به گزارش کورنگ به نقل از دانشجوخبر؛ باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا با امضای لایحه بودجه سال آینده این کشور، محدودیتهای تازه برای ورود به این کشور را هم به عنوان بخشی از قانون بودجه تایید کرده است.
دوسال خوش بینی و اعتماد به اوبامای باهوش و مودب چقدر زود جواب داد. دولت یازدهم دوسال با تمام توان رسانه ای خود مدعی بود قدرت های بزرگ در برابر ایران تسلیم شده اند! روحانی و تیم مذاکره کننده او مدعی شدند که با دیپلماسی خود و مذاکره برد-برد با شیطان بزرگ توانسته اند مسئله 12 ساله هسته ای را حل کرده و تمامی تحریم ها را لغو کنند.
ادعایی که با کمی بررسی و دقت در متن سند تنظیم شده نادرست بودن آن مشخص می شد و منتقدان و دلسوزان بارها نقاط ضعف آن را به مسئولین دولتی یادآوری کردند اما با بدترین الفاظ مورد عنایات قرار گرفتند. در پایان رهبر انقلاب با اعمال نظر در مورد متن سند تنظیم شده برجام به این گفتگوها پایان داده و فرمودند: "محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است دچار نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعددی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه به لحظه، میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آیندهی کشور منتهی شود."
ده روز پیش کنگره آمریکا با تصویب طرحی قانون تحریم جدیدی را تصویب کرد که طبق آن محدودیت های فراوانی در بخش صنعت گردشگری و تجاری ایران بوجود می آید. تحریمهای نژادپرستانه ای که ایران و سه کشور آسیایی و آفریقایی دیگر را تروریستپرور معرفی کرده و ترتیبات سختگیرانهتری را برای کسانی که به هر دلیلی به این ممالک سفر میکنند، در نظر میگیرد.
محمدجواد ظریف که مسئولین دولتی او را قهرمان دیپلماسی کشور می نامیدند در واکنش به تصویب این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا و درحالی که همه تلاشهای خود در دوسال گذشته را برباد رفته می دید در مصاحبه با المیانیتور گفته بود: " قانون محدودیت سفر به ایران خلاف برجام است و منتظر اقدامات دولت واشنگتن برای توقف این قانون هستیم."
اما اینبار هم خوش بینی مسئول تیم مذاکره کننده به مسئولین دولت آمریکا جواب نداد و رییس جمهور آمریکا شب گذشته قانون تحریم جدید محدودیت سفر به ایران که نقش موثری در صنعت گردشگری و تجارت کشور خواهد داشت را تصویب کرد تا همه آرزوهای اعتماد کنندگان به آمریکا با نقض برجام نقش برآب شود.
رهبر معظم انقلاب در نامه تاریخی خود به رییس جمهور در مورد تایید مشروط برجام دستور داده بودند: "در سراسر دورهی 8 ساله وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانهای (از جمله بهانههای تکراری و خودساختهی تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند 3 مصوبهی مجلس اقدامهای لازم را انجام دهد و فعالیتهای برجام را متوقف کند."
حال عملا برجام تنها چند روز بعد از اجرای مراحل اولیه آن و درحالی که با وجود برچیده شدن تعداد زیادی از سانتریفیوژ ها و ... هنوز هیچگونه تحریمی لغو یا متوقف نشده، نقض شده و مشخص نیست هزینه دوسال توقف صتعت هسته ای کشور چگونه باید جبران شود.
هم اکنون باید دید رییس جمهور محترم و دستگاه دیپلماسی دولت در برابر نقض صریح برجام توسط آمریکا چه واکنشی نشان می دهند. آیا طبق دستور رهبری اجرای برجام را متوقف می کنند یا می خواهند این تحریم را توجیه و آن را صرفا مخالف روح توافق بخوانند! نقش هیئت نظارت بر برجام در شورای عالی امنیت ملی در این برهه بسیار حیاتی است...
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما