به گزارش کورنگ، ابوالقاسم سوزنچی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در نظر گرفتن تعرفه در صادرات سیب زمینی امر غلط و غیر کارشناسانه بوده که علاوه بر افزایش قیمت آن در بازار داخلی، شرایط قاچاق سیب زمینی به خارج از کشور را فراهم کرده است.
وی در توضیح افزایش قیمت سیب زمینی در بازار داخلی تشریح کرد: در سال زراعی گذشته در کشت سیب زمینی در کل کشور با 30 درصد افت، به دلیل مقرون به صرف نبودن آن برای کشاورز مواجه شدیم.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان افزود: البته به جز از دست دادن صرفه اقتصادی سیب زمینی برای کشاورز، نبود بذر مرغوب برای کشت سیب زمینی خوراکی نیز باعث شد که 15 تا 20 درصد از میزان کشت سیب زمینی کاسته شود.
سوزنچی تصریح کرد: در حال حاضر نیز با کمبود بذر و نبود امکانات برای کشت سیب زمینی مواجه هستیم و در صورت ادامه یافتن این شرایط سال آینده نیز با افت کشت سیب زمینی مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته کشاورز سیب زمینی بذری مناسب برای کشت سیب زمینی خوراکی را با قیمت چهار تا پنج هزار ریال تهیه می کرد اما در حال حاضر قیمت این بذر 16 تا 17 هزار ریال است.
نماینده کشاورزان استان همدان در خانه کشاورز تأکید کرد: راه کار مقابله با این شرایط شناسایی کشاورزان شناخته شده و دارای اهلیت توسط دولت و پرداخت تسهیلات کم بهره به آنان برای تأمین بذر مناسب است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در افزایش قیمت یک محصول عوامل متعددی دخیل هستند که باید در بررسی های کارشناسانه در نظر گرفته شوند.
علیرضا شجاعی افزود: در حال حاضر فصل تولید سیبزمینی سپری شده و محصولات داخل بازار مربوط به انبارها بوده و اجناس ذخیره شده روانه بازار میشوند.
وی ادامه داد: برخی از کالاها به عنوان جایگزین کالای دیگری محسوب میشوند که در صورت افزایش قیمت یا نایاب شدن کالای اصلی جای خالی آن را پر کرده و این عامل باعث افزایش قیمت کالای جایگزین می شود.
شجاعی افزود: سیبزمینی و نان نیز به عنوان کالاهای جایگزین اقلامی چون برنج مطرح هستند و اگر اخلالی در توزیع برنج به وجود بیاید مردم به سمت خرید آن خواهند رفت و باعث افزایش قیمت آن میشود.
وی تأکید کرد: در حال حاضر ثبات نسبی بر قیمتهای اجناس در بازار حاکم است و شرایط از آینده بسیار مناسبی که به نفع همه است حکایت میکند.
همدان پیام
دیدگاه شما