تازه ترین مطالب

تاریخ : 15. اسفند 1397 - 13:12   |   کد مطلب: 31787
بررسی امنیت مرز ایران و پاکستان در گفت و گوی کارشناس مسائل منطقه با دانا؛
آمادگی کامل ایران برای مقابله با ناامنی های مرز پاکستان
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اوضاع اخیر مرز ایران و پاکستان به ... گفت: یک سری حوادث ناخواسته و غیر قابل کنترلی در مرز ایران و پاکستان وجود دارد که اگر دولت پاکستان با سیاست هایی که تا کنون پیش گرفته است، نسبت به تامین امنیت مرزهای خودش اقدامی نکند و به همسایگان خودش جواز اقدام علیه تروریست ها را ندهد، مسلم است بسیاری از کشورها از پاکستان رویگردان خواهند شد.

سیدوحید ظهوری، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به امنیت مرز بین ایران و پاکستان به شبکه اطلاع رسانی راه دانا گفت: تنش هایی که اخیراً در منطقه پیش آمد و همچنین با توجه به حادثه اخیر تروریستی خاش، لازم است تا یک سری تدابیر امنیتی برای تامین امنیت مرز این دو کشور صورت گیرد.

 

وی به اظهارات اخیر نخست وزیر پاکستان در خصوص تامین امنیت مرز این کشور با ایران اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه پاکستان با مسائل مختلفی مخصوصاً گروه های تروریستی مواجه است و از طرفی عمران خان نیز با آرای نسبتاً خوب مردمی به روی کار آمده است و یک چهره و شخصیت مردمی محسوب می شود، مسلم است که عمران خان علاقه مند است که تنش ها در منطقه کمتر شده و تهدیدی از طرف پاکستان متوجه کشورهای همسایه حتی افغانستان نشود.

 

کارشناس مسائل منطقه خاطر نشان کرد: عدم تامین امنیت مرز این دو کشور برای ایران سنگین و گران تمام می شود، بر همین اساس پاکستان باید تدابیر لازم را در جهت تامین امنیت مرزها بیاندیشد.

 

ظهوری به پیشنهاد حصار کشی در مرزها توسط دولت پاکستان اشاره کرد و گفت: اینکه فقط صرفاً یک حصار کشیده شود، هیچ دردی را دوا نخواهد کرد، بلکه مشکلات را افزایش خواهد داد.

 

وی ابراز داشت: اگر قرار باشد جمهوری اسلامی ایران با حصار خود را در امنیت قرار دهد باز هم یقیناً مشکلات و مسائلی را خواهد داشت و مسئله ای که عمران خان در خصوص حصار کشی در نظر گرفته است، راهگشا نیست و نتیجه خوبی نخواهد داشت، هر چند می تواند به صورت مسکن و موقت در یک مدت کوتاهی، کمی زخم ها را التیام ببخشد و امنیت مرزها را تامین کند.

 

این کارشناس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "تا چه زمانی باید شاهد عملیات تروریستی در مرزها باشیم و جمهوری اسلامی ایران باید چه گام هایی در مقابله با این حوادث بردارد؟" گفت: به نظر می رسد دولت ایران یک سری اقداماتی را انجام داده و اعلام کرده است که آمادگی کامل و تام را در مقابله با ناامنی هایی که در مرزها متوجه ایران است را دارد.

 

ظهوری افزود: یک سری حوادث ناخواسته و غیر قابل کنترل وجود دارد که اگر پاکستان با سیاست هایی که تا کنون پیش گرفته است، نسبت به تامین امنیت مرزهای خودش اقدامی نکند و به همسایگان خودش جواز اقدام علیه تروریست ها را ندهد، مسلم است بسیاری از کشورها از پاکستان رویگردان خواهند شد.

 

وی تاکید کرد: عدم تامین امنیت مرزهای پاکستان توسط این دولت متوجه برخی از تعهدات بین المللی پاکستان با همسایگان و مخصوصاً در رابطه با قراردادهای امنیتی این کشور خواهد شد و بر همین اساس پاکستان باید همکاری تمام را در این زمینه داشته باشد.

 

کارشناس مسائل منطقه ابراز داشت: کارها و اقداماتی که دولت پاکستان مدعی به انجام آن است، عملاً خلاف واقعیت است و پاکستان همواره خلاف عمل کرده است و مشکلاتی هم در ارتباط با افغانستان و ایران داشته است.

 

سیدوحید ظهوری با اشاره به احضار سفیر پاکستان به وزارت خارجه خاطر نشان کرد: به نظر می رسد اگر پاکستان یک تصمیم سریع و خوب نگیرد،  می تواند روابط دو کشور را به تنش بکشاند و در اینصورت جمهوری اسلامی ایران می تواند اقدامات دیگری انجام دهد.

 

این کارشناس در تشریح کمک پاکستان به آمریکا برای حل مشکلات افغانستان گفت: با توجه به مسائل منطقه ای و جریاناتی که پیش آمده است، پاکستان رابطه مستقیم و تنگاتنگی با مسائل امنیتی افغانستان دارد؛ اگر پاکستان با افغانستان رابطه خوبی برقرار و به امنیت افغانستان کمک کند حتماً موثر خواهد بود در غیر اینصورت کشورهای دیگر نسبت به این موضوع دخالت  بیشتری خواهند کردند. در حقیقت هرچقدر پاکستان را کنترل کنند بازهم دخالت های خارجی ممکن است پاکستان را وادار به عدم همکاری با کشورهای همسایه مخصوصاً افغانستان بکنند.

 

ظهوری در پایان گفت: نفوذ طالبان و نفوذ گروه های تروریستی سلفی و وهابی در درون دولت و ایالت های پاکستان می تواند همکاری با کشورهای خارجی را زیادتر کند و این موضوع می تواند چالش بزرگی برای دولت پاکستان باشد.

 

انتهای پیام/رستمی

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت