به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، پایگاه سوم شکاری شهید نوژه همدان به عنوان یکی از پایگاههای محوری و تأثیرگذار به شمار میرود که توانسته در طول حیات انقلاب، دستاوردهای بسیار مهمی را در عرصه نیروی هوایی و تجهیزات داشته باشد.
در همین راستا با امیر سرتیپ منصور ونک، فرمانده پایگاه سو شکاری شهیدنوژه در همدان به گفتوگو نشستیم.
وی در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به دستاوردهای انقلاب در نیروی هوایی اظهار کرد: نیروی هوایی قبل از انقلاب نیز از نظر تجهیزات نظامی به روز و پیشرفتهترین تجهیزات را در اختیار داشت، اما مهندسان ایرانی حتی اجازه تعمیر و نگهداری آنها را نیز نداشتند.
وی افزود: مهمترین موضوع قابل توجه در بین مستشاران آمریکایی، سری بودن فناوریها بود که به ایرانیان اجازه ورود و تحقیق در این زمینه داده نمیشد.
فرمانده پایگاه سوم شکاری شهیدنوژه با بیان اینکه زمان پیروزی انقلاب بیشترین مستشاران در نیروی هوایی بودند، تصریح کرد: حدود 25 هزار مستشار در نیروی هوایی فعالیت میکردند.
وی علت تجهیز نیروی هوایی را در دوران قبل از انقلاب موقعیت ویژه ایران برای کشورهای استعمارگر در منطقه عنوان کرد و افزود: در آن دوران پایه اصلی مأموریت منطقه را بر مبنای هواپایه تعریف کرده بودند، بنابراین با تسلیحات هوایی به روز در ایران میتوانستند از منافع خود در منطقه حراست کنند.
ونک اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و خروج مستشاران از ایران، کسی فکر نمیکرد کارکنان و مهندسان ایرانی نیروی هوایی که تا آن روز اجازه هیچ کاری به آنها داده نشده بود، بتوانند هواپیمایی را آماده پرواز کنند.
وی با اشاره به فاصله تئوری تا عمل تأکید کرد: بعد از خروج مستشاران، گروه تعمیر و نگهداری و مهندسان نیروی هوایی جرأت یافته و وارد کار شدند، زیرا دیگر کسی مانع آنها نمیشد.
فرمانده پایگاه سوم شکاری شهید نوژه یادآور شد: امروز در نیروی هوایی و به خصوص در پایگاه سوم شکاری که به عنوان یکی از محوریترین پایگاههای نیروی هوایی به شمار میرود، حتی یک هواپیمای غیرعملیاتی نیز وجود ندارد.
وی با اشاره به هشت سال دفاع مقدس ابراز داشت: در زمان جنگ تحمیلی و طی بمبارانها تعدادی از هواپیماها دچار آسیب و نقص شده بودند که تمام آنها به همت مهندسان و کارکنان تعمیر و نگهداری نیروی هوایی بازسازی شدند.
ونک با بیان اینکه در حال حاضر نیروی هوایی از پیشرفت خوبی برخوردار است، تصریح کرد: امروزه بمبها و موشکها نیز هوشمند شدهاند و دیگر برای زدن یک هدف نیازی به حمل بمب با تناژ بالا نیست.
وی با اشاره به سیستمهای ناوبری که هواپیماها را هدایت میکنند، اظهار کرد: کشورهای فرانسه، آمریکا و شوروی دارای این تکنولوژی بودهاند که اکنون ایران نیز به این تکنولوژی دست یافته است.
فرمانده پایگاه سوم شکاری شهید نوژه تأکید کرد: سال گذشته نیز یکی از سیستمهای ناوبری را با وجود تحریمهای شدید در پایگاه نوژه توسط صنایع دفاع و نیروی هوایی عملیاتی کردیم.
وی یادآور شد: سیستمهای ناوبری فضای کشور را از نظر سیگنالی پر کرده و هواپیما توسط سیگنالهایی که دریافتی هدایت میشوند.
ونک با اشاره به توان نیروی هوایی خاطرنشان کرد: امروز نیروی هوایی ایران فناوریهای جدید و دانش ساخت تمام قطعات هواپیما را در اختیار دارد که این امر از اهمیت خاصی برخوردار است.
انتهای پیام
دیدگاه شما