تاریخ : 2. بهمن 1392 - 8:40   |   کد مطلب: 10531
جشنواره زمستانی همدان که فردا پنجشنبه در این منطقه کلید می خورد، تلاش و اقدام دیگری است تا این استان را به عنوان قطب ورزشهای زمستانی و منطقه ای مستعد برای گردشگران این فصل مطرح و ظرفیتهای پنهان آن را معرفی کند.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار مهر، همدان به لحاظ بهره مندی از ظرفیت های گردشگری حرف های زیادی برای گفتن دارد و در چند سال اخیر و در فصل سرد زمستان جشنواره زمستانی در استان همدان برگزار شده است.

شاید بی ربط نباشد اگر گفته شود دیگر این موضوع که رونق گردشگری در یک مقصد به فصل مناسب آن بستگی دارد، کمی کهنه شده، چراکه امروزه تمام کشورهایی که در زمینه گردشگری فعالند به دنبال راهکارهایی هستند که در همه فصل‌ها و در همه روزها اعم از آفتابی و بارانی و برفی و حتی طوفانی، گردشگران را به سوی خود بکشانند.

یکی از کارشناسان گردشگری استان همدان در این خصوص با بیان اینکه گردشگری در زمستان موضوعی است که علاقمندانی در همه جای دنیا دارد، گفت: هنگامی که از گردشگری زمستانی صحبت می‌کنیم، اولین موضوعی که به ذهن متبادر می‌شود، انجام ورزشهای زمستانی در کوه‌های پر برف است که همین مورد مشتاقان بسیاری در میان گردشگران دارد.

منا اسفندی افزود: اگرچه تفریحات زمستانی از هزینه بالایی برخوردار است و تنها برای قشر خاصی امکان استفاده از ورزش‌های زمستانی همچون اسکی وجود دارد اما برای علاقه‌مندان به این ورزش نیز پیست‌های اسکی مناسبی در استان‌های غربی از جمله همدان موجود است که نیاز به معرفی بیشتر دارد.

یکی از کوهنوردان همدانی نیز در این زمینه معتقد است: استعداد های منحصر به فردی در گردشگری زمستانی همدان دیده می شود که قابل مقایسه حتی با کشورهای اروپایی است.

همدان برای برای برپایی ورزشهای زمستانی پیشقدم باشد

محمد امینی با بیان اینکه همدان به دلیل اقلیم مناسب در فصول زمستان می تواند برای برای برپایی ورزشهای زمستانی پیشقدم باشد، افزود: با این وجود گردشگری زمستانی نیازمند بسته خدمت شامل اقامتگاه، رستوران وامکانات اجرای ورزش خاص زمستانی است که نمونه آن در همدان کمتر دیده می شود.

وی با بیان اینکه برگزاری کمپینگ‌های زمستانی و انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های متنوع زمستانی دارای پیشینه قابل توجهی است، گفت: دیدار از سایت‌های تاریخی و طبیعی در فصل زمستان که تنها در فصل بهار و تابستان عادت به دیدار از آن‌ها داریم، خود خالی از جذبه نیست.

یک استاد دانشگاه نیز معتقد است: در صورتی که به استعدادهای ذاتی همدان در این زمینه توجه شود صنعت توریسم می تواند اقتصاد این منطقه را متحول کند.

علی یاوری افزود: استان همدان در تمامی شهرستانها امکانات منحصر به فردی دارد که به خاطر تمرکز امکانات در برخی شهرستانها سایر مناطق مورد غفلت واقع شده است.

وی گفت: همچنین در فصل زمستان و در همدان اکثر اخبار و گزارشات فصول سرد مربوط به مسدود بودن مسیرهای تردد و بارشهای فراوان است که موجب شده مسافرت به همدان محدود به فصول گرم سال شود

تاکید بر بارش در یک منطقه در دراز مدت مسافرت به آن منطقه را کاهش می دهد

وی با بیان اینکه تاکید مکرر بر بارش در یک منطقه موجب می شود که در دراز مدت مسافرت به آن منطقه کاهش یابد، متذکر شد: این موضوع موجب شده در اذهان عمومی همدان منطقه ای سخت برای مسافرتهای زمستانی قلمداد شود.

یک شهروند همدانی نیز با بیان اینکه مردم همدان بسیار خونگرم، مهمان‌نواز و صاحب فرهنگ هستند، گفت: همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین، نام شناخته شده‌ای در تمام جهان است.

پریسا مولوی با بیان اینکه نام همدان، تداعی‌گر دانشمندانی است که هر یک در طول حیات خود فرهنگ‌ساز و تمدن‌آفرین بوده‌اند، افزود: همدان با سابقه و تمدن بیش از سه هزار ساله خود قابلیت‌های بسیاری در حوزه گردشگری دارد.

