به هر ترتيب بنايي افتتاح شد كه به دليل همنامي با عينالقضات نهتنها حساسيت رسانهها بلكه مردم اين ديار را هم در طول ساخته شدن و به اتمام رسيدنش بر ميانگيخت.
از مدتها پيش همدانپيام در گزارشهاي متعدد حتي با انتشار ويژهنامهاي جامع و كامل تلاش كرد با ارائه نظرات كارشناسان به دنبال برانگيختن اين انگيزه در متوليان امور باشد كه تمهيداتي براي ايجاد يادماني به معناي واقعي و در شأن مقام عينالقضات در اين محوطه بينديشند، اما به دنبال هر يك از گزارشهاي تحليلي و نقد خبري، از بازخوردهاي تصميمگيران استاني در زمينه اين بنا خبري نبود تا آنكه مسئولان تصميم گرفتند از عنوان كردن واژه يادمان صرفنظر كنند تا تمام نقدها، نقض شود و ديگر كسي در اين بنا كه حالا قرار است كاربري فرهنگي داشته باشد سراغي از رد پاي شخصيتي عينالقضات و يادمان نگيرد.
در مراسم افتتاحيه اين بنا شهردار همدان گفت: اين بنا يكي از پروژههاي زنجيرهاي فرهنگسراهاي سال 1392 است كه پس از افتتاح قرار است در انجام امور فرهنگي سري در سرها داشته باشد و حتي تأكيد كرد كه به پايان رسيدن آن حاصل تلاش شوراي سوم شهر همدان است.
به دنبال آن هم، بنا به گفته رئيس شوراي شهر همدان چنين به نظر ميرسد از آنجا كه از ابتدا به دليل آنكه كاربري اين بنا دقيقاً مشخص نبود و بنا بر اين دليل كه شكل بنا با يادمان سنخيتي نداشت در واپسين لحظات تصميم بر آن شد كه نام آن از يادمان به مجتمع فرهنگي هنري تغيير يابد، اما آيا به واقع مشكل طراحي و خروجي اين پروژه با تغيير يك نام و نشان كه حاصل بيبرنامگيهاي غير منسجم است، حل خواهد شد؟
مكاني بود كه قرار بود يادمان باشد، اما مكاني شد با نام مجتمع فرهنگي و هنري، مكاني بود كه قرار بود نام و نشان عينالقضات را به همدانيها بشناساند، اما مكاني شد كه قرار است بستر امور فرهنگي اين استان را تسهيل بخشد.
حال ذرهبين نقدمان را از روي اين واژهها كه قرار بود اين مكان چه باشد و حال قرار است چه شود برميداريم و به چشممان عينك خوشبيني ميزنيم كه از اين پس حال و روز امور فرهنگي شهرستان با تكيه بر اين بنا و ابنيه شبيه به آن، بهتر خواهد شد و صد البته كه اين حس و حال برگرفته از توصيههاي امام جمعه شهر همدان در آيين گشايش مجتمع فرهنگي هنري عينالقضات است.
سفره پر همدانیها و گرسنگی آنها
آيتا... غياثالدين طهمحمدي در تاريخ 27 خرداد سال گذشته براي نخستين بار تلنگر انتقادي خود را به شيوه طراحي و ساخت يادمان عينالقضات همداني در حالي زد كه قريب به اتفاق كارشناسان امور در اين زمينه با وي هم عقيده بودند و حالا كه ماهها از آن تاريخ گذشته است باز هم ميشنويم كه يكي از دغدغههاي وي نحوه طراحي، ساخت و كاربري اين بناست.
وي در حالي كه مقام و شأن عينالقضات همداني را والا و شاخص ارزيابي كرد در مراسم گشايش اين مجتمع فرهنگي هنري بار ديگر گفت: من از مسئولان شهر، اعضاي شوراي شهر و شهردار همدان ميخواهم حالا كه بنايي اينچنيني براي شهر همدان ايجاد شده است صرفنظر از معايب آن در ساخت و ساز، پس از افتتاحيه درهايش را قفل و عاطل و باطل رهايش نكنند.
وي در حالي كه با دلسوزي خاصي به داشتههاي همدانيها اشاره ميكرد، اظهار داشت: بعضيها سفرهشان خالي است و از گرسنگي ميميرند، اما شما همدانيها سفرهتان پر است و از گرسنگي ميميريد.
