تازه ترین مطالب

تاریخ : 27. مهر 1394 - 6:50   |   کد مطلب: 20339
امر به معروف و نهی از منکر بزرگترین فریضه الهی و مهمترین روش پیامبران و مصلحان در تربیت و هدایت انسان هاست.
امر به معروف و نهی از منکر بزرگترین فریضه الهی

کورنگ: از آنجا که امر به ‌معروف و نهی از منکر، مهم‌ترین هدف قیام امام حسین علیه السلام در نهضت عاشوراست هفته اول ماه محرم، به نام هفته امر به معروف و نهی از منکر نام گذاری شده است.
امر به معروف و نهی از منکر بزرگترین فریضه الهی و مهمترین روش پیامبران و مصلحان در تربیت و هدایت انسان ها است که سایر فرایض به وسیله آن به پا داشته می‌شود و در پرتو آن راهها امن، کسب‌ها حلال، حقوق افراد تامین و زمین‌ها آباد می‌ شود، از دشمنان انتقام گرفته می‌شود و کارها در مسیر صحیح قرار می‌گیرد.
 این دو فریضه، در تعالیم اسلامی مهمترین ابزارهای تربیتی و پرورش روح انسان هاست، فریضه ای که نهضت خونین حضرت سیدالشهدا علیه السلام به خاطر احیای آن بود.
هدف خلقت انسان، رسیدن به کمال و لقای خالق هستی به وسیله بندگی ذات اقدس الهی است، و رسیدن به این هدف از طریق رفع موانع و هموار ساختن راه بندگان به وسیله امر به معروف و نهی از منکر تحقق می یابد.
در قرآن کریم و روایات اسلامی، برای امر به معروف و نهی از منکر آثار و پیامدهای بسیاری ذکر شده است که بهره مندی از الطاف خداوند، نجات از قهر و غضب الهی، وفور نعمت های اقتصادی، کسب حلال، عزّت و سرافرازی مؤمنین، سرکوبی و کنترل اشرار و برقراری نظم و انضباط اجتماعی، نمونه هایی از آنهاست.
کسی که آمر به معروف است، خود، اهل معروف خواهد شد و خواه ناخواه، به رستگاری خواهد رسید و در بُعد اجتماعی، امر به معروف و نهی از منکر، ضامن بقای کلیه برکت های معنوی، اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه مسلمین به شمار می رود.
طبق نص صریح کلام امام حسین (ع) مهمترین علت شکل گیری قیام آن حضرت و نهضت عاشورا اقامه فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود. امام حسین (ع) بزرگترین مصلح اسلام است که با خون خود دین جدش را که به وسیله خلفای اموی در حال نابودی بود اصلاح کرد.
در زمان خلافت یزید ارزش‌های جاهلی احیاء و دین رسول خدا (ص) استحاله شده بود، در این شرایط امام حسین (ع) ندا سر داد که اگر دین جدم به جز با کشته‌شدن من برپا نمی‌ماند پس ای شمشیرها مرا دریابید. آن حضرت با هدف اصلاح امت و امر به معروف و نهی از منکر و پاسداری از دین اسلام به مقابله با ستم و استبداد یزید بپا خاست.
خون امام حسین(ع) و یاران با وفای او موجب استمرار و بقای اسلام شد و آثار و برکات این خون تنها محدود به زمین کربلا و مختص به آن روز نیست بلکه این خون الگویی برای همه حرکت‌های حق‌طلبانه در راستای مبارزه با ظلم شد و در تمام تاریخ اسلام برای نسل‌های آینده الگو گردید.
امام حسین(ع) چگونه زندگی کردن و چگونه مردن را به ما آموخت، و به برکت این خون بود که نهضت مردم انقلابی ایران به پیروزی رسد.
انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت