به گزارش کورنگ، ˈقربانعلی محمد پورˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:استان همدان با داشتن 27 تالاب مصنوعی و طبیعی چشم انداز مناسبی برای زیستگاه پرندگان و گونه های مختلف آبزی ایجاد کرده است.
وی، وجود تالاب های بکر و زیبا در استان همدان را زمینه ای برای تحقیق و پژوهش دوستداران طبیعت و دانش پژوهان دانست و از این مناطق به عنوان هویت استان یاد کرد.
وی با تاکید بر اینکه خشک شدن تالاب ها به معنای از بین رفتن هویت منطقه است، اظهار داشت:خشک شدن تالاب از بین رفتن گونه های جانوری و به هم خوردن اکولوژی منطقه را به همراه دارد.
وی گفت:تالاب های منطقه شکار ممنوع ˈشیرین سوˈ و ˈآبشینهˈ از مهمترین تالاب های مصنوعی استان است و افزایش بارندگی های در زمستان سالجاری زمینه ساز آبگیری و احیای مجدد تلاب خشک شده ˈپیرسلمانˈ خواهد بود.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست همدان تصریح کرد: مهمترین تهدید تالاب ها دست اندازی انسان در طبیعت با اجرای طرح های سدسازی، حفر چاه های غیر مجاز و بهره برداری بی رویه از منابع آبی زیرزمینی است که باعث خشک شدن و کاهش شدید سطح آب تالاب ها و دریاچه ها شده است.
محمد پور بیان کرد : خشکسالی های اخیر استان همدان و وابستگی بخش عظیمی از استان به حوزه کشاورزی منجر به استفاده بی رویه از آب های زیرزمینی شد و طبق گزارش دریافتی شماری از افراد سودجو اقدام به حفرچاه غیر مجاز در داخل منطقه حفاظت شده آق گل کرده اند.
وی اظهار داشت : اجرای طرح های عظیم سد سازی در مسیر آبراهه و چشمه ها تحت عنوان مدیریت بهینه آب منجر به خشک شدن چشمه ها و تغییر مسیر آب راهه ها شد.
وی در خصوص تاثیر احداث سد در از بین رفتن محصولات کشاوری توضیح داد : از بین رفتن تالاب ها موجب کاهش پرندگانی شد که با از بین بردن آفات گیاهی در توسعه کشاورزی دخیل بودند.
از عناصر اصلی مدیریت، که بدون آن موفقیت حاصل نخواهد شد، آگاهی مردم در مورد ارزش های تالاب و تهدیدات پیش روی آن است. بنابراین ارتقاءآگاهی عموم مردم و تقویت مشارکت های مردمی از اولویت های برتر مدیریتی است.
انتهای پیام
دیدگاه شما