نویسنده : اکرم حمیدی خبرنگار همدان پیام
اين راهپيماييها از ميدان امام حسن (ع) آغاز و تا اطراف مسجد تكيه اين شهر ادامه داشت. آن روز همه بازارها تعطيل شده بودند و مردم با شعارهاي «مرگ بر شاه»، «رژيم شاهنشاهي به دستور خميني نابود بايد گردد»، «اين شاه آمريكايي اعدام بايد گردد»، «اتحاد، اتحاد با رهبر انقلابي»، «استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي» و... با صفهاي فشرده و با در دست داشتن عكس امام خميني (ره) به راهپيمايي ادامه ميدادند.
با نزديك شدن راهپيمايي به لحظههاي حساس، مردم با خشم و نفرت زيادي شعار سر ميدادند و به سمت مركز آموزش نيروهاي پایداري (آموزشگاه جان فدايان رژيم شاهنشاهي) كه در نزديكي مسجد تكيه بود در حركت بودند و جان فدايان رژيم شاهنشاهي به سوي مردم تيراندازي ميكردند. اين تيراندازي موجب به شهادت رسيدن 5 نفر و مجروح شدن تعدادي از انقلابيان كبودراهنگي شد.
در ادامه پايگاه شاهرخي (شهيد نوژه كنوني) درهاي بيمارستان خود را به روي مجروحان بسته بود ومردم به ناچار مجروحان را به همدان اعزام كردند كه با همكاري برخي از پزشكان بيمارستان اكباتان مداوا شدند.
صداي آه و ناله مادراني كه فرزندان خود را از دست داده بودند و فرزنداني كه پدرانشان در اين حادثه شهيد شده بود فضاي شهر را پر كرده بود و گوشه گوشه شهر حزن و اندوه بود و تظاهركنندگان فرياد ميزدند «خميني زود بيا، خميني زود بيا، طرفدارانت را كشتند». بعد از اين حادثه سكوت معناداري فضاي شهر را گرفته بود و مردم انقلابي و غيرتمند كبودراهنگ با تعامل بيشتر راههاي سرنگوني رژيم را بررسي ميكردند و اين جريان در تشييع جنازه شهدا آشكار شد و چنان مراسم باشكوهي براي شهدا برپا شد كه رژيم شاهنشاهي ديگر نتوانست كاري از پيش ببرد و تجلي عظيم حماسه حسيني در 5 آبانماه 57 در كبودراهنگ درخشيد و اين وحدت و همدلي مردم، رژيم پهلوي را مأيوس كرد و بعد از آن هم در مساجد تكيه، امام زمان و جامع مراسم بزرگداشت براي اين شهداي گرانقدر برگزار شد.
فخرالدين حجازي از جمله مبارزان و انقلابيان كشورمان، پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 58 در مسجد جامع كبودراهنگ چنين بيان كرد: «من براي اولين بار نام كبودراهنگ را در پاريس شنيدم، در پاريس منزل امام اعلاميهاي منتشر شد كه در آن نوشته بود "مردم بخش كبودراهنگ در راه خدا قيام كرد و 5 تن قرباني دادهاند". من از شنيدن اين خبر تكان خوردم، بعد از نماز امام سخنراني كرد و نام كبودراهنگ را بر زبان آوردند و براي اهالي كبودراهنگ دعا كردند. همچنين امام خميني(ره) در هفتم آبانماه 57 در سخنراني به دانشجويان و ايرانيان مقيم خارج از كشور به اين واقعه اشاره كردند و اين مطلب در صحيفه امام، جلد چهارم (چاپ چهارم)، صفحه209 ثبت شده است.
دور از انتظار نيست كه بزرگداشت و رشادتهاي شهدا براي مردم آرمانساز بوده و مردم فهيم و انقلابي كبودراهنگ از شهدا درس زندگي بگيرند و سرلوحه زندگي خود قرار دهند و امسال نيز ششمين سال است كه به صورت ويژه مراسم بزرگداشت شهداي 5 آبان در كبودراهنگ برگزار ميشود.
دیدگاه شما