تازه ترین مطالب

تاریخ : 20. تير 1392 - 15:27   |   کد مطلب: 6790
امام جمعه كبودرآهنگ با بيان اينكه روزه تقويت قوه ملكوتی را سبب می‌شود و ساير قوايی كه انسان را به هلاكت می‌رساند تضعيف می‌كند، اظهار كرد: اين بركات ناشی از گرسنه بودن ‌و ضعف بدنی است كه موجب رقت قلب می‌شود.

به گزارش کورنگ حجت‌الاسلام يوسف روحانی، امام جمعه كبودرآهنگ در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه همدان، گفت: روزه تقويت قوه ملكوتی را سبب می‌شود و ساير قوايی كه انسان را به هلاكت می‌رساند تضعيف می‌كند و اين بركات ناشی از گرسنه بودن و ضعف بدنی است كه موجب رقت قلب می‌شود.

وی افزود: روزه امتيازاش نسبت به ساير عبادات بسيار بالاتر است و به‌عنوان خالص‌ترين عبادت‌ها از آن ياد شده است، فلاسفه انسان را دارای چهار قوه حيوانی، سبوعی، شيطانی و ملكوتی دانسته‌اند و روزه باعث تقويت قوه ملكوتی انسان و تضعيف قوه حيوانی، قوه سبعی و شيطانی انسان می‌شود.

حجت‌الاسلام روحانی اضافه كرد: در روايات آمده است روزه يادآور روز قيامت است و اگر انسان به‌واسطه عملی ياد آن روز بيفتد می‌تواند نسبت به خواهش نفسانی مقاومت كند و خداوند در سوره بقره فلسفه روزه‌داری را كسب تقوا معرفی كرده است.

امام جمعه كبودرآهنگ اظهار كرد: روزه موجب حفظ سلامتی بدن از امراض می‌شود و تأكيد شده است روزه بگيريد تا سلامت بمانيد پيامبر اكرم(ص) نيز فرموده‌اند يكی از بركات روزه سلامتی است.

وی ادامه داد: مطرح كردن مسئله سبك زندگی اسلامی توسط مقام معظم رهبری گويای اهميت آن از جانب ايشان بوده و ايشان معتقدند كه با تغيير سبك زندگی و تغيير آن به اسلامی مزايای زيادی در جامعه دارد.

اين مقام مسئول ادامه داد: يكی از مهمترين فوايد روزه به ياد گرسنگان بودن و حال نيازمندان را لمس كردن است كه شايد در ماه‌های ديگر اين احساس كمتر وجود داشته باشد ولی در ماه رمضان به‌طور عينی احساس می‌شود و به ياد كسانی می‌افتيم كه در شرايط سختی زندگی می‌كنند.

وی تصريح كرد: مشكلات اجتماعی به‌واسطه عمل عبادی روزه كمتر می‌شود و در ماه رمضان خيران همت می‌كنند و به مراكز خيريه توجه بيشتری دارند و به دادن افطاری به‌خصوص نيازمندان رو می‌آورند.

حجت‌الاسلام روحانی ابراز کرد: متأسفانه هدف دشمن در تبليغات مصموم، قشر جوان است و ابزاری كه برای آسيب زدن تدارك ديده‌اند ابزاری است كه برخواسته از هيجان، حرص، طمع در غرايز به واسطه اين ابزار كه در جوانان در اوج است استفاده كنند و در اين راستا سهم روزه‌داری در جلوگيری از نيرنگ دشمنان كارآمد است.

وی يادآور شد: پيامبر اكرم(ص) در بسياری از موارد به جوانان توصيه كرده است كه همواره در روزه باشيد زيرا روزه نقش زيادی در تقليل خواسته نفس انسان دارد بنابراين نقش سازنده روزه‌داری به‌خصوص در جوانان بسيار بالاتر از ديگران است.

وی اظهار كرد: روزه علاوه بر تأثيراتی كه بر جسم و روح می‌گذارد باعث كاهش بسياری از آسيب‌ها و مشكلات اجتماعی می‌شود همانگونه كه آمار طلاق، نزاع، خودكشی پايين می‌آيد و حالت روحانی و معنوی به روزه‌دار می‌دهد.

امام جمعه كبودرآهنگ در پايان خاطرنشان كرد: در روايات بسياری آمده است كه روزه‌دار علاوه بر زبان بايد چشم، گوش و همه جوارح خود را از گناه دور نگه دارد و اين دور بودن و جدايی از گناه باعث بروز رفتارهای خوب در انسان‌ها می‌شود زيرا روزه‌ايی كه برای رضای خدا باشد حلاوت و شيرينی خاصی دارد.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت