تازه ترین مطالب

تاریخ : 7. بهمن 1394 - 18:58   |   کد مطلب: 21471
گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی درمورد فساد در فوتبال که بعد از حدود دو سال بررسی در این کمیسیون منتشر شد ضمن آنکه مربوط به عملکرد دولت های نهم و دهم است اما همزمان فرصتی را در اختیار مسئولان کنونی ورزش کشور قرار می دهد تا شعار ورزش پاک را محقق کنند.
گزارش کمیسیون اصل 90؛ فرصتی برای تحقق شعار ورزش پاک

به گزارش خبرنگار ورزشی ایرنا، محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان دولت تدبیر و امید از اولین روزهای تکیه زدن بر کرسی وزارت ورزش و جوانان، شعار «ورزش پاک» را سرلوحه برنامه های خود قرار داد و بر ایجاد فضایی پاک و به دور از فساد مالی و اخلاقی تاکید کرده است.
برای مقابله با فساد باید از نقطه ای کار را شروع کرد و این نقطه شروع می تواند گزارشی باشد که نمایندگان در خانه ملت درباره عملکرد آنچه در دولت های نهم و دهم در فوتبال کشور گذشته، تدوین کرده اند.
در بخشی از گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس درباره فساد در فوتبال آمده است: ورزش به عنوان ضروری ترین مقدمه تندرستی و نشاط اجتماعی، می تواند سبب افزایش غرور ملی و همدلی مردم شود. یکی از رشته های جذاب و پرطرفدار ورزشی در کشور ما فوتبال است و وزارت ورزش بر اساس وظیفه ذاتی خود مسئولیت نظارت بر فدراسیون های ورزشی را بر عهده دارد.
در ادامه این گزارش تاکید شده است: به همین دلیل وزیر ورزش به عنوان مقام عالی باید پاسخگوی مسائل مربوط به فدراسیون های ورزشی باشد. وزیر ورزش و جوانان به همراه معاون ورزش همگانی بر اساس اساسنامه فدراسیون فوتبال، عضو مجمع آن فدراسیون هستند و لذا وظایف نظارتی آنان دوچندان است.
نکته مهم در این خصوص آن است که دوره زمانی در نظر گرفته شده توسط کمیسیون اصل 90 برای بررسی موضوع «فساد در فوتبال» به عملکرد سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش و جوانان در دولت های نهم و دهم است و عملکرد دولت کنونی در گزارش مدنظر نبوده است.
حتی اگر بخشی از این گزارش که اتهاماتی از قبیل رشاء و ارتشاء، دوپینگ، شرط بندی غیرمجاز، جعل و استفاده از سند مجعول، تصدیق نامه های خلاف واقع، فرار مالیاتی، مصرف الکل و روابط نامشروع، مصرف مواد مخدر، رواج خرافه گرایی از جمله سحر و جادو و... واقعیت داشته باشد، باید برای این فوتبال گریست.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به درستی در گزارش خود نوشته اند که «کاهش فاحش تماشاگران در استادیوم های ورزشی به هنگام مسابقات» از اثرات این اتهامات بزرگ با جامعه فوتبال بوده است.
براساس آنچه نمایندگان محترم در گزارش خود نوشته اند، این گزارش پس از «تشکیل بیش از 100 جلسه با مراجع امنیتی، نظارتی، انتظامی، وزارتخانه های مرتبط، رسانه ها، مدیران فدراسیون فوتبال، مدیران عامل برخی از باشگاه ها، کارشناسان، مربیان، بازیکنان و داوران؛ مکاتبات مکرر با دفتر مقامات عالی کشور، وزارتخانه های ورزش و جوانان، امور اقتصاد و دارایی، اطلاعات، خارجه و فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز نیروی انتظامی، سازمان صدا و سیما، سازمان نظام وظیفه، حراست نهادهای مرتبط، فدراسیون فوتبال و باشگاه های فوتبال و استماع شهادت شهود و مطلعین در کمیسیون و ثبت آن به صورت کتبی» نوشته و تنظیم شده است.
لازمه ورزش پاک، برخورد قاطع و بدون تعارف با متخلفان و تنظیم قوانین و مقررات به گونه ای است که هیچ فردی در هر جایگاهی نتواند برخوردی تبعیض آمیز و سلیقه ای در اعمال قانون داشته باشد. قوانین و مقررات باید به شیوه ای تدوین شوند که مانع از بروز تخلفات مالی و اخلاقی شده و همزمان بعد از اثبات هر تخلف و فسادی، قانون با قاطعیت کامل برای آن اعمال شود. مدیران، مربیان، بازیکنان، پیشکسوتان و هواداران فوتبال بدون تردید از برخورد با هر نوع فسادی استقبال می کنند زیرا بزرگترین متضرر هر نوع فسادی در وهله اول خود آنها هستند.
از سوی دیگر باید تلاش کرد تا ضمن حفظ استقلال فدراسیون فوتبال به عنوان نهاد عمومی غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی مستقل، نظارت بر عملکرد آن از سوی دستگاه های نظارتی و وزارت ورزش و جوانان شفاف تر و سهل تر باشد. این مهم می تواند همزمان با اصلاحات جدید در اساسنامه فیفا و فدراسیون فوتبال مدنظر قرار بگیرد.
حال وظیفه سختی پیش روی وزارت ورزش و جوانان و اهالی است تا متحد و همدل، مفسدان را از درون خانواده فوتبال کشور بیرون کنند. گزارش کمیسیون اصل 90 می تواند فرصتی را در اختیار وزارت ورزش و اهالی فوتبال قرار دهد تا مبارزه با فساد و تحقق شعار ورزش پاک را از آن شروع کنند.

منبع : خبرگزاری ایرنا

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت