با اشاره به اظهارات یک مقام آمریکایی که انتخابات ایران را با معیارهای دموکراتیک منطبق ندانسته بود، گفت: "نظر دشمنان هیچگاه اهمیتی برای مردم ایران نداشته و ملت همیشه خودش تشخیص داده که به چیزی نیاز دارد و مصلحت کشور چیست و بر همان اساس نیز انتخاب کرده است.
این رسانه همچنین با اشاره به حضور چشمگیر طیف های مختلف سیاسی از جمله سید محمد خاتمی و ابراهیم یزدی، عضو نهضت آزادی، شرکت این شخصیت های سیاسی را نشانه ای بر عزم گروه سیاسی بر سهیم شدن در تعیین سرنوشت کشور خوانده است. این در حالی است که در چند ماه منتهی به انتخابات، گزارش ها و اخبار تلویزیون، رادیو و وب سایت بی بی سی القا کننده فضای سوت و کور سیاسی در میان اقشار مختلف مردم ایران بود و اظهارات این شخصیت های سیاسی درباره سازو کار انتخابات ریاست جمهوری به معنای تحریم انتخابات و قهر سیاسی تعبیر می شد.
خبرگزاری رویترز نیز در صفحه ویژه انتخابات ایران با گزارش لحظه به لحظه از این رویداد، در خبری به حضور گسترده مردم تهران در پای صندوق رای اشاره کرده و نوشته است: مردم تهران از نخستین ساعات امروز برای شرکت در انتخابات صف بسته اند.
این رسانه صفوف تشکیل شده شرکت کنندگان در حوزه های انتخاباتی را طولانی توصیف کرده است.
رسانه های صهیونیستی از جمله هاآرتص نیز با اعلام خبر شروع انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا در ایران، به بیانات صریح رهبر معظم انقلاب درباره بی اهمیت دانستن نظر دولتمردان آمریکایی اشاره کرده و نوشته است: رهبر ایران با بی اعتنایی به ادعای یک عضو شورای امنیت ملی آمریکا درباره شفاف نبودن انتخابات ایران در واکنش به این اظهارات گفت: «به درک».
آسوشیتد پرس نیز دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از مردم برای مشارکت گسترده در انتخابات و اظهارات قاطع و صریح در واکنش به سیاه نمایی دولتمردان آمریکایی درباره انتخابات ایران را مورد توجه قرار داد و نوشت: آیت الله خامنه ای که در دقایق اولیه صبح امروز رای خود را به صندوق انداخت، در مقابل دوربین رسانه ملی با بی اهمیت دانستن اظهارات مقامات آمریکا در نظر ملت ایران، گفت: آنها مدعی هستند که نتایج انتخابات ایران را نمی پذیرند، اگر آمریکا تصور می کند که ملت ایران منتظر تایید واشنگتن می مانند، سخت در اشتباهند.
تعداد شهروندان خواستار رای دادن در ایران هر چه بیشتر می شود
خبرگزاری ریانوستی روسیه نیز با اشاره به حضور میلیونی مردم در پای صندوق های رای نوشته است: رفتن ساکنان پایتخت ایران به شعب اخذ رای برای انتخاب یکی از نامزد های سمت ریاست جمهوری ادامه دارد و شمار افراد خواستار رای دادن بتدریج افزایش می یابد. رای گیری ساعت 8 صبح به وقت تهران آغاز شده است و قرار بود تا ساعت 18 ادامه یابد اما "مصطفی محمد نجار" وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران روز جمعه اعلام کرد با توجه به حضور گسترده مردم در انتخابات مدت کار شعب اخذ رای در این کشور حتما تمدید خواهد شد. در تهران حدود 1600 شعبه اخذ رای در محلات گوناگون این شهر دایر شده و تا به حال تقریبا هزار نفر در هر کدام از این شعب رای داده اند.
"محسن کوهسار" ناظر در یکی از شعب اخذ رای به خبرنگار خبرگزاری «ریا نووستی» گفته است، شمار رای دهندگان رو به افزایش است اما فعلا ارقام رسمی در مورد میزان حضور مردم منتشر نشده است.
شبکه الجزیرة نیز با اشاره به آغاز این رویداد نوشته است: رهبر ایران خواستار مشارکت گسترده و بالای مردم در انتخابات برای «آینده ایران» شده است.
پایان پیام
دیدگاه شما