تازه ترین مطالب

تاریخ : 7. آذر 1392 - 21:26   |   کد مطلب: 9513
شیوع تب مالت در شهرستان کبودراهنگ رتبه اول استانی را دارد.

به گزارش کورنگ ،یک متخصص داخلی در همایش تخصصی سلامت خانواده در کبودراهنگ از شیوع تب مالت در شش ماهه اول سال 92 در این شهرستان خبرداد.

دکتر روناک محمدی با بیان اینکه استان همدان سومین استان از نظر آلودگی به بیماری تب مالت در کشور است، ابراز داشت: شهرستان کبودراهنگ در سطح استان همدان رتبه اول شیوع این بیماری را دارد.

دکتر محمدی گفت: در6ماهه اول امسال،367نفر در کبودراهنگ به بیماری تب مالت آلوده شده اند.

وی با بیان اینکه بیماری تب مالت از بیماریهای مشترک بین انسان ودام است ،اظهار داشت: این بیماری از بیماریهای شایع عفونی است.

این متخصص داخلی گفت: بیماری تب مالت باعث بروز سقط جنین در دامها شده و خسارتهای اقتصادی زیادی برای دامداران به بار می آورد.

وی شایع ترین راه انتقال این بیماری رادر سطح شهرستان کبودراهنگ، استفاده از شیر وپنیر محلی از دام های آلوده به این بیماری عنوان کرد و افزود: کشتارهای غیر مجاز که توسط مردم در معابر صورت می گیرد از عوامل انتقال این بیماری است.

دکتر محمدی خون و ترشحات حیوان آلوده را منبع عفونت عنوان کرد و افزود: میکروب این بیماری تا6هفته در خاک خشک، تا 6ماه در خاک مرطوب وتا4ماه در پنیر تازه زنده می ماند.

وی انتقال این بیماری را به شکل فرد به فرد نادر عنوان کرد و افزود: نیازی به جداسازی بیمار از افراد سالم نیست.

وی علایم بیماری تب مالت را متفاوت و متغیر عنوان کرد و گفت: تب ولرز طولانی، درد مفاصل وستون فقرات، سردرد، کمردرد و دردهای عضلانی از جمله علائم این بیماری است.

دکتر محمدی گفت: بیشترین شیوع این بیماری در زمان زاد و ولد حیوانات در فصل بهار است.

وی با بیان اینکه فریز کردن گوشت آلوده به میکروب تب مالت، آلودگی آن را بر طرف نمی کند، افزود: استفاده از ماسک، دستکش، چکمه و روپوش در موقع کاردر اصطبل، دفع بهداشتی لاشه حیوانات آلوده و مصرف مرتب داروها طبق دستور پزشک از جمله راههای پیشگیری این بیماری است.

دکتر محمدی جوشاندن شیر حداقل به مدت 10 دقیقه و تهیه گوشت از قصابی های معتبر و دارای مهر دامپزشکی را از دیگر راههای پیشگیری این بیماری عنوان کرد.

م سهرابی: خبرنگار افتخاری سایت خبری تحلیلی کورنگ

 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت