به گزارش کورنگ ،با گذشت بیش از یک سال از آغاز اکران فیلم «محمد رسول الله» مجید مجیدی در ایران، بسیاری از مخاطبان و اصحاب رسانه، از اکران جهانی این فیلم به دلیل نام پحش کننده آن و مخالفتهای برخی کشورهای اسلامی از جمله عربستان و دانشگاه الازهر نا امید شده بودند. اما در نهایت فیلم «محمد رسول الله»، ماه گذشته در کشور ترکیه به شکل گسترده اکران شد. این فیلم در هفته اول نمایش خود با استقبال بسیار چشمگیر مخاطبان مواجه شد و توانست عنوان سومین فیلم پرفروش سینمای ترکیه در اولین هفته اکران را از آن خود کند.
مجید مجیدی که این روزها در ترکیه به سر میبرد، در گفتوگو با شبکه تلویزیونی TRT ترکیه درباره علت انتخاب دوران کودکی حضرت محمد (ص) برای ساخت فیلم «محمد رسول الله» گفت: «من برای ساخت فیلم حضرت محمد (ص) خیلی مطالعه کردم و بعد از از پژوهش های متمادی دوران کودکی نبی مکرم اسلام (ص) را انتخاب کردم. با ساخت این فیلم بدنبال تقویت وحدت امت اسلامی بودم و از این رو همانطوری که گفتم با بررسی و تتبع فراوان این مقطع سنی مبارک پیامبر اعظم را برگزیدم.»
مجیدی درباره تصور جامعه غرب نسبت به دین اسلام میگوید: «متاسفانه دنیای غرب با اسلام حقیقی بسیار بیگانه است. البته مردم جوامع غربی مقصر نیستند چون دولت ها و جریانات حاکم بر جوامع غربی نه تنها تصویر درستی از اسلام را ارائه نمی دهند بلکه تصویرسازی وارونه و خلاف واقع را ترویج می کنند. غربی ها با ارائه و طراحی پروژه اسلام هراسی جوامع خویش را به تغافل وادار می کنند و با استفاده از این پروژه مقابله با اسلام در در دستور خود دارند. از این رو مردم جوامع غربی با اسلام واقعی فاصله داشته و شناختی واقعی از اسلام ندارند.»
کارگردان «بچههای آسمان» در ادامه انتقادات تندی به کشورهای غربیها وارد میکند و میگوید سران این کشورها تنها چیزی که از دین اسلام میدانند، کشت و کشتار و خونریزی است: «آنها تنها چیزی که از اسلام می دانند خشونت و کشتار و خون ریزی است که اتفافا مسبب آنهایی که این تصویر را را از اسلام ارائه می دهند ، ساخته و پرداخته خود غربی هاست. غربی ها اسلام را مساوی با رادیکالیسم معرفی می نمایند که تصویر بسیار غیرواقع می باشد. داعش که غربی ها سعی در القاء آن به جهان غرب و سایر جوامع دارند، همان وهابیت و گروههای تکفیری هستند که نسبتی با اسلام ندارند. داعش اسلام را به سرقت برده است. اسلام دین محبت، رحمت، برادری و صلح و دوستی است و وجود نبی مکرم اسلام (ص) بهترین الگوی این اسلام است.»
اما با اکران فیلم «محمد رسول الله» در ایران، مفتیهای مذهبی کشور عربستان و شیخ دانشگاه «الازهر» مصر، به دلیل ساخته شدن این فیلم در کشور ایران، علیه آن فتوا دادند. همچنین برخی از چهرههای مذهبی اهل سنت، مدعی شدند که در فیلم «محمد رسول الله»، چهره حضرت محمد (ص) نشان داده شده است، درحالی که با آغاز اکران فیلم، مشخص شد که مجیدی به هیچ عنوان چهره بازیگر خردسال نقش حضرت محمد (ص) را به تصویر نکشیده است.
مجید مجیدی درباره مخالفتها و تحریم فیلم «محمد رسول الله» در کشورهای عربستان و مصر گفت: «متاسفانه فیلم حضرت محمد (ص) در عربستان سعودی و مصر از سوی افراطی ها حرام اعلام شد و این به دلیل تعصبات غیر منطقی است. آنها بدون مشاهده فیلم حکم بر حرام بودن آن دادند و من از آن مفتیها خواستم اول فیلم را ببینند و بعد افتاء بدهند و اما حاضر به پذیرش نشدند. فیلم من، دومین فیلم در مورد پیامبر اعظم است، در حالیکه در غرب 200 فیلم با محوریت حضرت عیسی (ع) و 150 فیلم در مورد حضرت موسی (ع) و 42 فیلم در خصوص زندگانی بودا ساخته شده است . دنیای اسلام در معرفی پیامبر خاتم از طریق دنیای رسانه کم کاری کرده است. البته تلاش برای اتحاد مسلمین و تقویت وحدت امت اسلامی در سایه نبی مکرم اسلام (ص) و ارائه تصویر درست از اسلام و مبارزه با تصویر سازی غلطی که وهابیت وگروههای همچون داعش از اسلام دارند ، از اهداف اصلی من برای ساختن این فیلم بود.»
کارگردان «آواز گنجشگها» در گفتوگوی دیگری با تشکر از مردم ترکیه برای استقبال از آخرین ساختهاش، در پاسخ به این پرسش که چرا «محمد رسول الله» با تاخیر در این کشور به نمایش درآمد، گفت: «در ترکیه 7 ماه قبل هماهنگی های لازم برای اکران صورت گرفت و البته مشکلات تکنیکی و صداگذاری هم بر تاخیر اکران مزید علت شد.»
انتهای پیام/
دیدگاه شما