به گزارش کورنگ به نقل از ایرنا، محمد ابراهیم الهی تبار در اولین نشست اعضای ستاد انتخابات استان همدان، افزود: ایجاد فضای رقابتی و با نشاط برای بیان دیدگاهها، سالم برگزار شدن انتخابات با دقت و امانتداری از محورهای دیگر سیاستهای کلی وزارت کشور و استان در انتخابات است.
وی با یادآوری بیانات امام راحل (ره) که 'میزان رای ملت است' و تاکید رهبر معظم انقلاب که فرموده اند'رای مردم حق الناس است ' اظهار کرد: این بیانات معیار فعالیت ستاد انتخابات کشور و استان است و این ستاد به دنبال حراست از آرای مردم است زیرا مجری انتخابات باید امانتدار رای مردم باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان با ذکر اینکه قانون فصل الخطاب است افزود: اعضای این ستاد قانون را به عنوان مبنا اجرا کرده و اجازه نمی دهند کسی فراتر از قانون حرکت کند و به خود هم اجازه نخواهد داد که قانون را نادیده بگیرد.
الهی تبار بیان کرد: انتخابات محکی برای سنجش سرمایه اجتماعی است و با ایجاد فضای مناسب باید مشارکت مردم، اعتماد و رضایتمندی از این سرمایه را افزایش داد.
وی با یادآوری شعار سال، تصریح کرد: با همدلی و همزبانی، اعتقاد به ظرفیتهای درون جامعه و اعتماد متقابل به دنبال برگزاری انتخابات در یک فضای آرام و با کمترین تنش هستیم و سعی خواهیم کرد با سعه صدر مسائل را دنبال کنیم و با برخورد با بی قانونی و اجازه ندادن سرکشی به جریانها و افراد، فضا را برای برگزاری انتخابات سالم فراهم کنیم.
رئیس ستاد انتخابات استان با یادآوری تقویم انتخابات، خاطرنشان کرد: در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس دهم به قانون عمل خواهد شد و استعلام از مراجع چهارگانه ملاک عمل خواهد بود و این مراجع نیز باید بر اساس قانون و آن اختیاراتی که قانون به آنها داده است، عمل کنند.
الهی تبار ادامه داد: داوطلبان انتخابات در زمان تعیین شده قانونی می توانند تبلیغات رسمی داشته باشند و در خارج از این زمان اگر به عنوان کاندیدای انتخابات تبلیغات داشته باشند، تخلف است.
وی گفت: هرگونه تحرک انتخاباتی داوطلبان احتمالی رصد می شود و اگر خلاف قانون باشد، برخورد و تذکر داده خواهد شد.
وی افزود: کسی حق ندارد از امکانات دولتی له یا علیه کسی در انتخابات استفاده کند و اگر مشاهده شود، برخورد خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان با تاکید بر توجه به سرمایه اجتماعی از سوی فعالان انتخاباتی گفت: کاندیداها به طور معمول مشکلات اجتماعی را برجسته می کنند و این موضوع احتمال افزایش نقد غیرمنصفانه را بدنبال دارد که می تواند به نظام آسیب و ضربه بزند و از طرفی موجب کاهش اعتماد عمومی شود.
الهی تبار تاکید کرد: کاندیداها و افرادی که قصد کاندیداتوری دارند به این موضوع توجه کنند که کاهش اعتماد عمومی و برجسته سازی برخی مسائل، جامعه را با چالشهای امنیتی مواجه خواهد کرد پس ویژگی ها، توانمندی ها و برنامه های خود را اعلام کنند و کارهایی که می توانند برای مردم انجام دهند را اطلاع داده و اعتماد را کاهش ندهند یا به سمت ایجاد بی اعتمادی بین دولت و مردم نروند که این آسیبی برای شعار سال و اعتماد عمومی است.
وی با بیان اینکه انتخابات موضوعی ملی است و باشکوه و بدون حاشیه برگزار شدن آن مهم است، تصریح کرد: شناخت از ظرفیتها و امکانات استان لازمه استفاده بهتر از آنها در موضوع برگزاری و اجرای انتخابات است پس اطلاعات امکانات و ظرفیتهای دستگاههای اجرایی استان به منظور اجرای بهتر انتخابات، شناسایی و به ستاد ارائه شود.
معاون استاندار همدان افزود: به فرمانداریها اعلام شده تا مقدمات برگزاری انتخابات را ایجاد کنند زیرا اجرای انتخابات بر اساس قانون با وزیر کشور، فرمانداران و بخشداران است.
الهی تبار با بیان اینکه ارتباط ستاد انتخابات استان و کشور از دوم اردیبهشت ماه امسال برقرار است، خاطرنشان کرد: تمامی فرایند انتخابات مکانیزه انجام می شود و فقط مرحله اخذ رای و شمارش و تجمیع آرا، الکترونیکی نیست.
وی اضافه کرد: وزارت کشور آمادگی خود را برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی اعلام کرده است و اگر مسائل مورد نیاز مانند تجهیزات، هزینه ها، اجرا و آموزش در تعامل با شورای نگهبان برطرف شود، انتخابات الکترونیکی برگزار خواهد شد.
معاون استاندار همدان افزود: سه دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و میاندوره ای شوراهای اسلامی هفتم اسفندماه امسال در استان برگزار خواهد شد که برگزاری انتخابات میاندوره ای شوراها در دو شهر شیرین سو و فرسفج و 85 روستا در سطح استان، تاکنون قطعی است.
استان همدان با یک میلیون و 750 هزار نفر جمعیت و 9 شهرستان، دارای هفت حوزه انتخابیه و 9 کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی است.
انتهای پیام
دیدگاه شما