تازه ترین مطالب

تاریخ : 20. شهريور 1392 - 6:27   |   کد مطلب: 7989
جورقان با جمعیتی حدود 12 هزار نفر و با وسعت ۲۷۹ هکتار در ۵ کیلومتری شهر همدان از سمت شمال و در مبدأ ورودی این شهر واقع شده و تأسیس شهرداری آن به سال ۱۳۷۸ برمي‌گردد.

در خصوص وجه تسمیه شهر جورقان (گوروان) به روایت مردم محلی آن روايت شده است كه گوروان بر گرفته از (گورآهوان) است. شاهان و درباریان برای شکار گور به آنجا رفته و تعداد زیادی گور، شکار می‌کردند. به همین دلیل این منطقه به گوروان (به معنی محلی که تعداد زیادی آهو در آن روان هستند) یا گورآهوان (به معنی محل شکار آهو) شهرت داشته است.

از دیگر وجه تسمیه‌هایی که مردم به آن اشاره می‌کنند نام کردی «آو روان» است (یعنی منطقه‌ای که آب در آن همواره روان بوده است) که این نام توسط طایفه کردی که از شهر بابل و شمال عراق به منطقه سنگلان‌تپه کوچ کردند بر این منطقه گذارده شده و به مرور زمان به گوروان تغییر شکل یافته است. برخی دیگر بر این باورند که نام گوروان بر گرفته از کلمه گاوداران است و در زمان حکومت کریم‌خان زند تعدادی از درباریان به همراه قاسم‌خان به منطقه گوروان آمده و پس از شکار و مراجعت به جنوب کشور، خبر حاصلخیزی این منطقه را به اطلاع مردم شیراز رسانده و آنها با تعداد زیادی گاو به این منطقه مهاجرت کرده‌اند كه به این دلیل به گاوروان شهرت یافته و به مرور زمان به نام گوروان تغییر نام داده است.

 

نايب‌رئيس شوراي اسلامي شهر جورقان با اشاره به سخن مقام معظم رهبري كه فرمودند وحدت كلمه رمز پيروزي است، گفت: شوراها علاوه بر وحدت بايد اقدامات فرهنگي سازنده هم داشته باشند.

حشمت‌ا... احمدي در گفتگو با خبرنگار ما، مشورت با مردم را ضروري خواند و افزود: آباداني شهر، وابسته به همت متخصصان و معتمدان شهر است.

وي مهمترين اولويت كاري خود را مقوله فرهنگي و پس از آن عمراني اعلام و اظهار كرد: در بُعد فرهنگي و اجتماعي تشكيل كارگروه فرهنگي در اين شهر امري ضروري است و پيگيري ایجاد فرهنگسرا با جذب اعتبارات استاني و ملي و گسترش مراكز فرهنگي و ورزشي براي اوقات فراغت جوانان، الزامي است. در واقع بايد گفت كه مقوله فرهنگ اهميت بالايي دارد؛ چراكه مقام معظم رهبری مي‌فرمايد: «حاضرم جانم را برايش]فرهنگ[ هديه كنم.»

احمدي با بيان اينكه جورقان 42 شهيد و ده‌ها آزاده و جانباز تقديم انقلاب كرده است، گفت: با وجود این افتخارات، اين شهر مظلوم واقع شده است و اين وضعيت در شأن مردم جورقان نيست؛ چرا كه در كنار مرکز استان هستيم ولي امكانات نداريم.

وي با اشاره به اينكه حدود 14سال از شهر شدن جورقان مي‌گذرد، عنوان كرد: متأسفانه تاكنون درصد كمي از بافت اين منطقه شهري شده و بخش‌های زیادی از آن به بافت شهری نزدیک نشده است.

احمدي استفاده از هميارشورا در شهر جورقان را پيشنهاد داد و گفت: اين مهم مي‌تواند در سراسر استان نيز اجرايي شود.

وي به حمايت‌هاي معنوي و فرهنگي حجت‌الاسلام حسینی امام جمعه جورقان از مردم و شوراهاي اسلامي شهر اشاره كرد و افزود: متأسفانه آنچنان كه بايد و شايد در شهر جورقان كاري انجام نشده كه در اين خصوص مي‌توان به بلوار آيت‌ا... رحماني اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه فاضلاب اين شهر نیز تکمیل نشده، افزود: علاوه بر این موارد، شهر پارك محلي ندارد و تنها يك پارك در ورودي شهر وجود دارد که بیشتر محل استراحت مسافران است.

احمدي ادامه داد: در این شهر تنها يك سالن ورزشي وجود دارد كه در حال مخروب شدن است و بايد نگاه ويژه‌اي به اين مهم داشته باشيم؛ چراكه جورقان ورزشكاران با استعداد زيادي دارد كه حمايت نمي‌شوند.

نايب‌رئيس شوراي شهر جورقان در خصوص مصلای این شهر گفت: براي اتمام اين مصلا با وجود جذب اعتبار توسط نماينده مردم همدان در خانه ملت، مساعدت مالي خیران ضروری است.

احمدي در خصوص انتخاب شهردار بیان کرد: شهردار اين شهر به طور قطع به اتفاق نظر شورا مي‌بایست جوان، باتجربه، توانمند با عملكرد فراجناحي و داراي سابقه مديريت و ولايي مي‌بود كه از سوي این شورا سيدمنصور موسوي به عنوان شهردار جورقان معرفي شد. همچنين شرط نداشتن محدوديت ساعت كاري شهردار در وقت اداري نيز مورد قبول اين فرد قرار گرفته است. وي افزود: تلاش برای آباداني شهر و خدمت به مردم يك وظيفه است و اخلاق اسلامي بايد در شهرداري حاكم باشد تا رضایتمندی بین شهروندان به وجود آید.

احمدی ادامه داد: ورودي اين شهر کم‌عرض است و به نظر من بايد به جاي اشكال هندسي كه در ورودي شهر وجود دارد، یک ميدان احداث شود.

وی از ديگر مشكلات شهر جورقان به آسفالت نامناسب، كمبود آب شرب و كشاورزي، مناسب نبودن ساختمان شورا و شهرداري و... اشاره داشت و گفت: ساماندهي آب كشاورزي و شرب جورقان كه به علت بارندگي كم و ساخت سد آبشينه بوده است بايد مورد پيگيري مسئولان و بويژه شورا باشد چراكه زمين‌هاي كشاورزي اين منطقه خشك شده‌اند و بعدازظهرها چند ساعتي با قطعي آب مواجه هستند که در این خصوص با حفر 2 يا 3 حلقه چاه در جورقان مي‌توان سبزي و نشاط را به اين شهر برگرداند. همچنين در اين شهر دكه روزنامه‌فروشی نداريم كه به طور قطع در اولويت قرار خواهد گرفت.

وي به استقرار 2 بانك تجارت و پست‌بانك در اين شهر اشاره كرد و گفت: سيستم نوبت‌دهي و فضاي كم اين 2 بانك جوابگوي جميعت 12 هزار نفري جورقان نيست.

احمدي به استقرار شركت‌هاي گاز، آب و پاسگاه نیروی انتظامی در اين شهر اشاره کرد و ادامه داد: در آينده نزديك ادارات برق و تأمين اجتماعي نيز در شهر مستقر خواهند شد. اداراتي چون كميته امداد امام خميني(ره)، بهزيستي، ثبت احوال و ورزش و جوانان نيز در شهر نمایندگی ندارند که امیدواریم پیگیری‌های لازم در این خصوص نیز به عمل آید.

وي جورقان را با توجه به گفته مسئولان كم‌جرم‌ترين شهر اعلام و در ادامه به بحث اشتغال اشاره كرد و گفت: 150 كوره در اين شهر به دليل مشكلات سوخت، آلودگي و در نهايت حمايت نشدن از سوي مسئولان تعطيل شده است.

وي به ديگر مشكلات جورقان اشاره کرد و گفت: تاكسي‌ها و اتوبوس‌های اين شهر تحت نظر ناوگان همدان است که اكثر آنها فرسوده هستند و مردم از عملکرد آنها رضايت ندارند که در این خصوص نياز به نظارت بيشتر احساس مي‌شود همچنين آتش‌نشاني اين منطقه با وجود امکانات، فعال نيست که دلیل آن نبود نيرو اعلام شده است.

احمدي گفت: 2 غسالخانه غیرمجهز در شهر وجود دارد که متأسفانه به دليل بدهي شهرداري به پيمانکار، اين پروژه به شهرداري تحويل داده نشده است.

همدان‌پيام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب