به گزارش کورنگ به نقل از فارس ، با توجه به وجود رستورانها و فستفودهایی که در سطح شهر وجود دارد، چند سالی است سروکله اماکنی به نام «تهیه غذا» در سطح شهر پیدا شده که هر روز بر تعداد آن افزوده میشود.
با ورود آشپزخانهها به عرصه کسب و کار و طبخ غذاهای متنوع، دیگر آشپزخانههای منازل شلوغی گذشته را نداشته و کار برای بانوان منازل راحت شده است.
با ازدیاد تهیه غذاها در هر خیابان و یا محلهای، آن هم نه یکی بلکه چند مورد، خانوادهها با یک تماس میتوانند غذای مورد نظر خود را درب منزل تحویل بگیرند.
باید دید در این مراکز تهیه غذا، علاوه بر درآمدزایی، توجه به بهداشت و استفاده از مواد غذایی سالم تا چه حد برای آنها مهم است؟
تهیه غذاها این روزها با رشد قارچگونه خود در سطح شهر، توجه هر رهگذری را جلب میکند و هر کسی بدین طریق برای خود کسب و کاری راه انداخته است.
هر چند وجود چنین اماکنی برای دسترسی همه مردم اعم از مسافر، دانشجو، بازاری و ... به غذا ارزشمند است اما در کنار آن باید به سلامت غذایی افراد نیز توجه شده و از هر نوع مواد غذایی برای طبخ استفاده نشود.
در مواردی مشاهده شده که در هر محله چندین مورد «تهیه غذا» وجود دارد که هر یک برای جذب مشتری دست به اقداماتی از قبیل افزایش منوهای غذایی، استفاده از مواد غذایی ایرانی مد نظر مشتری و ... میکنند.
در بسیاری موارد مشاهده میشود، واحدهای صنفی تغییر کاربری داده و به تهیه غذا رو میآورند در حالی که در چند صد متری همین مکان یک تهیه غذا وجود دارد و شاید نیازی به صدور مجوز برای آن مکان نباشد.
*صدور مجوز تهیه غذا در راستای ایجاد اشتغال است!
بر این اساس رئیس مجمع امور صنفی همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس متولی «تهیه غذا» را اتحادیه چلوکباب و تالار پذیرایی دانست و اظهار کرد: منعی برای صدور مجوز برای متقاضیان تهیه غذا نیست.
حمیدرضا فرساییوحید بیان کرد: متقاضیان ایجاد «تهیه غذا» فقط باید ضوابطی که اتحادیه برای آنها تعیین کرده، رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از مواد غذایی سالم و کنترل و نظارت در این مراکز جزو وظایف مرکز بهداشت است اما صدور مجوز از مجمع امور صنفی است.
رئیس مجمع امور صنفی همدان در خصوص چرایی افزایش روز به روز این مراکز در همدان اظهار کرد: قانونگذار سال گذشته سقف حدود صنفی را برداشته و هر شخصی میتواند هر تعداد واحد صنفی را ایجاد کند.
وی تصریح کرد: دولت در راستای رفع موانع اشتغالزایی سقف حدود صنفی را برداشته تا همگان بتوانند ضمن ایجاد کسب و کار رونق اقتصادی را داشته باشند.
فرساییوحید با تأکید بر اینکه مشکلی در بخش صدور مجوز نیست، افزود: با این وجود باید نظارت و کنترل بیشتری از سوی مرکز بهداشت برای سلامت غذایی صورت گیرد.
*تهیه غذاهای ناسالم صلاحیت بهداشتی نمیگیرند
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت همدان با بیان اینکه تهیه غذا زیر نظر اتحادیه تالار پذیرایی و چلوکبابی همدان است، اظهار کرد: بسیاری از مراکز تهیه غذا که در سطح شهر فعال هستند شاید جواز کسب هم نداشته باشند که پیگیری این موضوع، بر عهده اتحادیه مربوطه و اتاق اصناف است.