آيتا... محمدي در اين زمينه به ورزشگاه 6 هزار نفري انقلاب و كتابخانهاي كه به قول وي بالاي فلكالافلاك ساخته شده است و تالار قرآن همدان نيز اشاراتي كرد و يادآور شد: به راستي چقدر از اين فضاهاي گسترده در همدان استفاده بهينه ميشود و چقدر براي بهرهوري آنها برنامهريزي منطقي صورت ميگيرد.
چرا ما در استفاده از داشتههايمان در اين شهر اينقدر ضعيف عمل ميكنيم؟ اين در حالي است كه در احاديث آمده است بناها و ساختمانهاي وسيعي كه ساخته ميشوند و بياستفاده يا خالي رها ميشوند خانه و محل زندگي شيطان خواهند بود.
وي در حالي حرفهايش را به پايان برد كه اظهار اميدواري كرد اين بناي وسيع كه براي عينالقضات ساخته شده و حالا قرار است استفاده فرهنگي از آن بشود و از امروز قرار است برای شهرمان آبروداری کند.
فضای فرهنگی همدان کامل شد
در ادامه مراسم شهردار همدان گفت: اين بنا در ايام دهه فجر سال گذشته آماده افتتاح بود، اما حجم زياد كار مانع اين اتفاق شد يا شايد به نقل از مسعود عسگريان گشايش آن در سالي كه با نام «حماسه سياسي، حماسه اقتصادي» گره خورده جزو پروژههاي از قبل برنامهريزي شده براي افتتاح از سوي شهرداري بوده است.
وي البته اين مطلب را نيز عنوان كرد كه سال 1391 پروژههاي شهرداري در چارچوب ترافيكي و خدماتي جا گرفته بود، اما امسال رويكرد شهرداري در افتتاح زنجيروار پروژههاي فرهنگي خواهد بود. به هر ترتيب اين مجتمع فرهنگي هنري كه روزي قرار بود يادمان باشد و روز ديگر قرار شد فرهنگسرا شود در زميني به مساحت 6500 متر مربع محصور شده است كه بخشي از آن را محوطه سرسبزي دربر گرفته است. محوطهاي كه در مجموع در كنار بنا نام و عنوان «باغ ايراني» را بر پيشاني نشانده است.
اين بنا كه حالا آمار هزينه شدن 5/4 ميليارد تومان را براي احداثش ارائه ميدهند، قرار است با 4200 متر زيربنا، كتابخانه، تالار مشاهير، منظرگاه، مركز اسناد و حتي موزهاي را در دسترس همدانيها قرار دهد.
عسگريان تأكيد كرد: وظيفه داشتيم اين فضا را به ظرفيت فرهنگي شهر اضافه كنيم كه كرديم حال آمادهايم تا دست متوليان امور فرهنگي براي تسهيل در انجام اين امور را بفشاريم و ارگانهاي مرتبط مانند ادارهكل فرهنگ و ارشاد اسلامي، ميراث فرهنگي، صدا و سيما، فني و حرفهاي، ستاد تبليغات، دانشگاهها و كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان را از جمله اين ارگانها برشمرد.
یادمان ، فرهنگسرا شد
به هر ترتيب اين مراسم در حالي پايان يافت كه رئيس شوراي اسلامي شهر همدان نيز به جايگاه والاي عينالقضات در همدان اشاره كرد و گفت: خيلي از اهالي شهر مدتها بود كه از من ميپرسيدند اين بنا چيست كه ساخته شده است؟ گفتيم يادمان عينالقضات، گفتند اينجا كه شباهتي به يادمان ندارد، گفتيم عيب ندارد اسمش را ميگذاريم فرهنگسراي عينالقضات. البته سيد احمد حسنيحلم تأكيد كرد: نه اينكه نام و نشاني از اين مقام والا در اين بنا نباشد؛ بلكه قرار است آن حوضي كه وسط پارك اطراف بنا هست را مزين به تنديس كنيم كه واقعه كشته شدن عينالقضات را براي مردم به نمايش بگذاريم تا يادمان عينالقضات را هم از ياد نبريم.
اينچنين شد كه داستان دنبالهدار افتتاح يادمان عينالقضات پس از مجتمعفرهنگي شدن اين بنا به پايان رسيد. باشد كه متوليان امر از اين پس در انتخاب طرحها و جانمايي آنها نظرات كارشناسانه را به واقع جدي بگيرند تا مجبور نباشند در پايان كار با عناوين و اسامي بازي كنند.
همدانپیام
دیدگاه شما