پیغام خطا

  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).

تازه ترین مطالب

تاریخ : 2. مرداد 1392 - 9:35   |   کد مطلب: 7005
توسعه و گسترش پرورش قارچ خوراکی در استان همدان گامی مهم در راستای اشتغالزایی و ایجاد درآمد است به طوری که عدم توجه به این موضوع‌ یعنی نادیده انگاشتن توانایی ‌ها و استعدادهای‌ بالقوه و خدادادی که در این سرزمین به ودیعه‌ گذاشته شده است.

به گزارش کورنگ به نقل از مهر، با توجه به اينكه امروزه پرورش قارچ خوراکی اهمیت بسزایی در کشور پیدا کرده است، بالا رفتن هر روزه قیمت انواع محصولات پروتئینی خانواده گوشتی در کشور و کشف هر روزه مضرات این نوع از مواد، باعث باز شدن فضاي توليد محصولات پروتئینی سالم‌تر و با ارزش غذایی بالاتر، همانند قارچ به فرهنگ مصرف عموم مردم شده است.

همچنین از سوی دیگر جا افتادن هرروزه فرهنگ مصرف باعث ایجاد توجیه اقتصادی ایده آل در تولید قارچ شده است

همین امر موجب شده هر روزه جوانان و افراد با نبوغ بیشتری، امکان تولید و پرورش و سود آوری قارچ را در مقیاس کوچک و بزرگ بررسی کنند.

از سوی دیگر سود آوري بسیاری از واحدهای تولیدی پراکنده شده در کل کشور و همچنین گسترش و بزرگتر شدن هر روزه این واحدها باعث شده كه بر جذابیت این فعالیت اقتصادی افزوده شود.

توليد و پرورش قارچ خوراكي به صورت خانگي و صنعتي زمينه ساز اشتغالزايي است

اما با توجه به ظرفيت هاي استان همدان در راستاي توليد و پرورش قارچ خوراكي مي توان با توليد اين محصول به صورت خانگي و صنعتي زمينه ساز اشتغالزايي نيز شد.

با اين وجود این فضا باعث وارد شدن افراد سودجو به این عرصه نيز شده است که با عنوان هدایت و راهنمایی تولیدکنندگان قارچ، سود سرشاری را از طریق گوناگون نصیب خود مي كنند.

تولید قارچ در هر فضای سرپوشیده و دارای آب و برق امکان پذیر است

با توجه به اينكه تولید قارچ در هر فضای سرپوشیده و دارای آب و برق امکان پذیر است بهتر است که تولید قارچ از محل های کوچک یا محیط های خانگی با حداقل هزینه شروع شود، تا ضمن آشنایی با روشهای پرورش بتوان به تدريج تولید به صورت صنعتی را گسترش داده تا بتوان توليد این محصول را به صورت صنعتی گسترش داد.

آنچه مسلم است اینکه دلایل اصولی و فراوانی وجود دارد که‌ سرمایه‌ گذاری علمی بر روی قارچ ‌ها به ویژه قارچ ‌های خوراکی در کشور توجیه عقلی‌ و اقتصادی دارد.

عدم توجه به این موضوع‌ یعنی نادیده انگاشتن توانایی ‌ها و استعدادهای‌ بالقوه و خدادادی که در این سرزمین به ودیعه‌ گذاشته شده است.

به هر حال جهان آینده با مشکل بزرگی به نام‌ رشد جمعیت مواجه است که نخستین قدم‌ برای مقابله با این معضل، تامین نیازهای‌ غذایی انسان با استفاده از امکانات بالقوه‌ هر کشور است.

در همين راستا با مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان همدان به گفتگو نشستيم.

27 واحد در زمينه توليد و پرورش قارچ در استان همدان فعاليت دارند

حجت الله شهبازي در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در استان همدان 27 واحد در زمينه توليد و پرورش قارچ فعاليت دارند.

وي افزود: از بين اين 27 واحد فعال 15 واحد به صورت خانگي و 12 واحد به صورت صنعتي به توليد قارچ اشتغال دارند.

استان همدان رتبه چهارم پرورش قارچ را در كشور دارد

مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان همدان بيان داشت: استان همدان با توليد دو هزار و 500 تن قارچ در سال رتبه چهارم را در زمينه پرورش اين محصول در كشور دارا است.

شهبازی در ادامه اظهار داشت: تولید قارچ خوراکی یکی از برنامه های اولویت دار سازمان جهاد کشاوری است.

مجتمع گلخانه ای تولید قارچ خوراکی در همدان ساخته می شود

وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در حال احداث یک مجتمع گلخانه ای تولید قارچ خوراکی است.

مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان همدان افزود: درصورت بهره برداری از این مجتمع گلخانه ای تولید قارچ استان همدان به حداقل پنج هزار تن در سال خواهد رسید.

شهرستان همدان بیش از هزار و 200 تن قارچ در سال تولید می کند

شهبازی در ادامه گفت: شهرستان همدان با ظرفیت تولید سالانه بیش از هزار و 200 تن قارچ بیشترین میزان تولید را در استان همدان دارد.

وی افزود: شهرستان بهار با تولید سالانه 700 تن قارچ رتبه دوم را دراستان دارد.

مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان همدان همچنین اظهار داشت: شهرستان های ملایر، کبودرآهنگ و نهاوند نیز دارای سهم بسزایی در تولید قارچ استان هستند.

زمینه استفاده از منابع دولتی در زمینه تولید قارچ فراهم شده است

مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان همدان در ادامه با اشاره به شکل گیری کارگروه توسعه بخش کشاورزی که از سال گذشته فعال شده است، اظهار داشت: زمینه استفاده از منابع دولتی اعم از زمین، آب و تسهیلات بانکی در زمینه تولید قارچ فراهم شده است.

وی افزود: متقاضیان علاقمند می توانند در صورت تمایل برای احداث پروژه تولید قارچ از این امکانات استفاده کنند.

تولید قارچ خوراکی می تواند زمینه ساز اشتغالزایی نیز باشد

شهبازی اظهار داشت: تولید قارچ خوراکی علاوه بر افزایش تولیدات قارچ استان می تواند زمینه ساز اشتغالزایی نیز باشد.

مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان همدان با اشاره به اهمیت توسعه تولید قارچ در استان، اظهار داشت: تولید قارچ خوراکی دارای توجیه اقتصادی بالایی در بین زیر بخش های کشاورزی است.

40 درصد از تولیدات قارچ استان همدان به خارج از استان فرستاده می شود

وی در ادامه با اشاره به اینکه امکان فروش در بازار های داخلی وجود دارد بیان داشت: 40 درصد از تولیدات قارچ استان همدان به خارج از استان فرستاده می شود.

شهبازی در پایان سخنانش با اشاره به اهمیت اشتغال خانگی در زمینه تولید قارچ، اظهار داشت: واحد های اشتغال خانگی می توانند سالانه پنج تا 10 تن قارچ تولید کنند، که با توجه به نحوه مدیریت و سطح تولید آن می توانند درآمد قابل توجهی را نیز کسب کنند.

کارشناس مواد غذایی نیز دراین خصوص گفت: قارچ‌ خوراکی ماده غذایی لذیذ، مقوی‌ و سرشار از ویتامین‌ های ب و ث، فسفر، آهن‌ و پتاسیم است ضمن آن‌که بدون‌ کلسترول است.

منا امینی افزود: مصرف این محصول برای تمامی افراد و به‌ ویژه مبتلایان به بیماری های قلب‌ و عروق، کلیوی، دیابت و همه کسانی که‌ از سوی پزشکان از خوردن گوشت‌ قرمز و نمک منع شده‌ اند بسیار مفید و سودمند است.

وی اظهارداشت: با قارچ می‌ توان غذاهای گوناگون‌ و خوشمزه از قبیل خورش ‌های قرمه سبزی‌ و قیمه، سوپ، کوکو، املت قارچ، قارچ‌ پلو و ماکارونی تهیه و پخت کرد.

قارچ می‌ تواند جانشین شایسته ‌ای‌ برای گوشت قرمز باشد

این کارشناس مواد غذایی گفت: قارچ می‌ تواند جانشین شایسته ‌ای‌ برای گوشت قرمز باشد بدون آنکه‌ مانند گوشت به سلامت انسان آسیب‌ برسانند.

وی عنوان کرد: ارتقای دانش و آگاهی مردم‌ از خواص متعدد قارچ باعث خواهد شد تا تلاش‌ های‌ برای افزایش تعداد واحدهای تولیدی این محصول به‌ عمل آید.

یک تولید کننده قارچ نیز اشتغالزایی را یکی از موارد مثبت در صنعت قارچ‌ دانست و گفت: در هر متر مربع سالن تولید قارچ در سال‌ می ‌توان چهار دوره قارچ برداشت کرد.

علی توسلی گفت: استفاده از تکنولوژی، تهیه‌ بذر و خاک مناسب را در افزایش میزان محصول موثر دانست.

ایجاد صنایع تبدیلی برای جلوگیری از خراب شدن قارچ ضروری است

این تولید کننده قارچ خوراکی بر ضرورت ارتقای کیفیت قارچ تولیدی و فراهم‌ آوردن امکانات صادرات‌ تاکید و لزوم ایجاد صنایع تبدیلی برای جلوگیری از خراب شدن قارچ را یادآور شد.

با توجه به مباحث عنوان شده در راستای گسترش تولید قارچ و همچنین با توجه به ظرفیت کشورمان و بخصوص استان همدان در تولید این محصول می توان با توسعه مشاغل خانگی و صنعتی اشتغال قابل توجهی را نیز در این زمنیه ایجاد کرد.

همچنین با وجود ارائه تسهیلات از سوی جهاد کشاورزی در صورت وجود اماکن تولید علاوه بر افزایش تولیدات قارچ استان درآمد قابل توجهی نیز نصیب تولید کننده خواهد شد.

با توسعه تولید قارچ استان همچنین می توان شاهد صادرات این محصول به خارج از کشور نیز بود.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت