دکتر راضیه میر معینی افزود: استان همدان در ابتلا به سرطان معده جزو استان هایی باشیوع بالا است و میزان ابتلا به این سرطان در استان همدان بالاتر از میانگین کشوری است.
وی با بیان اینکه ابتلا به سرطان معده با تغذیه ارتباط مستقیم دارد افزود: مصرف زیاد ترشیجات، مصرف غذاهای دود زده و نمک سود شده، گوشت و ماهی دودی و خشک شده و روغن های سرخ شده و فست فودها همگی احتمال ایجاد سرطان معده را افزایش می دهند.
میر معینی افزود: مصرف میوه و سبزیجات تازه فرد را در مقابل ابتلا به سرطان محافظت می کند و مصرف فیبرهای غلات نیز تا میزان زیادی خطر ایجاد سرطان معده را کاهش می دهد.
وی تصریح کرد: طبق آمار ارائه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، در کشورهایی که از گوشت قرمز زیاد استفاده می کنند، ابتلا به سرطان معده نیز شیوع بیشتری دارد.
وی اضافه کرد: سرطان معده بیشتر در افراد بالای 60 سال دیده می شود و بروز این بیماری در مردان دوبرابر بیش تر از زنان است.
وی ابتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری را از دیگر عوامل تاثیر گذار بر ابتلا به سرطان معده عنوان کرد و افزود: هلیکو باکتر پیلوری نوعی باکتری است که در معده زندگی می کند و این عفونت خطر التهاب معده، زخم معده و خطر سرطان معده را افزایش می دهد اما تنها تعداد کمی از کسانی که دارای عفونت معده هستند به سرطان معده مبتلا می شوند.
دکتر میر معینی بیان کرد: احتمال ابتلای سیگاری ها و مصرف کنندگان قلیان به سرطان معده بیشتر از آنهایی است که سیگار نمی کشند و متاسفانه استان همدان جزو سه استان اول کشور در مصرف دخانیات است.
وی همچنین داشتن یک رژیم غذایی سالم، تامین ویتامین های ضروری بدن، مصرف روزانه میوه و سبزی، پرهیز از خوردن غذاهای آماده و کم کردن نمک مصرفی، مصرف نکردن دخانیات و الکل، داشتن تحرک و انجام چکاپ های دوره ای را تا حد زیادی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر دانست.
دکتر میر معینی افزود: سرطان معده حاصل رشد خارج از کنترل سلول های بدخیم در معده است که طی سالیان و به آرامی رشد می کند، ولی متاسفانه در مراحل ابتدایی علائم چندانی ندارد و شاید به این دلیل بسختی تشخیص داده می شود و درمان آن نیز سخت است.
هشتم تا 15 بهمن ماه هفته ملی پیشگیری از سرطان نامگذاری شده است.
منبع: ایرنا
دیدگاه شما