به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس، خسرو بیات پیش از ظهر امروز در دومین همایش استانی شعر به گویش محلی در تویسرکان گردهمایی اصحاب هنر و فرهنگ، بهرهمندی جوانان از تجربیات و سرودههای شاعران پیشکسوت و احصای شعر به گویش محلی از اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.
وی با تأکید بر اینکه همه وظیفه داریم در احیای شعر به گویشهای محلی به عنوان گنجینههای فراموش شده در تاریخ، گام برداریم، گفت: برگزاری اینگونه برنامهها به نهادینه شدن ارزشهای اصیل در حوزه فرهنگ و هنر ما کمک زیادی میکند.
مدیرکل اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی همدان با اشاره به اینکه استان همدان در قبل و بعد از اسلام از مهدهای تمدن اسلامی بوده، اظهار داشت: تنوع گویشهای در همدان غنی و متنوع است و در برخی از این گویشها استان در همه ظرفیتها به خوبی استفاده کرده است.
وی با بیان اینکه گویش از نظر جامعهشناسی هویت مردم محسوب میشود، اذعان داشت: اگر ما با گویش مردم بیگانه باشیم، به هویت مردم آسیب زدهایم.
بیات فراخوان برگزاری دومین همایش استانی شعر به گویشهای محلی را در اردیبهشت ماه اعلام کرد و افزود: 41 اثر از شاعران همه شهرستان استان به دبیرخانه این همایش در تویسرکان ارسال شد که با داوری کارشناسان این عرصه 18 اثر به عنوان آثار برتر انتخاب شد.
گویشهای محلی جزئی از میراث فرهنگی ایران زمین است
در ادامه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تویسرکان نیز شعر را عنصر اصلی ادبیات خواند و گفت: باید به شعر به عنوان مهمترین عنصر در حوزه ادبیات بها داد.
مهدی حاجیزینالعابدینی افزود: زبان گفتاری و نوشتاری به عنوان وسیله ارتباطی انسانها بخشی از فرهنگ و هویت هر جامعه را تشکیل میدهد پس صیانت از گویشهای محلی امری ضروری است.
وی ابراز داشت: تنوع و کثرت گویشهای محلی سرمایهای ارزشمند است که لطافت، زیبایی، قدرت ادبی و گستره معنایی آن قابل ملاحظه است.
حاجیزینالعابدینی ادامه داد: زبان فارسی به مدد و بهرهمندی از گنجینهای متنوع از گویش و خردهفرهنگها از حلاوت و بالندگی خاصی برخوردار است به نحوی که بزرگان و ادیبان مشرق زمین همگی بر این باورند که ادبیات فارسی دارای روحی متعالی است.
وی با بیان اینکه گویشهای محلی جزیی از میراث فرهنگی ایران زمین است، تأکید کرد: ضروری است برای حفظ این افتخار و میراث گرانبها، والدین زبان و گویشهای محلی را به فرزندان خود بیاموزند.
پس از این برنامه 18 شاعر برگزیده در گروههای شش نفره شعرهای خود را به گویش و زبان شهرستان مربوطه قرائت کردند و در پایان از برگزیدگان تجلیل شد.
تجلیل از 18 شاعر پیشکسوت شعر به گویشهای محلی
اسامی شاعران برگزیده شده دومین همایش استانی شعر به گویش محلی به شرح ذیل است:
*حسن مالمیر، خدامراد جلیلوند، امیدعلی سوری از تویسرکان
*زهرا کولیوند، مجید شهبازی از نهاوند
*فریدون محمودی، محمد زارع از ملایر
*سید رضا ابوالقاسمی از اسدآباد
*فتحالله اوجی، خیرعلی قدیمی از کبودرآهنگ
*اسماعیل یوسفی، محمدتقی سلیمانی از رزن
*مظفر غفاری، مهدی طراوتیتوانا از بهار
*بهرام ترکمان، علیاکبر محمودی وثاق، علیاصغر حمدیه از همدان
دیدگاه شما