حسین خالقیمجد گفت: اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه باید پیگیری لازم را داشته باشند تا اگر این مراکز مجوز ندارند آنها را مهر و موم کنند.
وی خاطرنشان کرد: واگذاری و صدور پروانه کسب به اماکن «تهیه غذا» منوط به این است تأییدیه از مراکز بهداشت دریافت شود اما وقتی شرایط مد نظر مراکز بهداشتی تأمین نشود، صلاحیت بهداشتی صادر نخواهیم کرد.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت همدان یادآور شد: مرکز بهداشت نیز با توجه به بضاعت خود اقدام به بازرسی از واحدهای دارای پروانه کسب و فاقد پروانه میکند.
وی ادامه داد: اگر ضوابط مندرج در آییننامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی را رعایت نکنند، طبق مراحل قانونی پیشبینی شده با آنها برخورد میشود.
خالقیمجد با اشاره به اینکه در 10 ماه اخیر نزدیک به 210 مورد نمونهبرداری مواد غذایی داشتهایم، گفت: این نمونهبرداریها از مراکز توزیع غذا بوده است.
وی اضافه کرد: با افرادی که مواد غذایی آنها با استاندارد مطابقت نداشته، طبق مقررات برخورد شده است و یا پرونده آنها به دادستانی ارجاع شده و اگر دارای سابقه قبلی بوده، محل آنها مهر و موم شده است.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت همدان یادآور شد: به طور تقریبی نزدیک به 40 واحد صنفی در 10 ماه اخیر تعطیل شده و حدود 120 مورد به تعزیرات معرفی شده است.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی و ساز و کار جلوگیری از شکلگیری واحدهای جدید باید در کمیسیون نظارت بر اصناف تعریف شود، تا شاهد ایجاد بیرویه این مراکز در هر نقطه از شهر نباشیم.
خالقیمجد خاطرنشان کرد: باید کمی در ضوابط و قوانین سختگیری شده باشد، تا هر کسی با کوچکترین هزینهای اقدام به ایجاد واحد صنفی آن هم در بخش اغذیه نکند.
وی در خصوص اینکه صدور مجوز ایجاد واحدهای صنفی جدید باید با در نظر گرفتن همه جوانب باشد، اضافه کرد: اشتغال و بیکاری باید همراه با جنبه بهداشت و سلامتی باشد و سیاستها یک سویه نباشد.
*«تهیه غذا» همراه با تدابیر سلامتی باشد
یکی از شهروندان در گفتوگو با خبرنگار فارس رشد بیرویه تهیه غذاها در سطح شهر را نامطلوب دانست و گفت: این موضوع نشان میدهد مردم به نوعی تنبل شدهاند و روی آوردن بیش از حد مردم به سمت غذای آماده، منجر به شکلگیری زیاد واحدهای «تهیه غذا» شده است.
وی با بیان اینکه برخی تهیه غذاها تنها به کمیت توجه کرده و به کیفیت توجهی ندارند، افزود: گاهی برنجی که درست پاک نشده است، پخته میشود که همین مسئله در مواقعی سلامتی مردم را به خطر میاندازد.
این شهروند همدانی با تأکید بر اینکه ظروف یکبار مصرفی که برخی از مراکز تهیه غذا استفاده میکنند، گیاهی نیست، بیان کرد: طبق مصوبه مرکز بهداشت همه ظروف یکبار مصرف مورد استفاده باید گیاهی باشد که متاسفانه در اکثر تهیه غذاها این گونه نیست.
شهروند دیگری با تأکید بر اینکه مواد اولیه غذاهای طبخ شده در «تهیه غذا» بسیار نامرغوب است، گفت: با یک حساب سرانگشتی قیمت برنج و گوشت، چگونه یک پرس غذا با نرخ چهار هزار تومان به فروش میرسد.
وی بیان کرد: اینکه مردم متقاضی وجود چنین اماکنی هستند درست، اما مراکز بهداشت و اتحادیه نیز باید سلامتی مردم را در نظر بگیرند و طبق شرایط و استانداردها اقدام به صدور مجوز کنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما