تاریخ : 30. بهمن 1392 - 5:11   |   کد مطلب: 11178
کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی روز یکشنبه در حالی برگزار شد که تأکید بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و... محور اصلی این نشست را به خود اختصاص داده بود.

تأکیدات مقام معظم رهبری در این رابطه همواره تکلیفی را ایجاد کرده است تا دستگاه‌های مرتبط با این موضوع در راستای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت تلاش کنند.

علاوه بر این در اسناد و برنامه‌های فرادستی و برنامه پنجم توسعه و قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران بر پرداختن به این موضوعات همواره تأکید شده است و اینکه دستگاه‌ها و نهادهای دولتی موظف هستند در این راستا گام بردارند.

تا جایی که به گفته مدیرکل امور اجتماعی استانداری در فضای امروز جامعه و جنگ نرمی که در پیش رو داریم، یکی از بسترهایی که می‌تواند با این تهاجم فرهنگی صورت گرفته مقابله کند، توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و توجه به قشر ایثارگر جامعه است.

به گفته مهرداد نادری‌فر توجه به قشر ایثارگر و ضرورت خدمات‌رسانی مطلوب به این قشر از جامعه باید مورد توجه قرار گیرد و مسئولان باید در حوزه ترویج ایثار و شهادت از موازی کاری بپرهیزند.

موضوع این کارگروه فرصتی را دست داد تا مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هم گزارشی در رابطه با وضعیت رسیدگی به ایثارگران ارائه دهد.

ناصر عارف از اقدامات مؤثری که در استان برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت صورت گرفته است، سخن گفت و اینکه نام‌گذاری میادین به نام شهدا، اهتمام برای تکمیل و ساماندهی گلزارهای شهدا، نشر وصیت‌نامه شهدا ، توجه به اشتغال و مناسب‌سازی معابر برای جانبازان از برنامه‌هایی است که باید بیشتر مورد توجه مسئولان دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه یادواره‌های شهدا باید به صورت هماهنگ و نظام‌مند برگزار شود، از مسئولان خواست اعتبار سالانه برای این منظور تخصیص دهند.

به گفته عارف در استان همدان بر اساس آخرین آمار تابستان سال گذشته 7 هزار و 395 شهید، 17 هزار و 157 جانباز و 942 آزاده زندگی می‌کنند.

نخستين تشکل مردم نهاد با موضوع دفاع مقدس در همدان

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان نیز با بیان اینکه اولین تشکل مردم نهاد با موضوع دفاع مقدس در این استان تشکیل شده است، اظهار داشت: این تشکل غیر دولتی توسط پیشکسوتان دفاع مقدس به صورت خودجوش تشکیل شده است که باید توسط مسئولان مورد حمایت قرار گیرد.

به اعتقاد محمد‌جواد زمردیان مرکز جامع علمی و کاربردی در زمینه دفاع مقدس باید ایجاد شود که این کار مبدا تحولات بزرگی همچون، احداث باغ موزه، پیشکسوتان جهاد و شهادت و کارنامه جنگ در همدان است.

همچنین این مرکز علاوه بر ایجاد اشتغال با رویکرد اقتصادی می‌تواند موضوع روایت‌گری را در مقطع کاردانی و کارشناسی دنبال کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 500 راوی دفاع مقدس در باغ موزه و اردوهای راهیان نور فعالیت می‌کنند، افزود: این افراد از حداقل دستمزد بهره‌مند هستند که باید با ایجاد زمینه‌های مناسب به صورت هماهنگ عمل کنند.

زمردیان بر یکپارچه‌سازی فعالیت‌های دستگاه‌های اداری در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تأکید کرد و گفت: انسجام و هماهنگی بین مسئولان از موازی‌کاری جلوگیری خواهد کرد.

به گفته مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان، شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در 3 سال گذشته، تنها پنج نشست برگزار کرده است و 63 برنامه مصوب که اجرایی نشده است.

وی افزود: کارگروه تخصصی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیز تشکیل شده است که در آن 36 دستگاه اجرایی 52 عنوان برنامه محوری را تدوین کردند.

البته برای اجرای این برنامه‌ها یک میلیارد تومان اعتبار حمایتی به استان اختصاص یافت، اما متأسفانه به کمیته ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نرسید و در جای دیگری هزینه شد.

برگزاري 315 یادواره شهدا در همدان

معاون هماهنگ‌کننده سپاه انصارالحسین (ع) استان نیز از برگزاری 315 یادواره شهدا در نقاط مختلف این استان از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.

به اعتقاد روح‌ا... عروجی این یادواره‌های شهدا به صورت گسترده و مطلوب اجرایی شده است که برخی از آنان در حد کنگره شهدا برگزار شده است.

وی یکی دیگر از برنامه‌های مؤثر برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن را اجرای اردوی راهیان نور عنوان کرد و افزود: این طرح بزرگترین و مؤثرترین برنامه‌ای است که همه اقشار جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

عروجي با بیان اینکه آهنگ این حرکت بزرگ ملی و فرهنگی در استان همدان ضعیف شده است، اظهار داشت: مسئولان باید برای اجرای طرح راهیان نور و فعالیت بیشتر در این حوزه ورود پیدا کنند. وي ادامه داد: در استان همدان 3 دستگاه مجری طرح راهیان نور هستند و این سنگینی را به دوش کشیدند که سایر دستگاه‌ها نیز باید همکاری لازم را داشته باشند.

عروجي با بیان اینکه بازخورد فرهنگی راهیان نور به خود استان بر می‌گردد، گفت: حضور مردم در زیارتگاه‌های جنوب در ارتقا فرهنگ دینی آنان بسیار مؤثر است.

وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر 500 راوی در اردوی راهیان نور استان همدان مشارکت دارند که با برگزاری همایشی باید از آنها تقدیر شود.

همدان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پیشتاز است

در ادامه معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان در جمع‌بندی سخنان اعضای این کارگروه گفت: این استان با اجرای برنامه‌های مناسب در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح کشور از استان‌های پیشرو بوده و در این زمینه پیشتاز است.

محمد‌ابراهیم الهی‌تبار افزود: استان همدان با برگزاری یادواره‌های شهدا در سطح ملی و بین‌المللی پیشتاز بوده که این فعالیت‌ها در خور تقدیر است.

وی اضافه کرد: برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت 3 کمیته با مسئولیت معاونان استانداری تشکیل شده که در قالب این کمیته مشکلات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ایثارگران مورد بررسی قرار می‌گیرد.

الهی‌تبار بر استفاده از تشکل‌های مردم نهاد در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تأکید کرد و گفت: برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استفاده از مشارکت خود مردم بسیار تأثیر‌گذار است.

وی اظهار داشت: 52 برنامه در شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان همدان تدوین شده که این برنامه‌ها باید با تقسیم کاری بین دستگاه‌های اجرایی عملیاتی شود.

الهی‌تبار با بیان اینکه در کارگروه فرهنگی و اجتماعی باید به ناهنجاری‌های اجتماعی ورود پیدا کرد، از مسئولان خواست فعالیت‌ها در این زمینه کارشناسی شده، اثر‌گذار و کاربردی باشد.

منبع: همدان پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت