تازه ترین مطالب

تاریخ : 30. آذر 1392 - 7:48   |   کد مطلب: 9921
بیش از 550 میلیون نفر در جهان به بیماری کلیوی مبتلا هستند. این به معنی آن است که از هر 10 انسان یک نفر به بیماری کلیوی مبتلا است.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه همدان، سهم استان همدان در تعداد بیماران کلیوی بیش از 500 بیمار است که تحت پوشش انجمن حمایت از بیماران کلیوی هستند. شرایط خاص آب همدان باعث می‌شود هر سال بین 15 تا 17 درصد به تعداد این بیماران اضافه شود، اما این بیماران هنوز با مشکلاتی مانند کمبود تخت‌های دیالیز و هزینه‌های بالای دارو و درمان دست و پنجه نرم می‌کنند و نیازمند کمک‌های خیرین هستند تا با تهیه تخت‌های دیالیز کمی از دردهای ناآرام این بیماران کم کنند.

خدمات به بیماران دیالیزی

کمبود تخت‌های دیالیز، بزرگ‌ترین مشکل بیماران دیالیزی در همدان است. در حال حاضر هشت مرکز دیالیز و در سه شیفت کاری دراستان همدان فعال است اما نتوانسته جوابگوی بیماران باشد. خبر مسرت‌بخش مسئول بخش دیالیز بیمارستان شهید بهشتی آغاز به کار فاز دوم بخش دیالیز این بیمارستان با 12 تخت بود که امیدواریم کمی از دردهای این بیماران کم کند.

«مینو رازقی» مسئول بخش دیالیز بیمارستان شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تشریح خدمات این بخش به بیماران گفت: در این بخش، دو نوع دیالیز با عنوان همودیالیز یا دیالیز خونی و دیالیز صفاقی برای بیماران دچار نارسایی کلیه انجام می‌شود. دیالیز خونی 3 بار در هفته در بیمارستان صورت می‌گیرد و دیالیز صفاقی را بیمار با آموزش‌گرفتن از ما به صورت روزانه در منزل انجام می‌دهد که به نوع خانگی نیز معروف است.

وی افزود: مرکز ما در حال حاضر 150 بیمار دارد و ما با داشتن 19 تخت در سه شیفت کاری روزانه 57 نوبت دیالیز انجام می‌دهیم. هر نوبت دیالیز سه تا چهار ساعت طول می‌کشد.

کمبود تخت دیالیز در همدان

رازقی در پاسخ به این سوال که آیا این تعداد تخت کافی است؟ گفت: مسلما خیر. هر بیمار به سه نوبت دیالیز در هفته نیاز دارد اما متأسفانه به علت کمبود شدید بخش دیالیز در همدان حدود یک‌سال است که بیماران را هفته‌ای دوبار دیالیز می‌کنیم. این مسأله منجر به بستری‌شدن بیشتر و درمان ناقص بیمار می‌شود. کمبود تخت دیالیز بزرگ‌ترین مشکل این بیماران است و اگر امکانات فراهم شود مشکلی برای خدمات‌رسانی نداریم.

وی در ادامه گفت: از دو سال پیش به ما قول واگذاری 12 تخت جدید داده بودند که با پیگیری‌های رئیس بیمارستان و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشکلات نداشتن نیرو حل شده و تا چند روز آینده این فاز فعالیت خود را آغاز می‌کند.

رزاقی تصریح کرد: هر دستگاه دیالیز 55 میلیون تومان هزینه دارد، این دستگاه‌ها ساخت داخل نیست و باید وارد شود. اما تنها این نیست و امکانات دیگر مانند پزشک فوق تخصص و نیروهای پرستاری هم نیاز است. به علاوه تأسیسات ساختمانی خاصی نیاز است. بنابراین همه این شرایط باید برای راه‌اندازی بخش جدید فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: هزینه هر نوبت دیالیز 130 هزار تومان است که دولت به طور رایگان تقبل می‌کند اما هزینه‌های جانبی مانند فرانشیز بستری و آزمایشات لازم را خود بیمار پرداخت می‌کند. هزینه‌های رفت و آمد که کم هم نیست به این هزینه‌ها اضافه می‌شود.

نقش خیرین سلامت

رازقی در‌باره نقش خیرین سلامت در حل مشکلات بیماران دیالیزی نیز گفت: دولت در حد توان وظیفه خود را انجام می‌دهد اما کمک مردم گره‌گشاست. خیرین در شهرستان ملایر و کبودراهنگ دو بخش دیالیز افتتاح کرده‌اند اما در شهر همدان از شش سال پیش که دو دستگاه به بیمارستان اهدا شد هیچ خیری کمکی نکرده است. بنابراین نیاز به یاری خیرین احساس می‌شود تا ما هم بتوانیم خدمات بیشتری به بیماران ارائه و کمی از دردهایشان کم کنیم.

انتهای پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت