به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس، گردشگری همواره به عنوان یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین عوامل درآمدزایی و توسعه اقتصادی به شمار میرود که همیشه ایام میتوان از این منبع برای امور اقتصادی بهرهمند شد.
امروزه گردشگری یکی از صنایع بزرگ در حال رشد است که بخشی از این صنعت را میتوان در مناطق بکر طبیعت یافت، مناطقی که تالابها را نیز میتوان در این حوزه تعریف کرد.
به عنوان یک واقعیت انکارناپذیر باید پذیرفت که تالابها امروزه در برخی مناطق دیگر به عنوان اماکن گردشگرپذیر فراموش شدهاند، هرچند در بعضی مناطق چون تالاب انزلی همچنان پذیرای گردشگران زیادی است.
تالابها یکی از بینظیرترین اکوسیستمهای طبیعت به شمار میروند که نسبت به دیگر اکوسیستمها از اهمیت بیشتری برخوردارند؛ همین امر سالانه بسیاری از گردشگران را روانه این مناطق بکر در طبیعت میکند.
استان همدان دارای تالابهای متعددی است که از این میان به تالاب شیرینسو در شهرستان کبودراهنگ، تالاب آقگل در شهرستان ملایر و تالاب آبشینه در همدان اشاره کرد.
همه میدانند که تالابها با دارا بودن آثار زیستمحیطی جذاب بسیار برای گردشگران قابل توجه است اما آیا این اماکن سهمی از گردشگران استان را دارا هستند؟
باید دید این تالابها چه میزان از گردشگران را به خود جذب کرده و یا میتوانند جذب کنند چون هر مکانی برای گردشگرپذیری نیازمند زیرساخت است و این مهم باید از سوی متولیان امر مورد توجه قرار گیرد.
در همین راستا مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس همدان اظهار کرد: یکی از مناطق تفریحی، تالابها هستند که به علت سکون و آرامشی که در این مناطق وجود دارد میتواند مکانی برای استراحت انسانها به شمار رود.
قربانعلی محمدپور با اشاره به اینکه یکی از اکوسیستمهای حیاتی پرتولید حساس را میتوان تالابها نامید، عنوان کرد: تالابها به عنوان یکی از مناطق بکر طبیعی میتوانند بسیار گردشگرپذیر بوده و نقاط جذابی برای دوستداران طبیعت به شمار رود.
وی با اشاره به یکی از تالابهای گردشگری استان خاطرنشان کرد: تالاب پیرسلمان در اسدآباد سالانه علاقهمندان به طبیعت و طبیعتگردی را به خود جذب میکند که از این تالاب بازدید میکنند.
وی با اشاره به گردشگرپذیری تالابهای سطح استان یادآور شد: آنچه در بحث گردشگرپذیری تالابها برای ما اهمیت دارد، و ما برنامهریزی کرده و روی آن کار میکنیم، تالاب شیرینسو است.
وی ادامه داد: سال قبل با بحث ماهیگیری که در تالاب شیرینسو اتفاق افتاد، نشان از آن دارد که این مکان قابلیت گردشگری دارد.
وی در خصوص حفاظت برای از بین نرفتن این تالاب نیز یادآور شد: به منظور حفاظت با مطالعاتی که انجام شده، به دنبال فنسکشی هستیم تا از ریختن زباله در این مناطق جلوگیری شود.
وی به ظرفیت گردشگری تالابها اشاره کرد و بیان داشت: در سطح استان همدان تالابهای پیرسلمان اسدآباد، آقگل که خشک شده، بخشی از پشت سد اکباتان و آبشینه و تالاب شیرینسو پتانسیل گردشگری دارند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر برای تالاب شیرینسو برنامهریزی کردیم تا با کمک میراث فرهنگی به قطب گردشگری تبدیل شود.
*تالابها مکان مهمی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان نیز در ادامه گردشگری در حوزه تالابها را مهم دانست و افزود: با طراحی تور مشترک بین دو استان زنجان و همدان میتوانیم تالاب شیرینسو را نیز در مسیر این تور قرار دهیم تا گردشگران بتوانند از این مناظر بکر طبیعی استفاده کنند.
علیرضا ایزدی با بیان اینکه تالابها مکانهای مناسبی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری است، افزود: تالابها با طبیعت بکر خود میتوانند به قطب گردشگری تبدیل شوند.
وی تالابها را یکی از فضاهای اکوسیستمی عنوان کرد و یادآور شد: تالابها از اماکن مناسبی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری به شمار میروند که میتوانند در جذب گردشگر نیز مؤثر باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان تصریحکرد: تالابها با چشمانداز زیبا و منحصربهفرد خود برای گردشگران علاقهمند به طبیعت دلنواز است و به نوعی آرامش روحی را به ارمغان میآورد.
لازم به ذکر است تالابها یکی از مناطق تفریحی برای گردشگران است که قطع به یقین میتواند در جذب گردشگر موثر واقع شود.
تالابها با دارا بودن گونههای مختلف گیاهی، جانوری و پرندگان میتوانند جاذبههای زیادی را برای استفاده گردشگران فراهم کنند.
امیدواریم که متولیان امر با شناسایی نقاط و جاذبههای گردشگرپذیر مانند تالابها، این مناطق را به گردشگران معرفی کنند تا در آینده شاهد رونق گردشگری این نقاط و تبدیل آنها به قطب گردشگری شویم.
سیده فریده حسینی فرزام
دیدگاه شما