وی افزود: اگر چه صنعت گردشگری همدان صنعتی نوپاست، اما استعدادهای گردشگری همدان به دلیل دارا بودن آب و هوای چهار فصل، اماکن تاریخی و مواهب طبیعی مانند غار علیصدر و سراب‌های نهاوند سرمایه‌های عظیمی برای صنعت گردشگری است.

مولوی با بیان اینکه جاذبه‌های گردشگری متنوع همدان می‌تواند پاسخگوی سلایق گردشگران مختلف باشد، اظهار داشت: زندگی مردمان تمدن‌ساز در این خطه از میهن اسلامی، میراث فرهنگی عظیمی به یادگار گذاشته و جاذبه‌های فراوانی برای گردشگران ایجاد کرده است.

وی افزود: هگمتانه به عنوان نخستین پایتخت ایران، کتیبه‌های گنجنامه، گنبد علویان، تپه نوشیجان و شیرسنگی نمونه‌هایی از این میراث فرهنگی است که هویت ایران و جهان در آن بارز است.

سفال لالجین، مرواربافی ملایر، فرش کبودرآهنگ و چرم همدان شهرت جهانی دارند

مولوی همچنین به جاذبه‌های تفریحی همدان اشاره کرد و گفت: صنایع دستی جاذبه و قابلیت مهم دیگر گردشگری استان است که در میان این بخش سفال لالجین، مرواربافی ملایر، فرش کبودراهنگ و چرم همدان شهرت جهانی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صمایع دستی استان همدان نیز در این خصوص با بیان اینکه افزایش جذب گردشگر در فصل غیر پیک، ارتقا درصد اقامت مسافران در فصل زمستان، رونق اقتصادی و فعال سازی امکانات گردشگری، افزایش و رونق تورهای ورودی و زمینه سازی برای جذب توریسم خارجی در استان از مهمترین اهداف این جشنواره است، تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد جشنواره را همه ساله در فصل زمستان تداوم بخشیم.

علیرضا ایزدی با اشاره به توانمندی و ظرفیت همدان و برخی از شهرهای این استان در زمینه توسعه ورزشهای زمستانی متذکر شد: این جشنواره به منظور آزمونه گردشگری شدن همدان برنامه‌ریزی شده و حضور سفرا در توسعه گردشگری خارجی استان همدان بسیار مؤثر خواهد بود.

علیرضا ایزدی همچنین به برنامه‌های دیگر جشنواره زمستانی اشاره و اظهار امیدواری کرد که این برنامه‌ها بتواند تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد شور و نشاط در جامعه را محقق کند.

به دنبال معرفی ظرفیت‌های گردشگری همدان به مهمانان داخلی و خارجی هستیم

علیرضا ایزدی با بیان اینکه به دنبال معرفی ظرفیت‌های گردشگری همدان به مهمانان داخلی و خارجی هستیم، اظهار داشت: در ایام جشنواره زمستانی چند سفیر در همدان حضور می‌یابند.

وی با بیان اینکه جشنواره زمستانی همدان سوم تا دوازدهم بهمن‌ماه امسال برگزار می‌شود، افزود: همدان با داشتن امکانات مطلوب شهری و ورزشی پایلوت‌ برگزاری جشنواره‌های فرهنگی ورزشی زمستانی در کشور به شمار می‌رود.

وی افزود: درصددیم با کمک و همکاری نزدیک دستگاه‌های مربوط با ورزش، نام استان همدان را به عنوان یکی از مهمترین و بهترین پایلوت رشته‌های مفرح ورزشی زمستانی مطرح کنیم.

ایزدی با بیان اینکه باید حوزه‌های مختلف صنعت گردشگری را تخصصی کرد، اظهار داشت: در زمینه گردشگری افراد دارای سلایق و علایق متنوعی هستند که با تخصصی کردن آن می‌توان به هر گروه از افراد توجه کرد.

خانواده‌ها باید در زمستان نیز فضای شاد و با نشاطی داشته باشند

وی افزود: ایجاد شور و نشاط در ایام زمستان از علایق گروهی از جامعه هدف است که این امر برگزاری جشنواره‌ای با برنامه‌های متنوع را می‌طلبد تا خانواده‌ها بتوانند در زمستان هم فضای شاد و با نشاطی داشته باشند.

وی ادامه داد: حضور گردشگر و مسافر در همدان تعامل فرهنگی ایجاد می کند و می توان از این طریق فرهنگ دینی خود را به کشورهای دیگر شناساند.

ایزدی بیان کرد: تداوم حضور گردشگر با زیرساخت های موجود درآمدزایی و خوداشتغالی مناسبی را در همدان به جریان می اندازد..

حال با برنامه ریزی این چنینی برای برگزاری هفتمین جشنواره زمستانی همدان باید منتظر آن بود تا نتایج این برنامه ریزی ها در ایام اجرایی شدن آنها از دیدگاه گردشگران داخلی و خارجی و مردم استان همدان مورد ارزیابی قرار گیرد تا درصد موفقیت همدان در جذب گردشگر زمستانی نمایان گردد.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت